به گزارش اقتصاد انرژی؛ دولت هند با تاکید بر قصد خود برای واردات نفت ایران اعلام کرد: «محدودیت واردات از ایران تحت فشار دولت ترامپ صورت گرفته است و حالا اگر آمریکا ما را در تعدیل این بحران انرژی کمک نکند، ما هم به نفع کشور خودمان عمل میکنیم».
به گزارش هندوستان تایمز، هند از اوپک و متحدانش از جمله روسیه تقاضا کرده تولید نفت خود را افزایش دهند. این گروه تولید نفت خود را جهت متعادل کردن قیمت نفت در آغاز همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی اقتصادهای جهان پایین آورد و حالا هند تلاش میکند کشورهای مصرف کننده نفت را علیه ائتلاف اوپک پلاس که قیمت نفت را با محدود کردن آن بالا نگه داشته متحد کند و قصد دارد واردات انرژی ارزان قیمتتر از کشورهایی مثل ایران و ونزوئلا را برای مقابله با این گروه از سر بگیرد.
قیمت داخلی سوخت در هند به خاطر افزایش تقاضا پس از بهبودی اقتصادهای بزرگ دنیا از بحران کرونا افزایش یافته است، ولی ائتلاف اوپک پلاس همچنان عرضه را محدود نگه داشته که باعث نگرانی دهلینو شده است.
قیمت خرده فروشی بنزین و دیزل در هند ۳.۶۳ و ۳.۸۴ روپیه در هر لیتر طی فقط ۱۲ روز از هشتم فوریه افزایش یافته است.
ائتلاف اوپک پلاس در ماه آوریل سال گذشته میلادی ۹.۷ میلیون بشکه در روز از تولید خود را پایین آورد که برابر با ۱۰ درصد از تولید جهانی نفت بود، ولی تولید نفت خود را طبق برنامه افزایش نداد.
دارمندرا پرادان، وزیر نفت هند از تولیدکنندگان نفت خواسته محدودیت تولید را بردارند و کشورهای مصرف کننده نفت را از افزایش بیسابقه قیمت سوخت نجات دهند. هند پس از چین دومین وارد کننده بزرگ نفت در جهان است.
مقامات هندی اعلام کردهاند واردات نفت ارزان قیمتتر از ایران را که از ۲۰۱۹ تقریباً متوقف شده بود، از سر میگیرند و از ونزوئلا هم واردات خواهند داشت. هند اعلام کرد: «محدودیت واردات از ایران تحت فشار دولت ترامپ صورت گرفته است و حالا اگر آمریکا ما را در تعدیل این بحران انرژی کمک نکند، ما هم به نفع کشور خودمان عمل میکنیم».
به نظر میرسد ایران یکی از بزرگترین ذینفعان تغییر ریاست جمهوری در آمریکا باشد که نه تنها به هند در آغاز واردات از ایران کمک میکند بلکه صادرات نفت تهران را هم بالا میبرد.
هند که بیش از ۸۰ درصد از نفت خام مصرفی خود را وارد میکند، ۲۳.۵ میلیون تن از نفت خام ایران را در ۱۹-۲۰۱۸ وارد کرد که ۱۰ درصد از نیاز آن را تشکیل میداد.
/ انتهای پیام