به گزارش اقتصادانرژی و به نقل از ایرنا، بر اساس این تفاهمنامه که روز چهارشنبه به امضاء رسید، ۲۰۰ فقره از این وامها، به شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک فناوری پردیس و ۸۰۰ فقره دیگر به شرکتهای برتر مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز برتر در سراسر کشور اختصاص خواهد یافت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور در این مراسم ضمن تاکید بر نقش بانکها در حمایت از اقتصاد دانش بنیان گفت: یک جریان خوب حمایتی در سال جاری برای حمایت از اقتصاد دانشبنیان شکل گرفت که نامگذاری امسال به نام «تولید دانش بنیان و اشتغالآفرین» آن را توسعه داد، اما نباید این جریان به امسال محدود شود و باید طلیعه یک جریان و حرکتی مستمر و بزرگ در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان باشد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی افزود: بطور قطع نگاه مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جاری نیز معطوف به ایجاد جریانی مستمر و پویا در حمایت از این اقتصاد بوده و در این نهضت، بانکها با نظامهای تامین مالی پویایی همچون قرض الحسنه در آن نقشی راهبردی دارند.
وی قرضالحسنه را راهکاری اثربخش و ارزشآفرین در تامین مالی و توسعه شرکتهای دانشبنیان برشمرد و افزود: براساس آیه شریف «منْ ذا الّذی یقْرض اللّه قرْضًا حسنًا فیضاعفه له أضْعافًا کثیرةً»، خداوند متعال تضمین میکند که برکات این اقدام نیکو، چند برابر بازمیگردد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه حوزه دانشبنیان، مصداق خلق ارزش افزوده چند برابری است، عنوان کرد: با یک رویکرد دوراندیشانه، نگرشی بلند مدت و جامعنگر، یکی از حوزههایی را که میتوان مصداق عینی بازگشت چندین برابری ارزش دانست، همین حوزه دانش بنیان است؛ حوزهای که از ظرفیت ارزش افزودههای چندصدبرابری و خلق ارزش چندین برابری حوزه دانش بنیان واقعی برخوردار است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور افزود: حوزه دانشبنیان واقعی که به واسطه استفاده از دانش و فناوری روز، ارزش افزوده خلق میکند میتواند بستر بسیار خوبی برای قرض الحسنه باشد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه باید با استفاده از الگوی مطلوب قرضالحسنه، راه برای توسعه و رونق شرکتهای دانش بنیان واقعی فراهم شود، ادامه داد: دانش و فناوری به واسطه قرضالحسنه شکل می گیرد و این روش، یکی از راهبردهای توسعه اقتصاد دانش بنیان به شمار میرود، امریکه میتواند زمینهساز رشد و پیشرفت کشور باشد.
وی ابراز امیدواری کرد، امسال طلیعه حرکت جدی این بانک و سایر بانک ها در مسیر ارایه روشهای کارآمد و نوین در ارائه تسهیلات و حمایت از شرکت های دانش بنیان باشد.
عزم جدی برای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان
وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز در این مراسم با بیان اینکه تامین مالی یکهزار شرکت دانش بنیان، طلیعه و آغازگر حرکتی جدی در حمایت مالی نوآورانه از این شرکتها است، افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی تلاش کرده تا ناظر به نقش و مسوولیت خود در تامین مالی کمک کند بیشترین جذابیت برای شرکت های دانش بنیان ایجاد شود.
سید احسان خاندوزی افزود: در قانون جهش تولید دانش بنیان، وظایفی بر عهده این وزارتخانه گذاشته شده و تسهیلگریهای خوبی برای فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری تمهید شده است. بندهای این قانون مترقی، نشان دهنده عزم جدی برای حمایت از زیستبوم دانشبنیان کشور است.
وی اظهار امیدواری کرد سطحی از مالیات که سازمان برنامه و بودجه تعیین می کند حامی و تسهیلگری شرکت های تولیدی و دانش بنیان باشد.
خاندوزی گفت: در اقتصاد بانک پایه که تامین مالی بانک ها سهم بسزایی در توسعه اقتصاد دارد و روش تامین مالی قرض الحسنه برای استفاده از روش قرض الحسنه به عنوان بهترین روش تامین مالی برای بهترین محصولات، ضرب ممتاز در ممتاز است و این یک هزار تسهیلات، در واقع به عنوان نقطه شروع و آغاز کننده یک جریان در تامین مالی شرکت های دانش بنیان باید ارزشمند شمرده شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، قرض الحسنه را جزو بهترین روشها برای حمایت و تامین مالی شرکتهای دانشبنیان دانست و افزود: قرض الحسنه الگو و آغازگری برای استفاده از روش های نوین تامین مالی خواهد بود.
تخصیص تسهیلات ۵ میلیارد ریالی برای یکهزار شرکت دانشبنیان
به گزارش ایرنا بر اساس این تفاهمنامه همکاری که به امضای معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهور و سید سعید شمسی نژاد رییس بانک قرض الحسنه مهر ایران رسید، بانک قرضالحسنه مهر ایران با بهره مندی از ظرفیتها و قابلیتهای موجود و به منظور توسعه همکاریهای مشترک با معاونت علمی، نسبت به تخصیص حداکثر یکهزار فقره وام اشخاص حقوقی به شرکتهای دانش بنیان و فناور با معرفی معاونت علمی یا صندوق توسعه فناوریهای نوین تا سقف پنج میلیارد ریال با دوره بازپرداخت ۲۴ ماه تامین مالی اقدام میکند.
۲۰۰ فقره از این وامها، به شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک فناوری پردیس و ۸۰۰ فقره دیگر به شرکتهای برتر مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز برتر در سراسر کشور اختصاص خواهد یافت.
در بخش پایانی این مراسم، از دهقانی فیروزآبادی به عنوان سفیر قرض الحسنه در حوزه دانش بنیان قدردانی شد.