بهرام فیاضی دبیر سابق انجمن صنفی شرکتهای صنعت آب و فاضلاب در گفت و گو با اقتصاد انرژی، با اشاره به مشکلات آبی استان خوزستان، گفت: در بررسی مشکلات آبی استان خوزستان باید به 2 نکته کلیدی توجه کنیم؛ نخست اینکه عوامل متعددی از جمله کاهش بارندگی، عدم مدیریت صحیح در بخشهای مختلف صنعت آب و فاضلاب، هدر رفت آب در شبکه توزیع و انتقال و مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی موجب بروز مشکلات آبی در استان خوزستان و دیگر استانهای کم آب کشور شده است.
او با بیان اینکه مشکلاتی مانند خشک شدن دریاچه ارومیه و بحران آب در استان خوزستان یک روزه به وجود نیامده و این دومین نکتهای است که باید به آن توجه کنیم، افزود: متاسفانه عدم مدیریت جامع و یکپارچه صنعت آب و فاضلاب در ایران، یکی از اساسی ترین معضلات این صنعت در سالهای اخیر است.
این کارشناس صنعت آب و فاضلاب، در پاسخ به سوالی درباره تاثیر احداث سد بر بحران آب در استان خوزستان، گفت: سدسازی در ذات نمیتواند باعث بحران آب یا خشکسالی و کم آبی شود؛ اما عدم مدیریت صحیح پروژه سد سازی مشکلاتی را برای ساکنین آن منطقه ایجاد میکند. برای مثال چنانچه شما پیش از اینکه مطالعه درستی درباره وضعیت اقلیم منطقه داشته باشید یا تکلیف صنایع آب بر آن منطقه را روشن نکنید اقدام به سدسازی کنید، به حتم با مشکلاتی مانند بحران آب در آن منطقه رو به رو میشوید که متاسفانه این اتفاق در استان خوزستان افتاد.
فیاضی تصریح کرد: وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه و هر نهاد تصمیم گیر دیگر در کشور که اقدامات آن بر صنعت آب و برق تاثیر گذار است، باید پیش از تصمیم گیری ابعاد علمی، تخصصی و تبعات زیست محیطی آن تصمیم یا پروژه را به خوبی مورد بررسی قرار دهد. همه میدانیم که آب در ایران یک معضل تاریخی بوده و هنوز پس از گذشت سالها این معضل برای مردم این سرزمین پابرجاست. بنابراین دولت باید بخش کشاورزی و صنایع آب بر را به گونهای مدیریت کند که به عنوان مثال محصولات کشاورزی مانند هندوانه یا صنایع آب بر مانند فولاد در مناطق کم آب فعالیت نکنند.