وزیر انرژی آمریکا روز جمعه در اظهاراتی به قدرت محدود دولت بایدن برای واداشتن تولیدکنندگان نفت این کشور برای افزایش تولید به منظور پایین بردن قیمتها اشاره کرد.
به گزارش اقتصاد انرژی، جنیفر گرانهولم در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ در پاسخ به این پرسش که برنامه وی برای افزایش تولید نفت آمریکا چیست؟ با لبخند گفت: کاش در این باره عصای جادو داشتم.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا ماه جاری اعلام کرد انتظار می رود تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۱ به میزان ۲۶۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به حدود ۱۱ میلیون بشکه در روز برسد. با وجود رشد تقاضا پس از خروج از پاندمی، تولید نفت این کشور به کندی بهبود پیدا می کند. این رقم ۶۰ هزار بشکه در روز پایینتر از پیش بینی قبلی اداره اطلاعات انرژی آمریکا خواهد بود.
پیشبینی می شود تولید آمریکا در سال ۲۰۲۲ به ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند اما همچنان پایینتر از رکورد ۱۳ میلیون بشکه در روز که پیش از شیوع پاندمی در نوامبر سال ۲۰۱۹ داشت، می ماند.
گرانهولم گفت: نفت یک بازار جهانی است که توسط یک کارتل کنترل می شود و این کارتل اوپک نامیده می شود. دولت جو بایدن اوپک و متحدانش را که تحت نام اوپک پلاس شناخته می شوند، برای افزایش تولید تحت فشار قرار داده است تا روند احیای اقتصاد جهانی به مخاطره نیافتد. اما اوپک پلاس در نشست روز پنج شنبه خود برنامه افزایش تدریجی تولید را تصویب کرد. قیمتهای نفت برنت روز جمعه به حدود ۸۳ دلار در هر بشکه صعود کرد.
وزیر انرژی آمریکا گفت: اگر قیمت بالای ۸۰ دلار هر بشکه نفت، شرکتهای نفتی را تشویق نکند از حاشیه خارج شوند، نمی دانم چه چیزی به آنها انگیزه خواهد داد. وی این ایده که محدودیتهای دولت بایدن برای حفاری در زمینهای فدرال باعث کندی رشد تولید شرکتهای نفت و گاز شده است را رد کرد و گفت: آنها در بیش از ۷۰۰۰ زمین دولتی و خصوصی که دارند، فعالیت نمی کنند.
شرکتهای تولیدکننده نفت شیل شورون و اکسون موبیل آمریکا هفته گذشته اعلام کردند عدم تمایل آنها برای تولید بیشتر نفت در سال جاری ممکن است به پایان خود نزدیک باشد زیرا قصد دارند هزینه هایشان را در سال آینده افزایش دهد.
گرانهولم تاکید کرد برداشت از ذخایر نفت استراتژیک مورد بررسی دولت بایدن قرار گرفته تا به عنوان اهرمی برای کمک به کنترل قیمتها عمل کند. وی در ادامه افزود: قیمتهای بالای سوخت نظیر آنچه در اروپا مشاهده شده است در آمریکا قابل قبول نیست؛ حتی اگر بعضی از افراد بر این باور باشند که چنین قیمتهایی به گذار به سمت انرژی سبز کمک می کنند.
بر اساس گزارش رویترز، وزیر انرژی آمریکا با اشاره به این که بعضی از افراد فقیر حدود ۳۰ درصد از درآمد ماهانه شان را برای سوخت هزینه می کنند، گفت: رییس جمهور نمی خواهد بینند قیمت سوخت به مردم آسیب می زند.