مهدی نوروزی_ وزرای پیشنهادی نفت و نیروی دولت سیزدهم امروز ضمن حضور در کمیسیون انرژی، برنامههای خود را برای هدایت چهار ساله وزارتخانه متبوع شان ارائه کردند. با توجه به مصاحبههای منتشر شدهی اعضای کمیسیون انرژی مجلس در رسانهها، گویا برآیند جلسات امروز (شنبه 23 امرداد) به نفع وزرای پیشنهادی بوده و راه جواد اوجی به وزارت نفت و علی اکبر محرابیان به وزارت نیرو بسیار هموار است.
مسئولیت سنگین محرابیان در صورت تصدی وزارت نیرو
هر شخصی که کوچک ترین سررشتهای از صنایع برق و آب داشته باشد، به خوبی میداند که این صنایع حال و روز خوبی نداشته و مشکلات و چالشهای آن، هر روز بیشتر از روز قبل است. فرسودگی بسیاری از نیروگاههای گازی، اتلاف انرژی در شبکه انتقال و توزیع، عدم پایبندی وزارت نیرو به برخی از تعهدات مالی خود به دلیل کسری بودجه و دهها معضل دیگر، باعث شده قطع برق همواره در دوران پیک مصرف و در صورت ادامه این روند در غیر دوران پیک مصرف، زندگی روزمره مردم را مختل کند.
وضعیت صنعت آب و فاضلاب هم تعریف چندانی ندارد. عدم مطالعات آمایش سرزمین، عدم مدیریت صحیح در سدسازیها، خشکسالیهای طولانی در مناطق کم آب و هزاران مشکل مدیریتی و تاریخی دیگر، باعث شده ایران هم اکنون در وضعیتی قرار بگیرد که کارشناسان از آن با عنوان “بحران آب” یاد میکنند.
در چنین وضعیتی آیت الله رییسی علی اکبر محرابیان را بدون داشتن کوچک ترین تجربه مدیریتی در صنعت آب یا برق برای تصدی وزارت نیرو به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است. او امروز برنامه پیشنهادی خود را به کمیسیون انرژی ارائه داد؛ برنامهای که به گفته محرابیان میتواند ناترازی 13 هزار مگاواتی تولید و مصرف برق در کشور را بهبود ببخشد.
طبق گفته مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، عمده برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو در بحث تولید برق، معطوف بر تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی، تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر و مدیرت مصرف سوخت است.
بنا بر این گزارش، مدیریت مصرف آب و مدیریت آبهای مرزی نیز از جمله مباحث مطرح شده در حوزه صنعت آب و فاضلاب بود که در جلسه امروز علی اکبر محرابیان با اعضای کمیسیون انرژی در مورد آن صحبت شد.
راه هموارتر اوجی تا رسیدن به وزارت نفت
بر اساس این گزارش، فروش نفت، تراز منفی گاز، استفاده بیشتر از میادین مشترک نفت و گاز، اصلاح الگوی مصرف، نگهداشت میادین نفتی و گازی، استفاده بیشتر از ظرفیت های خالی پالایشگاه های گازی، تامین منابع مالی، توجه به وضعیت نیروی انسانی، جلوگیری از خام فروشی و دیپلماسی انرژی مهم ترین مباحثی بودند که جواد اوجی در جلسه امروز با اعضای کمیسیون انرژی به آنها پرداخته است.
لزوم کمی بودن برنامه و توجه بیشتر به مطالبات کارکنان، تعامل بیشتر با همسایگان در حوزه انرژی، تمرکز بر تولید و تنوع بخشیدن به سبد سوخت کشور، تولید LNG و تمرکز بیشتر به موضوع ذخیره سازی گاز نیز مواردی بود که نمایندگان خانه ملت توجه به آنها را به وزیر احتمالی نفت گوش زد کردند.
بنا بر این گزارش، فریدون حسنوند رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت و گویی اعلام کرد: امیدواریم تا روز سه شنبه 26 امرداد، کار بررسی سوابق و برنامههای پیشنهادی هر 2 وزیر را انجام و نتیجه را به هیات رییسه اعلام کنیم.