اقتصاد انرژی و به نقل از ایرنا ؛ جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در گزارشی از جلسه اخیر شورای راهبردی آب استان فارس که با حضور استاندار و دیگر اعضای این شورا در استانداری برگزار شد، گفت که سرمایه گذار طرح انتقال آب از خلیجفارس به استان در این جلسه، گزارشی از روند ساخت آب شیرین کن و خط انتقال را ارائه کردند.
بنا بر گزارش دریافتی روز یکشنبه از دفتر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس، جعفر قادری گفت: سرمایه گذار طرح انتقال آب خلیج فارس با اعلام اینکه نزدیک به ۲۰۰ نفر در مجموعه شرکتهای مرتبط با انتقال آب به فارس اعم از آب شیرینکن و اجرای خط فعال هستند، درصد پیشرفت فیزیکی آب شیرین کن را ۱۴ درصد و زمان اتمام ساخت آن را پایان سال ۱۴۰۳ اعلام کرد.
نایب رئیس اول کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی افزود: در گزارش طرح انتقال آب خلیج فارس زمان اتمام خط تا لامرد و رسیدن آب دریا به این شهرستان همزمان با اتمام آب شیرین کن پایان سال ۱۴۰۳ و اجرای کامل خط تا شیراز و انتقال آب به مرکز استان پایان نیمه اول سال ۱۴۰۴ اعلام شد.
شهرستان لامرد در ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز واقع است.
افتتاح خط دوم آبرسانی از سد درودزن به شیراز در ماههای آغازین سال ۱۴۰۲
قادری در ادامه اظهار داشت: در جلسه شورای راهبردی آب استان فارس که ۲۴ دیماه ۱۴۰۱ برگزار شد، همچنین گزارشهایی از خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز، سایر خطوط انتقال آب از سایر سدها به شیراز، طرحهای آبخیزداری و ضرورت ارائه تراز استفاده از پسابها در بخشهای صنعتی و خدماتی شیراز ارائه و برای تسریع در انجام مطالعات عرضه و تقاضای آب استان تصمیم گیری شد.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس گفت: در این جلسه اعلام شد که خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز با حضور رئیسجمهور و در ماههای اول سال آینده افتتاح میشود.
پیش از این، استاندار فارس شهریورماه ۱۴۰۱ در این باره گفته است: در بحث انتقال آب خلیج فارس به استان، از طریق خط پنجم کشور که مصوب معاون اول رئیس جمهور است، کار آبرسانی به شمال استان با مشارکت وزارت نفت، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و سرمایهگذار در حال انجام است.
محمد هادی ایمانیه اظهار داشت: این خط که تاکنون (تا شهریور ۱۴۰۱)، ۳۰ کیلومتر از لوله گذاری آن انجام شده، از خلیج فارس آغاز میشود و از شهرستانهای مُهر، لامرد، خنج، فیروزآباد، کوار، شیراز و مرودشت عبور خواهد کرد و تا شمال استان و فولاد مبارکه اصفهان ادامه خواهد یافت.
استاندار فارس اضافه کرد: ۲ خط دیگر که شرق استان و غرب استان را پوشش خواهد داد نیز در تفاهم نامهای که با قرارگاه خاتم داشتهایم گنجانده شده و بنا است از محل تهاتر نفت اجرا شود.
ایمانیه گفت: اخیرا با موافقتی که گرفتهایم بنا است که یک آنتنی از خط انتقال آبی که به سمت معادن گلگهر استان کرمان رفته برای انتقال به شهرستان های شرق استان به ویژه بختگان و نی ریز گرفته شود.
استاندار فارس همچنین ۲۴ دیماه ۱۴۰۱ در بازدید از روند اجرایی پروژههای شرکت آب و فاضلاب شیراز با اشاره به اقدامات انجام شده در تأمین آب شرب شیراز گفت: با اتمام پروژه خط دوم انتقال آب از سد درود زن مشکل تأمین آب در کلانشهر شیراز رفع خواهد شد.شتاب در اجرای این طرح و بهره برداری کامل از طرح یک مطالبه مردمی است.
ایمانیه با اشاره به اینکه عملیات لوله گذاری خط دوم انتقال آب از سد درودزن با جدیت در حال انجام است، اظهار داشت: امیدواریم قبل از تابستان ۱۴۰۲ این خط بصورت کامل مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.