مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: گسترش آب شیرینکنها و شیرینسازی آب دریا به عنوان تنها راه برون رفت از مشکل کم آبی هرمزگان است.
به گزارش خبرنگار اقتصاد انرژِی “عبدالحمید حمزه پور” در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده نماینده ولی فقیه، که به مناسبت هفته صرفهجویی صورت گرفت بیان کرد: نامگذاری یک هفته از سال با عنوان هفته صرفه جویی به این خاطر است که به همه یادآوری شود با مصرف بهینه میتوان ضمن بهرهمندی از منابع موجود، آن را برای نسلهای آینده نیز ذخیره کرد.
وی افزود: یکی از منابع در خطر و در عین حال حیاتی که صرفهجویی آن صرفا به این هفته و تابستان ختم نمیشود، آب است؛ استان هرمزگان نیز به دلیل شرایط اقلیمی وضعیت مناسبی در منابع سطحی و زیرسطحی ندارد و ضروری است در خصوص آن ویژهتر نگاه کرد و همه برای نجات آب پیش قدم شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با قدردانی از ائمه جمعه استان که در این خصوص به درستی موضوع آب و صرفهجویی را در خطبه جمعه تبیین کرد،گفت: با یادآوری این موضوع و طرح آن از سوی روحانیون میتوان پیام صرفه جویی را به عموم مردم تبیین کرد.
این مقام مسئول با اشاره به منابع آبی هرمزگان و شرایط اقلیمی این استان، افزود: برای گذر از مشکل کم آبی هرمزگان چاره ای جز گسترش آب شیرین کنها و شیرینسازی آب دریا نداریم که در این خصوص برنامهریزی نیز شده است.
حمزهپور، تفاوت هزینه تامین آب از منابع زیرزمینی و سطحی با شیرینسازی بسیار زیاد دانست و گفت: هزینه شیرینسازی بسیار گران است ولی چارهای جز استفاده از این ظرفیت نداریم، از این رو میطلبد مصرف کنندگان نیز از این آب گران، مراقبت کرده و با مصرف بهینه در پایداری آن مشارکت کنند.
وی هزینه شیرینسازی آب در سال گذشته را ۱۴۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۴۳ آبشیرینکن با ظرفیت تولید ۲۲۸ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز فعال است که این ظرفیت در حال افزایش است.
به گفته وی ۱۱ سایت جدید آبشیرینکن در دستور کار آبفاست که چهار سایت در قشم و سیریک امسال تکمیل خواهد شد.
حمزهپور بیان کرد: نیمی از آب مورد نیاز شهر بندرعباس از طریق آب شیرینکن یکصد هزار متر مکعبی تامین میشود که میطلبد با توجه به هزینه بالای شیرینسازی، از استفاده آن در بخش فضای سبز و غیر شرب خودداری کرد.
مدیرعامل آبفا همچنین با اشاره به بدهی سازمانهای دولتی و نیروهای مسلح به شرکت آب و فاضلاب افزود: شرکت آب وفاضلاب بر اساس درآمد، هزینه میکند و اگر مطالبات آن پرداخت نشود در تأمین نیاز آبی و توسعه آبرسانی با مشکل مواجه خواهد شد.
آیا ایران از بحران برق عبور خواهد کرد؟
به گزارش اقتصاد انرژی، با شروع فصل سرد سال جاری و به دلیل محدودیتهای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهها، ظرفیت...