به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از ایسنا، رضا اردکانیان ظهر امروز در حاشیه بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی از مرکز راهبری شبکه برق کشور با اشاره به بودجه صنعت آب و برق در سال ۱۴۰۰ گفت: بیش از اینکه منابع مالی در اختیار این صنعت قرار بگیرد، راهکارها و گرهگشاییهای مناسبی صورت گرفته که امیدوار هستیم دولت سیزدهم با عملکرد خود طی امسال موجب تثبیت مواد و احکام سند بودجه در سالهای آتی شود.
وی با بیان اینکه ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۰ به ۱۲ هزار مگاوات رسید، افزود: افزایش بیسابقه مصرف برق به دلیل رشد مصرف صنایع بزرگ به میزان ۱۵۰۰ مگاوات، استخراج رمز ارز با مصرف بیش از ۲ هزار مگاوات، افزایش بیسابقه دما، خشکسالی بیسابقه که باعث کاهش بارندگیها و خروج بیش از نیمی از نیروگاههای برق آبی از مدار تولید، از جمله عوامل ناترازی تولید و مصرف برق است.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه ریزیهای متعدد برای گذر از پیک برق تابستان خاطرنشان کرد: امسال ۴۵ برنامه عملیاتی برای گذر از پیک داشتیم که به اجرا در آمد اما بهدلیل افزایش ناترازی تولید و مصرف برق، فشار زیادی به شبکه وارد شد.
اردکانیان با قدردانی از همکاری بخش صنعت و کشاورزی یادآور شد: میزان همکاری صنایع و کشاورزان با طرحهای مدیریت بار از ۶۵ درصد در سال گذشته به ۷۷.۸ درصد در سال جاری رسید که باعث مدیریت بار به میزان ۶۵۰۰ مگاوات شد.
بر اساس این گزارش، وزیر نیرو در این بازدید از رییس مجلس درخواست کرد تا مجلس در همکاری با دولت در جهت رفع ناترازیهای تولید و مصرف انرژی و موضوع تعرفهها اقدام جدی و عملی را انجام دهد.
ورود موج جدید گرما و افزایش مصرف برق در هفته جاری
اردکانیان همچنین در گفتوگو با بخش خبری ساعت ۱۳ با اشاره به بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی از مرکز پایش و مدیریت شبکه برق کشور، اظهار کرد: امیدوار هستیم با عبور از موج گرما که از دوشنبه هفته پیشرو شروع خواهد شد، همکاری و همراهی مردم و بخشهای مختلف مصرف به اوج خود برسد و ما بتوانیم این ایام را با توجه به ظرفیتی که در حال حاضر در مدار داریم، با تامین آسایش مردم پشت سر بگذاریم.
به گفته وی، صنایع همکاری خیلی خوبی با صنعت برق داشتند، به طوری که ما هم توانستیم در روزهای اخیر، شیفت کاری شبانه را در حدود ۷۰ درصد فعال کنیم تا لطمه چندانی به موضوع تولید بهویژه در صنایع فولاد و سیمان وارد نشود.
وزیر نیرو با قدردانی از همکاری دست اندرکاران رسانهای کشور خاطرنشان کرد: از تمامی رسانهها به ویژه رسانه ملی تشکر میکنم این ارتباط، این همکاری نقش بسیار تعیین کنندهای داشته و حاکی از اعتماد و ارتباط خوب است.
فرمانده مدیریت تامین برق کشور از آمادگی صنایع برای تولید بیش از ۱۰ هزار مگاوات برق جهت تامین نیازهای خودشان، خبر داد و گفت: صنایع برای تولید بیش از ۱۰ هزار مگاوات برق اعلام آمادگی کردند تا نیازهای خودشان را با ساخت نیروگاه رفع کنند که همه ترتیبات فراهم شد.
او با اشاره شرایط آب و هوایی کشور یادآور شد: همانطوری که در هشدارهای سازمان هواشناسی و همکاران در شرکت مدیریت منابع آب منعکس شده، در جنوب و جنوب شرق و بخشی از نواحی شمالی کشور باید آمادگی مواجه شدن با بارشهای شدید را داشته باشیم.
اردکانیان تصریح کرد: در دنیا شرایط اقلیم و تغییر اقلیم به معنای مواجه شدن با شرایط حدی است که بهمعنی خشکسالیهای شدید یا شرایط سیلابی است. امیدواریم بتوانیم از این بارندگیها و نزول رحمت الهی استفاده لازم را ببریم.
