عضو هیئت علمی موسسه پژوهشهای پیشرفته تهران گفت: استفاده از خودروهای برقی در دنیا در حال گسترش است و امروز ۲۰ درصد خودروهایی که در چین فروخته میشود الکترونیکی هستند.
به گزارش اقتصاد انرژی، لیلا شیوا در میزگرد تاثیر توسعه خودروهای برقی و انرژیهای نو در آینده مصرف بنزین و نفت و گاز در کنگره راهبردی نفت و نیرو عنوان کرد: ما چه آیندهای برای انرژی خواهیم داشت؟ انرژی دو نقش مهم بازی میکند، رشد و توسعه اقتصادی و از سوی دیگر باعث و بانی تولید سه چهارم گازهای گلخانهای و تغییر اقلیم که به همین واسطه دنیا به سمت انرژیهای نو میرود.
وی افزود: گرم شدن هوا، کاهش سطح آبهای زیرزمینی و گرمای بی رویه از خطرات پیش روی ما هستند.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد با شرح خطرات و تهدیدات گرمای بی رویه و اثرات سوء آن بر کشاورزی، امنیت غذایی، آب و در نتیجه مهاجرت عنوان کرد: چهار سیاست اصلی که دنیا دنبال میکند، خودروهای برقی، انرژیهای نو، مبارزه با جنگلزدایی و حذف زغالسنگ است.
شیوا با تاکید بر اهمیت انرژیهای پاک، نو و یا تجدیدپذیر بیان کرد: در اروپا و آمریکا مصرف انرژیهای نو افزایش یافته است، در حالی که ایران بالاترین مصرف گاز طبیعی را دارد به دلیل فراوانی و قیمت پایین آن. کشور ما از نظر اقتصادی خیلی به نفت وابسته است لذا باید راهکارهایی را جهت کاهش این وابستگی برنامهریزی و پیادهسازی نماییم.
این استاد دانشگاه با اشاره به سناریوهای پیش رو در آینده اظهار کرد: کاهش یا حذف و جایگزینی زغالسنگ و رفتن به سمت استفاده از انرژیهای کمکربن که هر کدام میتواند در این مسیر موثر باشد.
وی با بیان اينكه استفاده از خودروهای برقی در دنیا در حال گسترش است، گفت: ۲۰ درصد خودروهایی که در چین فروخته میشود الکترونیکی هستند، همچنین این آمار در آمریکا ۵ درصد است.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشهای پیشرفته تهران با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری در بحث انرژیهای نو بیان کرد: بخش دولتی و خصوصی برای نمونه استارتاپهایی که در این زمینه شکل میگیرند میتوانند در این حوزه سرمایهگذاری نمایند.
لیلا شیوا خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که در بحث تغییر اقلیم و کاهش گازهای گلخانهای مطرح است leakage یا سیاستهای مبارزه با تغییرات اقلیمی است، که این جز نکات و مسائلی است که از مدتها پیش در حال بررسی است.