مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران عنوان کرد: صنعت گاز معادل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
به گزارش اقتصاد انرژی، محمدرضا صدیقی در میزگرد نظام حکمرانی صنعت گاز و تاثیر آن بر اقتصاد و امنیت ملی در کنگره راهبردی نفت و نیرو گفت: ما از بحران به چالش وارد شدهایم و توسعه زیرساختها باید به یک مطالبه ملی تبدیل شود.
وی افزود: سهامداران صنایع پتروشیمی در بحث مربوط به تامین گاز و انرژی کشور به خصوص گاز نگران باشند، همچنین دارندگان شرکتهای فولاد نیز نگران باشند.
این مسئول خاطرنشان کرد: واحدهای الفین و PDH حتما در تامین خوراک با مشکل مواجه خواهند شد، متاسفانه نگاه به صنعت گاز همان است که به یک شرکت حمل و نقل دولتی و اداره دخانیات میشود. اگر به همین منوال باشد مجمعها صوری و هیئت مدیره تشریفاتی میشود و قطعاً ما از یک شرکت بزرگ دولتی به یک اداره کل و وضعیتی که نمیتوانیم ادامه بدهیم تبدیل میشویم.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: امروز صنعت گاز معادل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
صدیقی با اشاره به چالشهای حاکمیت شرکتی در شرکتهای دولتی اظهار کرد: باید یک همصدایی در کل حاکمیت ایجاد شود تا مشکل حل شود. در بالادست و پاییندست بلید سرمایهگذاری شود.
وی بیان کرد: در اطلاعات بودجهای سال ۱۴۰۱ از میان ۳۷۷ شرکت دولتی ۱۷۰ شرکت سودده، ۱۸۳ شرکت سربهسر و ۲۴ شرکت زیانده معرفی شدهاند. البته برای شرکتهای دولتی تهدید عمده پیش روی شرکتهای خصوصی از جمله ورشکستگی مطرح نیست.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به خطر نبود انرژی اظهار کرد: ارزهای دیجیتال صنعت برق و گاز را با دردسر زیادی کرده است، ما برق بیشتری تولید کردهایم اما صنعت ماینینگ کشور ما را به قهقرا میبرد.
محمدرضا صدیقی تصریح کرد: پارس جنوبی به نقطه پایان رسیده است، اگر فکری به حال این موضوع نشود و ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز صنعت نفت تامین نشود مشکلات و چالشها عمیقتر میشود.
وی یادآور شد: ما گاز را صرف ساختن میکنیم یا سوختن؟ پاسخ این است که میسوزانیم. مصرف گاز نیروگاهها ۲۵ درصد، مصارف عملیاتی ۴.۸ درصد، بخش عمده خانگی، تجاری و صنعتی ۴۶.۴ درصد، صادرات ۶.۵۷ درصد و صنایع عمده ۱۷.۲ درصد است.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به روند افزایش شکاف عرضه و تقاضای گاز طبیعی برای چهار ماه سرد سال تا سال ۱۴۱۲ گفت: وضعیتی که من به عنوان کارشناس پیشبینی میکنم این است که قیمت گاز را حدوداً به قیمت بینالمللی برسانیم و همه اقدامات بهینه مصرف گاز و استانداردها را پیادهسازی کنیم.
وی با تشریح ضرورت بحث سرمایهگذاری و تهدیدهای عدم توازن تراز تولید و مصرف گاز طبیعی افزود: قطع گاز صنایع مولد در فصول سرد، کاهش تزریق گاز به میادین نفتی و نهایتاً کاهش تولید نفت، کاهش صادرات گاز طبیعی و کاهش درآمدهای ارزی در سطح ملی، افزایش مصرف فرآوردههای مایع توسط نیروگاهها، آلودگیهای زیست محیطی به خصوص آلودگی هوا در شهرهای بزرگ در فصول سرد سال، کاهش درآمدهای واحدهای تولیدی و صنعتی همراه با افزایش هزینههای اقتصادی و اجتماعی از جمله این تهدیدها هستند.
صدیقی با تاکید بر ضرورت ارتقاء امنیت انرژی و عدم تراز تولید و مصرف گاز طبیعی گفت: اگر امروز تصمیم به سرمایهگذاری بگیریم شاید تا ۱۴۰۳ این روند کمی کند شود.