به گزارش اقتصادانرژی و به نقل از ایرنا، صنعت پتروشیمی یکی از مهمترین صنایع ایران بهشمار میرود. استاندار کرمانشاه با پیگیری های خود به دنبال آن است که پروژه های نفت و گاز استان را به موتور محرک توسعه اقتصادی این دیار کمتر توسعه یافته تبدیل کند. یکی از پروژه های نفت و گاز استان کرمانشاه، احداث پتروشیمی در شهرستان کنگاور است.
تیم اقتصادی استان کرمانشاه، نماینده کنگاور در مجلس شورای اسلامی و فرماندار این شهرستان با پیگیری ویژه، مستمر و برگزاری نشست های تخصصی با وزارت نفت و هلدینگ خلیج فارس پس از ایجاد زیرساخت، رفع موانع و اخذ گواهینامه های لازم موفق شدند اقدامات لازم برای شروع عملیات اجرایی پتروشیمی کنگاور را تسهیل نمایند و حتی به صورت رسمی اعلام شد که کلنگ این طرح مهم خرداد ماه سال جاری به زمین زده می شود ولی برخی مشکلات دست و پاگیر تاکنون شروع عملیات این پروژه که گام مهمی برای ایجاد اشتغال و تحول اقتصاد شهرستان کنگاور است را به تاخیر انداخته است.
مدیریت ارشد استان کرمانشاه با جدیت ویژهای به دنبال توسعه صنایع حوزه نفت، گاز و پتروشیمی است
معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه اخیرا اعلام کرده که مدیریت ارشد استان با جدیت ویژهای به دنبال توسعه صنایع حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و پایین دست آن در استان با هدف ایجاد اشتغال پایدار و ارزش افزوده است.
«بهزاد باباخانی» افزود: خوشبختانه پروژههای جدید در این حوزه در روال مناسبی افتاده و چهار پتروشیمی استان در دست اجراست و امیدواریم دیگر پروژهها نیز به زودی وارد مرحله اجرایی شود.
اقدامات وزارت نفت در خصوص پتروشیمی کنگاور بر اساس جدول زمان بندی بوده است
نماینده مردم شهرستان های کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، مبنی بر اینکه طرح احداث پتروشیمی کنگاور در چه مرحله ای قرار دارد، اظهار کرد: در راستای شکلگیری زنجیره ارزش محصولات نفت و پتروشیمی در استان کرمانشاه، تلاش های زیادی انجام دادیم که یکی از این طرح ها در کنگاور اجرا شود.
«علی رضایی» افزود: گواهینامه هایی که زمان وزیر سابق نفت برای ساخت پتروشیمی کنگاور صادر شده بود به مرحله ابطال رسید، ولی با رایزنی ها و پیگیری های مستمری که با مهندس اوجی وزیر نفت فعلی صورت گرفت توانستیم مجوزهای جدید را اخذ نماییم.
وی ادامه داد: وزارت نفت و هلدینگ خلیج فارس همه اقدامات لازم پتروشیمی را بر اساس جدول زمان بندی جلو برده اند و تاکنون کوتاهی در این راستا نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به طرح سوال از آقای علی عسگری مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ایران در ۱۲ محور، تصریح کرد: یکی از محورهایی مورد بحث اینجانب پتروشیمی کنگاور بود که مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران نیز قول پیگیری و اجرای پروژه را داد.
وی با اشاره به اینکه کم آبی یک از عوامل کندی شروع این طرح بزرگ در کنگاور بود، افزود: وزارت نیرو اعلام کرد که پاییز امسال بسیار کم بارش است و همین موضوع بهانه ای شد برای برخی ها که ساخت پتروشیمی در کنگاور توجیه ندارد.
رضایی ادامه داد: با متقاعد سازی افراد مخالف مقرر گردید با توجه به آبگیری سدآناهیتا تا پایان سال، طرح ساخت پتروشیمی در کنگاور اجرا شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امیدوارم از ظرفیت دانشآموختگان بومی در این عرصه در جهت توسعه شرق استان کرمانشاه استفاده شود.
رضایی یادآورشد: امیدوارم با احداث این کارخانه بتوانیم از ظرفیت نیروهای متخصص بومی استفاده کنیم و موجبات توسعه هرچه بیشتر شرق استان کرمانشاه را فراهم آوریم.
احداث پتروشیمی کنگاور مستلزم تامین منابع مالی است
فرماندار کنگاور نیز در این راستا تامین منابع مالی را مهمترین مشکل اجرای طرح پتروشیمی این شهرستان عنوان کرد و افزود: ضروری است مشکلات قانونی و موانع پیش روی بانکها برای تامین سرمایه مورد نیاز اجرای این طرح انرژی برداشته شود.
