اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

جمعه 2 خرداد 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه یادداشت و تحلیل
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=9090

آینده فروش نفت ایران در صورت رفع تحریم‌ها

27 شهریور 1400 ساعت 10:09
فروش نفت ایران

مریم واعظی _ حدود دو ماه از آخرین دور مذاکرات هسته‌ای برجام می‌گذرد. همچنین با شروع دولت جدید در ایران، آمریکا تلاش می‌کند با محدود کردن خریداران نفت ایران، سیاستمداران را مجبور به حضور در پای میز مذاکره کند. این در حالی است که روسیه، بزرگ ترین متحد ایران و یکی از صادرکنندگان نفت آسیا، در مقابل تحریم بازارهای نفتی ایران، واکنشی منفعلانه اتخاذ کرد.

در ادامه ضمن بررسی افزایش تقاضا در بازار نفت پس از واکسیناسیون عمومی و تصمیم اوپک پلاس مبنی بر افزایش تولید نفت، آینده فروش و صادرات نفت ایران از دیدگاه کارشناسان این حوزه را مرور می‌کنیم.

پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا و از سرگیری مذاکرات برجام، گزارش‎هایی از رویترز و بلومبرگ مبنی بر افزایش تولید و فروش نفت ایران تا حدود 2 میلیون بشکه در روز منتشر شد. همچنین در این دوران ایران به دنبال تماس با مشتریان سنتی و قدیمی خود در این بازار بود تا در صورت کاهش تحریم‌ها دوباره سهم خود را از این بازار به دست آورد.

در این خصوص سعید میرترابی، کارشناس بازار نفت در گفت و گو با اقتصاد انرژی می‌گوید: ظرفیت تولید نفت ایران، پیش از تحریم‌ها، حدود 4 میلیون بشکه در روز بوده است. با توجه به اینکه در سال‌های  اخیر، سرمایه گذاری قابل توجهی در بخش نفت ایران و زیر ساخت‌های آن صورت نگرفته، در صورت کاهش تحریم‌های نفتی نهایت ظرفیت تولید ما به میزان قبل از تحریم‌ها (چیزی حدود چهار میلیون بشکه نفت خام در روز و حدود 700 هزار بشکه میعانات گازی که توانمندی معمول ما در این صنعت بود) می‌رسد.

موانع پیش روی ایران پس از لغو تحریم‌ها

در سال‌های گذشته که بازار نفت ایران زیر سایه تحریم بود، طبق اطلاعات منابع داخلی و خارجی مانند بلومبرگ، فروش نفت ایران تحت نام دیگر کشورهایی از جمله عراق، امارات، مالزی در بازار چین به فروش می‌رسید. در حال حاضر ذخایر نفتی ایران برای بازگشت به کانال فروش رسمی، حدود 60 میلیون بشکه برآورد شده است. با این حال آمادگی ایران برای بازگشت به بازار طبق برآورد منابع داخلی، دست کم سه تا 6 ماه و حداکثر 12 تا 15 ماه زمان نیاز دارد.

محمد علی خطیبی، عضو سابق اوپک درباره این بازه زمانی به اقتصاد انرژی گفت: بازگشت ایران به بازار نفت فرایندی طولانی بوده و ایران بلافاصله پس از لغو تحریم‌ها، نمی‌تواند به ظرفیت صادراتی خود پیش از دوران تحریم بازگردد. باید دید در این مدت که تحریم‌ها به ویژه در سه سال اخیر، تا چه میزان بر توان تولید ما تاثیر گذاشته و چه مقدار از این توان بازگشتنی است؛ زیرا در صورت افول مقداری از توان تولید، بازگشت به آن بسیار دشوار است.

این کارشناس حوزه نفت همچنیم ضمن اشاره به موانعی در زمینه حمل و نقل و انتقال پول، گفت: این‌ها عواملی هستند که باعث می‌شود تولید و صادرات ایران نتواند به دو و نیم میلیون بشکه در روز برسد.

تقابل ایران و دیگر اعضا اوپک

 ایران برای بازیابی سهم بازار صادراتی خود پیش از تحریم‌ها، علاوه بر عوامل یاد شده، با صادر کنندگان نفتی دیگر که در این سال‌ها بازار ایران را به دست آورده‌اند مواجه است.

با توجه به آخرین تصمیم اوپک پلاس مبنی بر افزابش تولید و لغو کاهش عرضه به دلیل بالا رفتن تقاضا پس واکسیانسیون عمومی در جهان، وزیر نفت عربستان چندی پیش اعلام کرد که اوپک فضای کافی برای افزایش تولید ایران را باز گذاشته است. همچنین روسیه بزرگترین متحد ایران در منطقه، نگرانی خود را از بابت ورود ایران به بازار فروش نفت و بر هم خوردن عرضه و تقاضا اعلام کرده است.

سعید میرترابی کارشناس بازار نفت، ضمن ارزیابی روابط ایران و روسیه در مورد فروش و صادرات نفت ایران در صورت لغو تحریم‌های اقتصادی، اعلام کرد: روسیه به لحاظ توانایی تولید و صادرات نفت از ما جلوتر است. بنابراین از نظر منطقی ما رقیب روسیه نیستیم؛ زیرا این کشور بیش از دو برابر ایران توان تولید و صادرات نفت دارد.

