به گزارش اقتصاد انرژی از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، عادل کاظمی با بیان اینکه از اول خردادماه عملا وارد برنامهی همکاری مشترکان در پیکبار کاهش مصرف برق میشویم، اظهار کرد: از ابتدای این ماه، برنامه همکاری جلب مشارکت مردم شروع شده است.
وی عنوان کرد: یکی از دلایلی که امسال زودتر از سالهای گذشته وارد پیک بار کاهش مصرف برق در تبریز شدیم، کاهش ۳۵ درصدی میزان بارشها و کاهش مخازن سدها نسبت به ادوار گذشته است.
کاظمی عامل دیگر افزایش برق در کشور را افزایش تعداد اشتراکپذیری مشترکان در سطح کشور دانست و گفت: طی یک سال اخیر، نزدیک به ۳۱ هزار مشترک جدید در حوزه بهرهبرداری شرکت اضافه شده است.
وی افزود: همچنین در اثر کاهش بارشها، توان ۱۱ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهای برقآبی نیز به سه هزار و ۵۰۰ مگاوات کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز خاطرنشان کرد: با پیشبینیهای صورت گرفته، نزدیک به ۳ هزار مگاوات بار مصرفی از مشترکان جدید نیز به شبکه تحمیل شده و عدم توازن تولید و مصرف را افزایش میدهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز تاکید کرد: جبرانسازی این مقدار از جریان برق را میتوان از طریق جلب مشارکت و همکاری بین ادارات صنایع و مشترکین جبران کرد ولی اگر این جلب همکاریها نتواند به برقراری توازن بین تولید و مصرف کمک کند، لاجرم منجر به بروز فروپاشی شبکهها و خاموشیهای وسیع در سطح کشور خواهد شد و برای جلوگیری از این امر نیاز است تا به صورت محدود و دورهای، بعضی بخشها با خاموشی مواجه شوند.
کاظمی ابراز کرد: طی یک برنامه کشوری، به تمامی مناطق در سطح کشور، سهمیه کاهش بار داده شده است و این برنامه در آذربایجانشرقی، قرار بر کاهش بار حدود ۲۵۰ مگاوات بود، اما چون عمدهی همکاریهای ما در زمان پیک بار از طریق جلب مشارکت از اول خرداد ماه اتفاق میافتد، برای جلوگیری از بروز مشکلات در شبکه، تمامی شرکتهای توزیع برق به صورت چرخشی از فیدرهای تغذیه تحت عنوان مدیریت اضطراری بار، خاموشیهایی اعمال کردند.
وی عنوان کرد: امیدواریم از خرداد ماه با پای کار آمدن حدود سه هزار و ۸۰۰ مشترک صنعتی کشاورزی و اداری طی عقد تفاهمنامهای، کمبود و عدم توازن مصرف و تولید را از این بخش جبران کنیم تا نیاز به خاموشیهای اضطراری بار کمتر شود.