«فرزاد الماسی» تاکید کرد: مشکلات قانونی و موانع پیش روی بانکی برای تامین سرمایه و محدودیت منابع بانکی مهمترین موانع پیش رو در این پروژه است.
وی افزود: پتروشیمی کنگاور به عنوان یک طرح بزرگ صنعتی در آینده بخش مهمی از اشتغال و تولید شهرستان را حل خواهد کرد.
او با اشاره به مشکل حقوقی که برای بخش اندکی از زمین ۱۵ هکتاری پتروشیمی کنگاور که در گذشته به وجود آمده بود، توضیح داد: با پیگیری های لازم و برگزاری جلسات با مسولان نهادهای قضایی و مدیران شهرک های صنعتی، مشکل زمین حل شد و به وزارت نفت جهت احداث پتروشیمی تحویل گردید.
فرماندار کنگاور اضافه کرد: چندین مرحله از اقساط زمین نیز پرداخت شده و در مرحله تامین منابع مالی برای اجرای پروژه هستیم تا در آینده نزدیک عملیات کلنگ زنی و افتتاح این واحد اجرایی شود.
الماسی ادامه داد: شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان پترول در مرحله نخست اجرای طرح، مبلغی بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال در پتروشیمی کنگاور سرمایهگذاری خواهد کرد.
وی ادامه داد: مواد اولیه این پتروشیمی نیز قرار است از خط اتیلن غرب و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین شود.
فرماندار کنگاور در خصوص اشتغالزایی پتروشیمی کنگاور تشریح کرد: اشتغالزایی در دوره ساخت و بهره برداری ۲ مقوله متفاوت است، در اشتغالزایی دوره ساخت اولویت با متقاضیان بومی در این شهرستان است.
الماسی از امضای تفاهم نامه آموزش با فنی و حرفهای توسط مسولان استانی خبر داد و گفت: طی این تفاهم نامه فنی و حرفه ای موظف شده ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی متخصص در پنج رشته مورد نیاز در این صنایع را آموزش دهد تا از حداکثر نیروهای بومی در پروژه های استان استفاده کنیم.
جوانان آموزش های مرتبط با پتروشیمی در کنگاور را فرا گرفتهاند
رییس اداره فنی و حرفه ای شهرستان کنگاور نیز از ثبت نام تعداد ۶۳ جوان جویای کار دارای مدرک مرتبط برای گذراندن دوره ها و آموزش های اولیه مرتبط با حوزه نفت و گاز خبر داد.
«فرهاد خزایی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به انعقاد تفاهم نامه سه جانبه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، شرکت ملی نفت ایران و استانداری کرمانشاه، اظهار داشت: این تفاهم نامه در خصوص آموزش نیروهای بومی استان، مرتبط با طرح ها و پروژه های نفت در راستای اشتغال زایی جوانان منعقد شده است.
وی ادامه داد: در این راستا، در این شهرستان در هفت رشته جوشکاری آرگون، جوشکاری برق، جوشکاری آلیاژهای آهنی و غیرآهنی، برق صنعتی، لوله کشی صنعتی، ابزار دقیق و ماشین آلات مکانیکی و نصب آنها بصورت رایگان برگزار و یا در حال برگزاری است.
رییس اداره فنی و حرفه ای کنگاور ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی جامعه جوان این شهرستان که بیشتر دارای مدرک تحصیلی عالیه بودند، شرط سنی از ۲۰ به ۴۰ سال و مدرک تحصیلی از دیپلم به لیسانس تغییر یافت.
خزایی در ادامه به آزمون های پایان هر دوره اشاره کرد و اظهار داشت: تا کنون ۱۱ نفر در رشته برق صنعتی و ۱۱ نفر در رشته جوشکاری پس از گذراندن دوره های آموزشی در آزمون شرکت کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: از افراد واجد شرایطی که بتوانند دورهای آموزشی و آزمون ها را با موفقیت طی کنند، در پروژه پتروشیمی کنگاور استفاده خواهد شد.
تحقق اشتغال جوانان دیار آناهیتا در صنعت پتروشیمی و کسب ارزش افزوده و توسعه صنعتی شهرستان کنگاور در کنار توسعه متوازن در استان کرمانشاه، نیازمند حمایت همه جانب دولت در تسهیل امور و تامین منابع مالی از سوی بانک های عامل برای احداث صنعت ارزآور است.
سند توسعه نفت، گاز و پتروشیمی کرمانشاه مرداد ماه سال گذشته به صورت رسمی تصویب شد که شامل ۱۳ پروژه به ارزش تقریبی ۷۳ هزار میلیارد تومان است.