او با بیان اینکه ورود ایران به بازار نفت فشار کاهشی بر قیمت این محصول در بازار جهانی دارد، افزود: با توجه به اینکه روسیه علاقه مند به حفظ قیمت نفت در سطح مطلوب است، ورود تمام عیار ایران به بازار نفت برای روسیه خبر خوشایندی نیست.

خطیبی،کارشناس حوزه انرژی ضمن بررسی روابط ایران با خریداران نفت ایران گفت: ما به جای اینکه در مقابل کشورهایی که بازار نفت ما را در دست دارند موضع بگیریم، ابتدا باید سعی کنیم تحریم‌ها برداشته شود، سپس با مشتریان سنتی خود ارتباط قوی برقرار کنیم. همچنین می‌بایست در مقابل ما از آن‌ها کالا بخریم تا دوباره بالانس تجاری در صادرات نفت برقرار شود.

او با بیان اینکه بازار فروش نفت یک بازار رقابتی است، افزود: طبیعی است که بازگشت ایران برای روسیه به عنوان صادرکننده بزرگ نفت که بازارهایی مشابه بازارهای فروش ایران دارد، همراه با از دست دادن بخشی از سهم بازار بوده و این موضوع مطلوب روس‎ها نیست.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: ما به جای رقابت با روسیه باید بر روی مشتریان سنتی خود کار و آن‌ها را متقاعد کنیم که چه در وضعیت تحریم و چه در پسا تحریم، نفت بیشتری از ما بخرند. ما نیازی به رقابت با فروشندگان نداریم؛ زیرا این مشتریان هستند که تعیین می‌کنند از کجا نفت بخرند و همیشه تمایل به تنوع در بازار عرضه داشته اند.

خطیبی درباره میزان فروش نفت دولت سیزدهم در دوران تحریم، گفت: عملکرد ایران در دوران تحریم بستگی به این دارد که تیم جدید تا چه اندازه می‌تواند از روش‌های خاصی نفت ایران را صادر کند.

او در خصوص تقویت روابط ایران با مشتریان آسیایی و اروپایی حتی در دوران تحریم‌های اقتصادی، گفت: خرید نفت از ایران برای مشتریان سنتی ما با ریسک همراه است؛ بنابراین ما باید خودمان این ریسک را بپذیریم. همان طور که در دولت روحانی این ریسک را پذیرفته بودیم و نفت را با کشتی و بیمه خود در سواحل آن‌ها تحویل می‌دادیم. ما به آن‌ها نفت می‌فروختیم و در مقابل کالاهای مورد نیاز را وارد می‌کردیم. ایران باید با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی انرژی، با مشتریان سنتی خود مذاکرات جدی تری داشته باشد.

برچسب: آمریکااوپکایرانبرجامتحریمروسیهفروش نفتنفت

مطالب مرتبط

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است
نفت و گاز

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین رفتار ما این است که انرژی را زیاد مصرف می کنیم و تنها کشوری هستیم...

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز
اسلایدر

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین ﻣﺤﺴﻦ ﭘﺎﮎ‌ﻧﮋﺍﺩ امروز (ﺳﻪ‌ﺷﻨﺒﻪ، ۳۰ اردیبهشت) در دیدار با هدایت‌الله بدری، ﻭﺯﯾﺮ معادن و پترولیوم...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

سبحانی‌فر: هرچه سریع‌تر رفع فیلترینگ باید به سرانجام برسد/ خیلی از مشکلات ما در برخی از شبکه‌های داخلی به علت آی‌پی فیلترشکن ها است

اولین واکنش سیدورف به حضور در استقلال

در راستای ارتقای خدمات پس از فروش و مقابله با قطعات تقلبی انجام می‌شود؛
حرکت سایپایدک در مسیر تحقق فروش ۲۷ همت خدمات و قطعات در سال جاری

اولین گام بانک‌ها به سوی مسئولیت اجتماعی در حوزه سلامت

تقسیم سود ۲۰ هزار و ۴۰۰ ریالی در مجمع جم‌پیلن/ رکورد تولید فروش در سال ۱۴۰۳ شکسته شد

عملیات اجرایی واحد خالص سازی جم‌پیلن آغاز شد/ افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز

مصرف برق کشور از ۶۳ هزار مگاوات فراتر رفت

در روز ۲۹ اردیبهشت ماه در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۳۱ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

هشدار به پرمصرف‌ها؛ قبض‌ برق تا ۴۰ درصد گران‌تر می‌شود

در بیست‌وهشتمین روز اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۲۱.۷ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

نرخ سهمیه گازوئیل تغییر نمی‌کند

رمزارزهای غیرقانونی عامل تشدید ناترازی برق

تعرفه‌های تازه؛ خط قرمز دولت برای پرمصرف‌ها

صدور مجوز توزیع بنزین سوپر از هفته آینده در درگاه ملی مجوزها

گازوئیل سه نرخی می‌شود

آغاز نخستین تور رصد و پایش CSR با حضور متخصصان برجسته در شرکت آریا کوپلینگ

در هفته منتهی به ۲۴ اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ارزش معاملات بورس انرژی به ۷۰ هزار میلیارد رسید

قطعی برق صنایع وضعیت تولید را نگران‌کننده کرد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است