قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی که سرمایه گذاران به سودگیری از افزایش روز گذشته قیمتها پرداختند و تحت تاثیر افت بازارهای سهام، کاهش یافت اما نگرانیها نسبت به بحران پیرامون اوکراین، کاهش بیشتر قیمتها را محدود کرد.
به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۴۴ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۹۶ دلار و چهار سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه دو دلار و چهار سنت افزایش داشت.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۲ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۹۴ دلار و ۹۴ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز گذشته با دو دلار و ۳۶ سنت افزایش بسته شده بود.
هر دو شاخص روز دوشنبه به بالاترین رکورد از سپتامبر سال ۲۰۱۴ صعود کردند و نفت برنت به ۹۶ دلار و ۷۸ سنت و وست تگزاس اینترمدیت به ۹۵ دلار و ۸۲ سنت رسیده بود.
روسیه یکی بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان است و نگرانیها از حمله نظامی روسیه به اوکراین باعث شده است قیمت نفت به سمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه پیشروی کند که از سال ۲۰۱۴ دیده نشده است.
تسویوشی یوئنو، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی NLI اظهار کرد: سودگیری بازار را تحت تاثیر قرار داد و همزمان اخبار بنیادین جدید چندانی وجود ندارد و نگرانیها نسبت به وضعیت اوکراین بدون تغییر مانده است. سرمایه گذاران در بحبوحه ابهامات نسبت به منازعات میان اوکراین و مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا، در وضعیت انتظار و مشاهده قرار گرفته اند.
هیرویوکی کیکوکاوا، مدیرکل تحقیقات شرکت نیسان سکیوریتیز پیش بینی کرد: بازارهای نفت در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران یا سقوط بیشتر بازارهای سهام جهانی در بحبوحه نگرانیها نسبت به تورم و سیاست پولی بانکهای مرکزی، ممکن است شاهد اصلاح قیمت واقعی باشند.
بازارهای سهام آسیا روز سه شنبه که سرمایه گذاران نگران پیامدهای احتمالی تهاجم روسیه به اوکراین بودند، سقوط کردند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از مردم این کشور خواست در ۱۶ فوریه که برخی از رسانه های غربی آن را تاریخ احتمالی آغاز حمله نظامی روسیه اعلام کرده اند، پرچم اوکراین را بر فراز ساختمانها آویخته و سرود ملی را بخوانند.
در این بین، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود به محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی نفت در مقایسه با برآورد قبلی این سازمان اشاره کرد.
بر اساس گزارش رویترز، بانک آمریکایی جی پی مورگان پیش بینی کرد تولید پایینتر از سطح هدف گذاری اوپک پلاس و ظرفیت مازاد تولید اندک، احتمالا عرضه در بازار نفت را محدود نگه داشته و ممکن است باعث شود قیمتها تا سه ماهه دوم امسال به ۱۲۵ دلار در هر بشکه صعود کنند.