رئیس مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان با بیان اینکه ایران بهزودی در کنار شرکتهای آلمانی، آمریکایی و ژاپنی عضو باشگاه تولیدکنندگان کاتالیست پیچیده و راهبُردی پالادیوم خواهد بود، گفت: از ابتدای امسال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه پارسال تولیدات ۱۲ درصد هم افزایش داشته است.
به گزارش اقتصاد انرژی از شرکت پتروشیمی شهید تندگویان، امین ملک زاده در واکنش به ادعای برخی از شبکههای خبری مبنی بر توقف و یا کاهش تکلیفی تولید در این زنجیره پلی اتیلن ترفتالات به دلیل پایان تاریخ مصرف کاتالایست پلادیوم، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در روند تولید واحدهای هر دو فاز این مجتمع پتروشیمی هیچ مشکلی و اختلالی وجود نداشته و تولید با حداکثر ظرفیت در این خطوط شامل واحدهای شیمیایی و پلیمری بدون وقفه انجام شده است.
رئیس مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان با اعلام اینکه پیشبینی میشود امسال حتی در صورت عدم بارگذاری کاتالیست جدید، مشکلی از نظر افت کمی و کیفی تولید در این پتروشیمی حاصل نشود، تصریح کرد: اگرچه عمر کاتالیست پالادیوم به پایان رسیده، اما با برنامهریزی و مدیریت صحیح و جاریسازی سیستمهای نرم افزاری نگهداشت CMMS و RBI توانستهایم افزایش تولید داشته باشیم و از کاتالیست موجود استفاده بهینه کنیم با همین روند تولید را ادامه خواهیم داد.
به گفته او در این مدت تولید پتروشیمی شهید تندگویان نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته بهطوری که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون بالغ بر ۳۸۰ هزار تن محصول تولید داشته که نسبت به پارسال معادل ۴۰ هزار تن یعنی ۱۲ درصد افزایش تولید حاصل شده است.
رئیس مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان، در ادامه درباره ایرانی سازی و بومیسازی کاتالیست پالادیوم موردنیاز پتروشیمی شهید تندگویان هم توضیح داد: با شرکتهای دانشبنیان داخلی از یک سال قبل وارد مذاکره شدهایم و تاکنون توانستهایم با دو شرکت قرارداد منعقد کرده وکاتالیستهای قدیمی و مستعمل موجود در شرکت را به آنان تحویل داده تا فلز پالادیوم را استحصال و سپس از این فلز برای ساخت کاتالیست استفاده شود.
ملک زاده، ادامه داد: برای ساخت کاتالیست پالادیوم نیز با یک شرکت داخلی مذاکره و قراردادی امضا شده است که بهمحض استحصال پالادیوم، این فلز تحویل آن شرکت شود و از مدتی قبل کاتالیستهای قدیمی تحویل آن دو شرکت شده و استحصال این فلز گرانبها شروع شده و بهزودی برای نخستین بار ساخت ایرانی کاتالیست پالادیوم خواهیم بود.
رئیس مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان با یادآوری اینکه در شرایط فعلی انحصار ساخت کاتالیست پالادیوم در اختیار شرکتهایی مثل باسف آلمان، کلارینت آلمان، کیمت ایتالیا و یک شرکت ژاپنی بوده که بهزودی ایران هم عضو باشگاه جهانی تولیدکننده این کاتالیست راهبُردی و پیچیده شده و از خروج ارز واردات خارجی این کاتالیست هم جلوگیری خواهد شد.
به گفته وی با شدت گرفتن تحریمها، چهار شرکت تولیدکننده کاتالیست پالادیوم هیچگونه همکاری و کمکی با پتروشیمی شهید تندگویان نکرده و حتی جواب مکاتبات و ایمیلها را هم ندادهاند که با داخلی سازی این کاتالیست، جواب دندانشکنی هم به تحریم و هم به این شرکتها خواهیم داد.
ملک زاده با تاکید بر اینکه برای تعویض کاتالیست پالادیوم نیازی به توقف طولانی مدت تولید نیست و با توقف ۴ تا ۵ روزه تعویض کاتالیست واحد شیمیایی انجام و واحد در سرویس قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی و مدیریتی که در ذخیرهسازی پودر انجام میشود در توقف واحد شیمیایی برای بارگذاری کاتالیست جدید هم واحدهای پلیمری که تولید کننده محصولات اصلی این مجتمع بوده بدون هیچگونه مشکلی به تولید خود ادامه خواهند داد و نگرانی از بابت بازار وجود نخواهد داشت.