کمیل طرح فاضلاب شهر فردوس که به عنوان مطالبه مردمی در سومین سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی مورد توجه ویژه قرار گرفت با تزریق ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در یک سال اخیر روند اجرایی آن شتاب گرفته است.
به گزارش اقتصاد انرژی طرح فاضلاب فردوس با هدف رفع مشکلات دفع بهداشتی فاضلاب، استفاده بهینه از منابع آبی، بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه شده در طرحهای صنعتی و کشاورزی از سال ۱۳۸۹ آغاز شده است.
حرکت کُند این طرح و گاهی توقف عملیات اجرایی آن طی ۱۲ سال گذشته، باعث شد تا پیشرفت فیزیکی این طرح زیرساختی با اجرای ۲۱.۵ کیلومتر شبکه جمعآوری تا ابتدای سال ۱۴۰۰ به ۱۹ درصد برسد.
روند کُند این طرح به دلیل دفع نامناسب فاضلاب در برخی معابر، آبگرفتگی معابر با کمترین بارش باران و ورود فاضلابهای خانگی به کانالهای هدایت آبهای سطحی، روح و روان مردمان این شهر را آزار داده و میدهد.
اما سرانجام بارقه امید در دل مردم شهر فردوس زنده شد و در سومین سفر استانی رئیس جمهور که ۱۹ شهریور سال گذشته به خراسان جنوبی انجام شد، اختصاص اعتبار به طرح نیمهتمام فاضلاب فردوس مورد توجه ویژه قرار گرفت و مبلغ ۶۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل شبکه فاضلاب فردوس تا پایان سال مالی ۱۴۰۲ مصوب شد.
با تزریق ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبارات سفر رئیس جمهوری به طرح فاضلاب فردوس در سال گذشته، روند اجرای این طرح سرعت گرفت به گونهای که در ۶ ماه گذشته، ۱۰ کیلومتر شبکه جمعآوری در این شهر کار شده و تا پایان سال جاری نیز ۲۰ کیلومتر دیگر نیز اجرایی میشود.
همچنین مقدار اعتبار اختصاص یافته به طرح فاضلاب فردوس در سال گذشته، بیش از ۱.۵ برابر کل اعتبار هزینه شده از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹ است که تزریق این اعتبارات باعث تسریع در اجرای طرح و خوشحالی شهروندان فردوس شده است.
سفر سال گذشته رئیس جمهور به خراسان جنوبی ۱۰۰ نوع مصوبه داشته است که تصویب ۱۱۰ هزار و ۷۲۵ میلیارد ریال اعتبار، تسهیلات و سرمایهگذاری رهاورد آن بوده است، تخصیص اعتبار به طرح فاضلاب فردوس یکی از این مصوبات است که در ادامه در گفت و گو با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به نحوه اجرایی شدن آن میپردازیم.
اختصاص ۶۰۰ میلیارد ریال رهاورد سفر رئیس جمهور برای طرح فاضلاب فردوس
حسین امامی در این خصوص گفت: ۶۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات سفر رییس جمهور به خراسان جنوبی برای تکمیل شبکه فاضلاب فردوس مصوب شده است.
وی افزود: از این مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، ۱۵۰ میلیون ریال از محل منابع داخلی وزارت نیرو و ۵۰ میلیارد ریال توسط وزارت نفت تا سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ برای اجرای این طرح اختصاص خواهد یافت.
امامی اظهار داشت: طرح فاضلاب فردوس با هدف رفع مشکلات دفع بهداشتی فاضلاب، استفاده بهینه از منابع آبی، بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه شده در طرحهای صنعتی و کشاورزی از سال ۱۳۸۹ آغاز شده است.
وی گفت: در مجموع از سال ۱۳۸۹ تا پایان سال ۱۳۹۹ در زمینه اجرای این طرح ۱۲۳ میلیارد ریال هزینه شده و در این مدت ۲۱.۵ کیلومتر خط انتقال و شبکه جمعآوری در این شهر اجرا شده است.
تزریق ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار و تسریع در اجرای طرح
وی عنوان کرد: سال گذشته برای اجرای طرح فاضلاب فردوس از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار که بیشتر به صورت نقدی اختصاص یافته که این حجم از اعتبارات بیش از ۱.۵ برابر کل اعتبار هزینه شده از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹ است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: با ترزیق اعتبارات سفر رئیس جمهور، طرح فاضلاب فردوس سرعت گرفت به گونهای که در ۶ ماه گذشته، ۱۰ کیلومتر شبکه جمعآوری در این شهر کار شده در حالی که در یک دهه گذشته تنها ۲۱.۵ کیلومتر شبکه و خط انتقال اجرا شده است.
پیشرفت طرح فاضلاب فردوس با اعتبارات سفر رئیس جمهور
امامی افزود: در حال حاضر این طرح در ۱۰ جبهه کاری فعال است و تلاش ما این است که ۲ جبهه کاری دیگر را نیز فعال کنیم.
وی با بیان اینکه تلاش ما این است که تا پایان سال جاری ۲۰ کیلومتر دیگر از شبکه جمعآوری فاضلاب شهر فردوس را اجرا کنیم، اضافه کرد: با اجرای این حجم از شبکه تا پایان سال جاری پیشرفت فیزیکی طرح فاضلاب فردوس از ۱۹ درصد تا پایان سال ۱۳۹۹ به ۳۰ درصد خواهد رسید و همچنین حجم اجرای شبکه فاضلاب نیز در این شهر به ۵۵ کیلومتر میرسد.
اجرای تصفیه خانه فاضلاب فردوس در دستورکار
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در شهر فردوس باید ۱۶۰ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب اجرا کنیم.
امامی ضمن تشکر از همراهی شهروندان در تحمل مشکلات ناشی از حفاری و از شهرداری فردوس به دلیل همکاری در صدور مجوز آسفالت شکافی، اظهار داشت: همدلی خوب بین مجموعه آب و فاضلاب و شهرداری فردوس باعث شده که اجرای این طرح به خوبی پیش برود.