شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد بخش زیادی از گاز پروژه ۱۱۰ میلیارد دلاری جفوره برای هیدروژن آبی استفاده خواهد شد. این سوخت با تبدیل گاز طبیعی و جمع آوری گاز دی اکسید کربن تولید میشود.
وزیر انرژی عربستان سعودی در کنفرانس اقلیمی ابتکار سبز سعودی گفت: ما در زمینه هیدروژن آبی بزرگترین ماجراجو هستیم. ذخایر گازی فوق العاده ای در جفوره وجود دارد که از آن برای تولید هیدروژن آبی استفاده خواهیم کرد. عربستان سعودی میخواهد بزرگترین صادرکننده هیدروژن جهان شود. بزرگترین صادرکننده نفت جهان قصد دارد حدود چهار میلیون تن هیدروژن تا سال ۲۰۳۰ تولید و صادر کند.
به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از ایسنا، این اظهارات بارزکننده این است که عربستان سعودی از برنامههای قبلی خود برای تبدیل شدن به یک صادرکننده گاز طبیعی مایع فاصله میگیرد. گاز در مقایسه با نفت و زغال سنگ پاکتر است اما بعضی از دولتها اعلام کردهاند میخواهند استفاده از آن را کنار بگذارند.
امین ناصر، مدیرعامل آرامکو اوایل امسال اظهار کرده بود این شرکت به دنبال توافق خرید برای هیدروژن در بازارهای کلیدی برای توسعه تولید و مشاهده پتانسیل قوی رشد است.
طبق گزارش بلومبرگ نیو انرژی فاینانس، بازار هیدروژن در حال حاضر وجود دارد اما اگر تولیدکنندگان هزینهها را کاهش دهند، میتواند تا سال ۲۰۵۰ سالانه ۷۰۰ میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
شرکت انرژی دولتی سعودی در حال بررسی گشودن میدان جفوره در شرق این کشور به روی سرمایه گذاران خارجی است. آرامکو با یک مشاور برای جذب سرمایه یا استقراض همکاری میکند.
برآورد میشود جفوره ۲۰۰ تریلیون فوت مکعب گاز داشته باشد و آرامکو انتظار دارد تولید را در سال ۲۰۲۴ آغاز کند. این کشور همچنین برنامههایی برای صادرات هیدروژن سبز دارد که معمولا با استفاده از نیروی خورشیدی و بادی تولید می شود و در فرآیند تولید آن هیچ آلایندگی کربن منتشر نمیشود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان گفت عربستان سعودی میتواند ارزانترین هیدروژن سبز جهان را تولید کند.