نرسی قربان استاد حوزه انرژی و عضو افتخاری باشگاه اقتصاد انرژی
نرسی قربان، متخصص ایرانی حوزه اقتصاد انرژی و زاده ۱۳۲۴ در شیراز است
مدارك تحصیلی:
- اخذ مدرك دیپلم ریاضی در سال ۱۳۴۲
– اخذ مدرك لیسانس فیزیك و ریاضی ازدانشگاه آمریكایی بیروت، ۱۳۴۸
– اخذ مدرك فوق لیسانس اقتصاد ریاضی از دانشگاه برونل بریتانیا در سال ۱۳۵۰
– اخذ مدرك دكترای اقتصاد انرژی از دانشگاه لندن، ۱۳۵۶
سوابق كاری:
در حال حاضر:
– مدیرعامل شركت بین المللی تبدیل گاز به مایع ناركنگان
– مدیر بخش تحقیقات مؤسسه مطالعات دریای خزر
– رئیس هیأت مدیره شركت صنایع انژی بر دوران
– مشاور نفت و گاز و اقتصاد انرژی از سال 1355 تا 1380 در انگلستان و ایران با سازمانها و شركتهای مختلف از جمله:
– سازمان كشورهای صادر كنندگان نفت(اوپك)
– دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی
– مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی
– شركتهای چند ملیتی نفتی)شل ، مانیومنت ، ساگا)
عضویتها:
– عضو مؤسسه مطالعات دریای
– عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران
– عضو انجمن نفت The Energy Institute
– عضو انجمن سلطنتی امور بین المللThe Royal Institute of International Affairs
– عضو انجمن بین المللی مطالعات استراتژیك The International Institute for Strategic Studies
نرسی قربانی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در زادگاهش به پایان رساند.بعد از اخذ دیپلم در كنكور دانشگاهها شركت كرده و در دانشگاه زادگاهش پذیرفته میشود ولی در نهایت تحصیل در مقاطع لیسانس را در دانشگاه آمریكایی بیروت در سال ۱۳۴۳ آغاز می كند و تحصیلاتش با اخذ مدرك دكترای اقتصاد انرژی از دانشگاه لندن، در سال ۱۳۵۶ خاتمه مییابد.
گروه: علوم انسانی
رشته: اقتصاد
گرایش: اقتصاد انرژی
در دوران دانشگاه وی سمیناری در مورد اقتصاد انرژی در دانشگاه برگزار میشود و «زكی یمانی» وزیر نفت عربستان، یكی از سخنرانان آن سمینار بوده است. حضور یافتن نرسی قربان در این سمینار باعث میشود كه او تحصیلاتش را در رشته اقتصاد و اقتصاد انرژی ادامه دهد.
فعالیتهای ضمن تحصیل:
به مدت سه ماه در شركت نفت ایران و انگلیس، تحقیقاتی انجام می دهد و راجع به مسائل انرژی كشور انگلستان معلوماتی كسب می كند. یكی ازتحقیقاتی كه انجام می شده راجع به این بوده كه آیا مصرف بنزین در صورت افزایش قیمت در آلمان و انگلستان كاهش پیدا می كند یا نه؟ این موضوع تحقیق را بعداً برای پایان نامه خود در رشته اقتصاد ریاضی هم برمی گزیند و مطالعات بیشتری در همان زمینه انجام می دهد. به این نتیجه هم می رسد كه افزایش قیمت حتی درحد دوبرابر شدن هم بر كاهش مصرف تأثیر نخواهدگذاشت. در كتابخانه شركت نفت نیز فرصت پیدا می كند مفاد قرارداد كنسرسیوم نفتی ایران با چندكشور دیگر را كه بعد از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ منعقدشده بود به همراه مذاكرات مربوطه مطالعه كند. در مقطع دكترای اقتصاد انرژی هم تزی درمورد نحوه و چگونگی ملی شدن شركت های نفت در ایران، كویت و عربستان سعودی ارائه می دهد.
مشاغل و سمتهای مورد تصدی:
بعد از اخذ مدرك دكترا، به پیشنهاد دبیرخانه كشورهای صادركننده نفت (اوپك) برای انجام مطالعات استراتژیك جواب مثبت می دهد و به نوعی «زكی یمانی» كه روزگاری در بیروت در كنفرانس مرتبط با موضوع نفت سخنرانی كرده بود و قربان هم یكی از حاضران در آن سمینار بود، در زمان انجام آن تحقیقات رئیس اش می شود. در سال ۱۳۵۸ به كشور باز میگردد و دعوت نخستین رئیس شركت ملی نفت ایران را برای كار در شركت می پذیرد ولی بعداً تحولاتی به وقوع می پیوندد و از همكاری در شركت نفت بازمی ماند. بعد ازمدتی مجدداً به كار در سازمان اوپك می پردازد و به كار درحوزه های مرتبط با انرژی در بخش خصوصی مشغول می شود. در سال ۱۳۷۰ به ایران بازمی گردد و دركنفرانس نفت و گاز در اصفهان حضور پیدامی كند و در همان جا دعوت دكتر ملكی، معاون سابق وزیر خارجه و رئیس دفتر مطالعات سیاسی و بین الملل وزارتخانه را برای همكاری در زمینه انجام تحقیقات حوزه انرژی تقبل می كند. ازجمله تحقیقاتی كه دكتر قربان در اجرای آن نقش داشته میتوان به بررسی خط لوله گاز ایران و هند، منابع مشترك حوزه خلیج فارس، مسأله خطوط نفتی دریای خزر و مسائل مرتبط با اوپك اشاره كرد.