مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز مهام گفت: خامسوزی به مراتب مخربتر از خامفروشی است.
به گزارش اقتصاد انرژی، رضا مهدویپور در میزگرد نگاه یکپارچه و مدل بهینهی توسعه پتروپالایشگاهها در کنگره راهبردی نفت و نیرو عنوان کرد: تولید نفت، انرژی فسیلی، گاز، فلرینگ، و تزریق و همچنین مصرف داخلی، صادرات، اتلاف، سوخت و خوراک صنعت پتروشیمی از کاربردهای نفت تولیدی هستند.
وی افزود: ۷۰ درصد سبد انرژی ما به گاز و ۳۰ درصد آن به نفت وابسته است و حدود ۵۵ میلیون مترمکعب گاز وارد پتروشیمی میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز مهام (VCM) خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹ صنایع عمده مثل فولاد، پالایشگاه، سیمان، بتن، پتروشیمی و… ۱۱۵ میلیون متر مکعب خوراک مصرف کردهاند.
مهدویپور تصریح کرد: خامسوزی به مراتب مخربتر از خامفروشی است.
وی با تاکید بر اینکه الان دغدغه تامین گاز پایدار خانگی بیشتر از نیروگاهی است، ما بین خانه و کارخانه، خانه را ترجیح میدهیم اما شعار سال تولید، پشتیبانی و مانعزدایی است که این تناقض دارد.
این کارشناس اظهار کرد: صنعت نفت به عنوان یک صنعت زیرساختی، خوراک صنعت پتروشیمی را هم تامین میکند و خوشبختانه یکپارچگی خوبی بین بخش پتروشیمی و پالایشگاههای گازی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز تصریح کرد: عوامل بنیادی در توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز شامل خوراک، فناوری، سرمایه، و بازار است که البته هر یک سهم و وزن متفاوتی دارند.
رضا مهدویپور با اشاره به نگاه کلان به زنجیره ارزش نفت و گاز از منابع اولیه تا مصارف نهایی گفت: از حیث توسعهیافتگی صنعت پتروشیمی و وضعیت توسعه و تولید؛ خوراک، محصولات پایه و میاندستی و صنایع نهایی مثل لاستیک، چسب، سموم، کامپوزیت، دارو، خودرو و قطعات و… باید مد نظر قرار بگیرد.
وی بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد منابع نفت و گاز دنیا در منطقه خاورمیانه و کشورهای CIS متمرکز است.
به گفته این کارشناس علیرغم تاکید بر خصوصیسازی کماکان حضور دولت در صنایع، پالایشگاهها و پتروشیمیهای کشور مشهود است و نهادهای دولتی و شبه دولتی همچنان مالکیت دارند.
مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز با طرح این پرسش که چرا کسی در حوزه پالایشگاهها سرمایهگذاری نمیکند؟ توضیح داد: ما نیازمند یک سازمان توسعهای هستیم تا متولی توسعه باشد نه مجری آن.