به گزارش اقتصادانرژی، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، سخاوت اسدی افزود: هم اکنون ۱۳ پالایشگاه در این منطقه در حال تولید و بهرهبرداری هستند که هشت پالایشگاه در منطقه پارس یک و ۵ پالایشگاه در منطقه پارس ۲ واقع شدهاند.
وی اظهار داشت: با وجود همه تحریمهای ظالمانه، سال ۹۶ موفق شدیم در برداشت روزانه گاز از قطر پیشی بگیریم که موفقیتی بزرگ در دوران تحریم بهشمار میآید.
اسدی به موضوع ناترازی تولید و مصرف گاز هم اشاره کرد و افزود: با وجود دستاوردها در این زمینه، همه گاز تولیدی کشور در داخل مصرف میشود و هماکنون ناترازی تولید و مصرف از دغدغههای اصلی وزارت نفت است.
وی گفت: نیاز داخلی کشور به مصرف گاز سالانه تقویت میشود، در حالی که در کنار همه این تأسیسات گازی بیش از ۳۰ واحد پتروشیمی با ۳۰ میلیون تن ظرفیت در حال تولید محصولات مختلف هستند.
اسدی با بیان اینکه با ساخت واحدهای جدید پتروشیمی در این منطقه ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور با ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری جدید به ۶۰ میلیون تن میرسد، افزود: افزون بر این در این منطقه چهار پالایشگاه میعانات گازی با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز هم در حال ساخت است که اگر این طرحها عملیاتی شود، صادارت میعانات گازی به صفر میرسد و همه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی تولیدی این میدان به مصرف داخلی میرسد.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۴۵۰ هزار بشکه میعانات گازی تولیدی در پارس جنوبی بهعنوان خوراک به پالایشگاه ستاره خلیج فارس منتقل میشود، گفت: این پالایشگاه ۴۵ درصد بنزین کشور را بهصورت روزانه تأمین میکند و همه این اعداد و ارقام نشاندهنده آن است که امروز پارس جنوبی، راهبردیترین منطقه از منظر تولید انرژی کشور بهشمار میآید.