به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد، ابوالفضل صدرائیه امروز در جریان بازدید مقامات سازمان منطقه آزاد اظهار داشت: کیش دارای هشت واحد نیروگاهی به ظرفیت اسمی 270 مگاوات است که در فصول سرد با 40 درصد ظرفیت و از اول خرداد تا اول آبان با 100 درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: با توجه به این که گاز سوخت اولیه و اصلی توربینهای گازی است از لحاظ بهرهبرداری، پایداری واحدها و تعمیر و نگهداری کمک موثر میکند که بتوانیم برق پایدار و مطمئن تری به مشترکان تحویل دهیم.
صدرائیه تصریح کرد: با بهرهبرداری از خط هفتم گاز سراسری جهت مصرف در واحدهای نیروگاهی کیش، سالانه 300 میلیون لیتر گازوئیل صرفهجویی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و برق کیش طول عمر بالای قطعات، کاهش استهلاک و آلودگی هوا را از مزیتهای استفاده از گاز به عنوان سوخت واحدهای نیروگاهی عنوان کرد.
براساس این گزارش، طرح انتقال گاز به نیروگاههای جزیره کیش به منظور تامین سوخت نیروگاههای کیش با استفاده از زیرساختهای طرح توسعه فاز یک میدان کیش از دی ماه سال 1397 با مسئولیت کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس آغاز و عملیات احداث خطوط لوله انتقال گاز، ایستگاههای مربوطه و یک رشته کابل فیبر نوری به طول 127 کیلومتر انجام و مردادماه امسال به بهرهبرداری رسید.
از 127 کیلومتر خط لولهای که احداث شده، خط لوله خشکی 56 اینچ حد فاصل خط هفتم سراسری گاز در محدوده منطقه بستک تا نقطه اتصال به خط لوله 32 اینچ در نزدیکی ساحل بندر آفتاب به طول 94 کیلومتر بوده که به همراه ایستگاههای ارسالکننده و دریافتکننده توپک و تعداد شش ایستگاه بین راهی است.
همچنین خط لوله دریایی و خشکی 32 اینچ حد فاصل بندر آفتاب تا نقطه اتصال به ایستگاه تقلیل فشار در جزیره کیش به همراه دو ایستگاه شیر مستقر در سواحل بندر آفتاب و کیش در طرفین خط لوله زیردریایی شامل 1.5 کیلومتر خط لوله در سمت بندر آفتاب، 19 کیلومتر خط لوله زیردریایی و 3.5 کیلومتر در سمت کیش در قالب دو قرارداد مجزا توسط به ترتیب شرکتهای مارونکاران و تاسیسات دریایی ایران تکمیل شده است.
خط لوله تغذیه خشکی 20 اینچ حد فاصل ایستگاه تقلیل فشار و نیروگاه جزیره کیش به طول تقریبی 9 کیلومتر به شرکت ملی گاز ایران واگذار شد.
میزان سرمایهگذاری 350 میلیون دلار این طرح از محل قراردادهای بیع متقابل گازرسانی تامین اعتبار شده است و سرمایهگذاری انجام شده از محل صرفه جویی حاصل از جایگزینی گاز با سوختهای مایع بازپرداخت میشود.
بازگشت سرمایه 320 میلیون دلار در سال با احتساب هر لیتر گازوئیل 54 سنت و هر مترمکعب گاز طبیعی 26 سنت خواهد بود.