به گزارش اقتصاد انرژی، عباس جبالبارزی در خصوص احتمال ایجاد مشکلات مربوط به تامین گاز صنایع اظهار کرد: تجربه نشان اده که با سرمای هوا و کمبود غذا، تامین گاز منازل در اولویت قرار گرفته و به طور طبیعی گاز نیروگاهها را کاهش میدهند و از آنها میخواهند که از سوخت مازوت استفاده کنند. به تبع آن تغذیه گاز نیروگاهها کاهش و باعث میشود ظرفیت تولید آنها کاهش یابد و طبیعتا تولید برق کمتری خواهند داشت. بنابراین احتمالا با مشکل برق صنایع نیز مواجه شویم.
وی افزود: به صنایعی مانند سیمان که خود گاز بیشتری مصرف میکنند هم میگویند که به جای گاز از مازوت استفاده کنید، تامین مازوت هم مشکلاتی با خود دارد. بنابراین با قطعی گاز، صنایع از دو جهت ممکن است متضرر شوند، یکی از جهت کمبود برق به علت مشکلات گاز نیروگاهها و دیگری مستقیما مشکل گازی است که به صنایع تحمیل میشود.
جبالبارزی تصریح کرد: طبق قانون مستمر بهبود فضای کسب و کار علاوه بر قطع برق صنایع، قطع بدون اطلاع قبلی گاز آنها هم مغایر با قانون است. دولت حق ندارد برای قطعی آب، برق، گاز و مخابرات صنایع را در اولویت بگذارد، اگر این اتفاق بیافتد باید با هماهنگی شورای تامین باشد و نحوه جبران خسارت هم مشخص شود.
وی با اشاره به نیاز به سرمایهگذاری برای حل این مشکل گفت: در جلسه کمیسیون صنایع که آخر هر ماه تشکیل میشود پرداختن به این موضوع در دستور کار است که موارد قانونی آن تبیین و بعد اقدامات لازم انجام میشود. البته تجربه ما نشان میدهد که همیشه این کارها انجام شده اما به نتیجهای نرسیده است. دولت در نیروگاه ها سرمایهگذاری لازم را انجام نداده تا بتوانیم متناسب با نیاز رشد داشته باشیم. در مورد گاز تدابیر لازم اندیشیده نشده، برای میتوان روی عایقی منازل، بهینه کردن شبکه توزیع و… کار کرد.
نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: ما با مصرف و تولید مشخص مواجه هستیم، یا باید مصرف بهینه شود یا اینکه تولید افزایش یابد. تا وقتی این پارامترها تغییر نکند کاری نمیتوان کرد. شرکت ملی نفت یا توانیر از 5 سال پیش باید به این موضوع فکر میکردند و راه حل پیدا میکردند. تا وقتی این مشکلات به صورت ریشهای حل نشود ما در سال های آتی هم با چالشهای مشابه مواجه میشویم.
وی با انتقاد از نبود برنامه در این مورد بیان کرد: ما هنوز برنامهای از وزیر نیرو یا نفت در این مورد نشنیدهایم، یکی از مسائل رفاهی مهم جامعه این است که در جامعه اشتغال به وجود بیاید، بخش صنعت و کشاورزی هم باید کار کند تا مردم بتوانند در رفاه باشند. من برنامهای در جهت تامین برق و گاز واحدها ندیدهام. تغییر مدیریتی ممکن است تا حدی تاثیر داشته باشد اما آقای وزیر باید از اکنون جلساتی با تشکلهای بخش خصوصی تشکیل دهند.
جبالبارزی در ادامه اضافه کرد: باید بررسیهای ممکن انجام شده و روشهای مدیریت لازم برای حل این مشکل با کمترین هزینه ممکن اتخاد و مدیریت مصرف صورت بگیرد برای مثال دولت برای عایق کردن خانهها تسهیلات بدهد. اگر ظرف 10 روز تا 1 ماه آینده جلسهای با حضور همه ذینفعان این موضوع برای بررسی قرار نگیرد و بخواهند با بخشنامه موضوع را حل و فصل کنند، مطمئنا هیچ تفاوتی با مدیریتهای قبلی نخواهد داشت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بخش خصوصی در بخشهای صنعت، معدن و کشاورزی روزهای سختی را میگذراند، مشکلات تحریم، تامین مواد اولیه، کاهش سرمایهگذاری، موانع صادرات، کاهش سرمایهگذاری و… مشکلاتی هستند که با آنها دست و پنجه نرم میکنند. در کنار همه اینها چنین موانعی نیز میتوانند باعث شوند که اقتصاد ما کوچکتر شود و بیکاری و آسیبهای اجتماعی به همراه داشته باشد.