به گزارش اقتصاد انرژی، سید فریدالدین معصومی امروز در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه این پروژه جزو معدود پروژههایی بوده که سرمایه گذاری آن کاهش یافته است، اظهار کرد: امیدواریم که بتوانیم نقش گستردهتری در ساخت نیروگاههای خورشیدی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه ما طراحی کردهایم که بتوانیم بحران صنعت برق را حل کنیم، گفت: یکی از راهکارهای کوتاه مدت تاکید روی نیروگاههای خورشیدی است چرا که به لحاظ انرژی خورشیدی پتانسیلهای بالایی در کشور وجود دارد. ضمن اینکه زمان احداث این نیروگاهها کوتاه است و میتوان در کوتاه مدت روی آن حساب باز کرد.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ادامه داد: یکی از گلایههای ما در دولت قبل این بوده که هیچ کمکی به بخش خصوصی برای توسعه نیروگاهسازی نشده است و این در حالی است که اگر بخش خصوصی ورود کند در کوتاه مدت میتوان مشکل برق کشور را حل کرد چرا که زمان پیک تولید برق خورشیدی و نیاز به مصرف برق در تابستان است و این نیروگاهها میتوانند پاسخگو باشند.
معصومی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۰۰ میلیارد تومان مطالبه از دولت داریم، تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات ما عدم ارائه تسهیلات ارزانقیمت است ضمن اینکه صندوق توسعه ملی این امکان را ندارد که سرمایهای در اختیار ما قرار دهد.
وی با اشاره به تمایل بخش خصوصی برای حضور در حوزه تجدید پذیرها اظهار کرد: با اتفاقی که در PPA رخ داده هیچ فعال بخش خصوصی در این حوزه ورود نخواهد کرد و بسیاری از افرادی که وارد این عرصه شدهاند کار خود را متوقف کردند.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ضمن انتقاد از لغو مجوز فروش برق تشویقی تصریح کرد: اگر برنامه ریزی شده سالانه ۲۵۰۰ مگاوات برق تجدید پذیر وارد مدار شود، میبایست فروش تضمینی برق در نظر گرفته شود. در این راستا نامهنگاریهایی صورت گرفته که در آن گفته شده اگر قرار است برق تجدید پذیر به شبکه اضافه شود باید برای سرمایهگذار صرفه اقتصادی داشته باشد.
معصومی با بیان اینکه هیچ شرکتی صرف مسئولیت اجتماعی وارد این عرصه نمیشود، گفت: در حالی که نرخ ارز بالا میرود و مکانیزمهای هزینه در نظر گرفته نمیشود و صادرات نیز در قالب انحصار قرار دارد نه تنها در این زمینه رشد نمیکنیم بلکه روند نزولی خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در تابستان امسال ۱۷۰ مگاوات برق وارد کردیم و نتیجه آن این شد که عربستان سعودی با عراق برای صادرات برق وارد مذاکره شد و حتی بازارهای ترکیه، افغانستان و عمان را که آمادگی دریافت برق از ما داشتند از دست دادیم.
این عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق در پاسخ به این سوال که آیا در سال آینده احتمال وقوع خاموشی در کشور وجود دارد یا خیر، گفت: اگر شرایط آب و هوایی به همین روال باشد ۱۰۰ درصد خاموشی خواهیم داشت اما اگر وضعیت تغییر کند احتمال دارد که شاهد خاموشی نباشیم، اما باید به این موضوع نیز توجه کرد که اگر همین امروز نیز ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه را آغاز کنیم برای سال آینده وارد مدار نخواهد شد.
معصومی با بیان اینکه ما بزرگترین مجموعه نیروگاه خورشیدی کشور را دارا هستیم، ادامه داد: علیرغم وجود مشکلات سعی کردیم با استفاده از فناوری هزینهها را کاهش دهیم به طوری که در افق ۱۴۰۴ که وزارت نیرو بنا دارد ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر را وارد شبکه کند ما نیز نقش خواهیم داشت.
به گفته وی نیروگاه گیلان از جمله نیروگاههایی است که وارد بورس شده است و ما در حوزه فناوریهای جدید نیز گامهای خوبی برداشتهایم تا هزینهها کاهش یابد، از مسیر سیستمهای سخت افزاری و استفاده از رباتها شستوشوی پنلهای خورشیدی را انجام میدهیم و با استفاده از این روشها توانستهایم پروژهها را اقتصادیتر پیش ببریم.