تصمیمات شجاعانه در حوزه قیمتگذاری انرژی گرفته شود
محمدباقر قالیباف- رئیس مجلس شورای اسلامی هم که در پی دعوت وزیر نیرو، از مرکز راهبری شبکه برق کشور و مرکز پایش صنعت برق بازدید کرد در این دیدار گفت: باید تصمیمات شجاعانه گرفته شود که موضوع قیمتگذاری انرژی یکی از این مسائل است. همه میدانیم اگر قیمتگذاری حل نشود و دستوری بخواهیم اقدام کنیم مشکلات عدیدهای برای کشور ایجاد خواهد شد.
محمدباقر قالیباف ضمن تقدیر از زحمات و تلاش همه مدیران و کارکنان صنعت برق کشور گفت: فعالیت این صنعت کاری پرزحمت محسوب میشود و این حوزه نقش کلیدی در امنیت، سلامت، اقتصاد، معیشت و … دارد، زیرا خدمات آن پایهای و اساسی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این روزها مردم از موضوع قطعی برق ناراحت هستند و مطالبه این موضوع به حق است، اظهار کرد: این موضوع با حضور وزیر نیرو در جلسات صحن علنی مجلس و کمیسیونها به صورت دقیق بررسی شده است.
وی تصریح کرد: همه ما میدانیم مشکلات در این عرصه جدی و اساسی است و در زمان کوتاه نمیتوان مشکلات اساسی را حل کرد، زیرا اکنون میزان مصرف را از بخشی کم کرده و به بخش دیگری منتقل کردهایم؛ چه بسا آسیب این اقدام در درازمدت عمیقتر و سختتر باشد به همین دلیل باید مسائل این حوزه به صورت اصولی حل و فصل شود.
قالیباف با اشاره به اینکه شاهد ناترازی در حوزه تولید و مصرف برق کشور هستیم، افزود: این ناترازی در همه بخشها وجود دارد و اشکالاتی را ایجاد میکند، به عنوان مثال در موضوع بودجه، بانکها، صندوقهای بازنشستگی شاهد ناترازی هستیم و تا زمانی که این مسائل حل و فصل نشود، مشکلات وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: شاید مصرف غیرمنطقی در حوزه انرژی، مواد غذایی و… وجود داشته باشد اما مردم نشان دادند هرگاه کار فرهنگی صورت گرفته و آنها را مطلع کردهایم، بیشترین همراهی را انجام دادهاند.
قالیباف اظهار کرد: باید تصمیمات شجاعانه گرفته شود، به عنوان مثال موضوع قیمتگذاری یکی از این مسائل است. همه میدانیم اگر قیمتگذاری انرژی حل نشود و دستوری بخواهیم اقدام کنیم همانند بازار نرخ ارز فرصت برای کسانی ایجاد میشود که دلالی میکنند و رانت میبرند و حجم عظیم ثروت کشور از دست میرود.
رئیس قوه مقننه افزود: بهای مصرف برای یک خانوادههای پرمصرف و کممصرف باید به درستی محاسبه شده و نباید یکسان برخورد شود؛ یارانهای که در بخش انرژی داده میشود حدود یک به بیست است در حالی که برخی افراد بیش از اندازه مصرف دارند، لذا با چنین شرایطی نمیتوان از مردم توقع داشت و به ناترازیها پایان داد.
قالیباف ادامه داد: امروزه رمزارزها پدیدهای است که وجود دارد، اما تصمیمی در این خصوص گرفته نمیشود، اگر اینها ارز هستند، بانک مرکزی باید به آن رسیدگی کند یا اگر مربوط به صنعت است، توسط وزارت صمت رسیدگی شود، لذا رانت و ناترازی در این عرصه ایجاد میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در مجلس یازدهم مصمم به اصلاح رویکردها و سیاستها هستیم، تصریح کرد: البته تحقق این مهم سخت است اما راه نجات کشور همین است.
وی در همین رابطه تاکید کرد: برای دستیابی به این مهم باید به پیشرانها، اولویتها، سیاستها و رویکردها توجه شود لذا امیدواریم دولت آینده این کار را با دیدگاه یاد شده دنبال کند.
قالیباف تصریح کرد: مجلس مسئول اجرا نیست اما مسئول اصلاح رویکردها است و در این مسیر حرکت میکند؛ در برنامه هفتم متمرکز خواهیم شد تا همه ناترازیها با دخالت حداقلی دولت و حضور حداکثری مردم برطرف شود.
این گزارش میافزاید، رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز به دعوت وزیر نیرو از مرکز راهبری شبکه برق ایران و مرکز پایش صنعت برق کشور بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه مدیریت برق کشور و سازوکارهای برنامهریزی در این حوزه قرار گرفت.