به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی در روز سه شنبه به روند صعودی بازگشت که بازهم روند خروج پول حقیقی از بورس ادامه داشت؛ روندهای درونی بورس از فاز منفی خارج شده است و میتوان امیدوار بود روند مثبت و صعودی ابن بازار در روزهای آینده ادامهدار باشد.
به نظر میرسد همه روندهای درونی بازار از مدار نزولی خارج شده و امید معاملهگران به اثر تصمیمات سیاستگذاران بیشتر از قبل نیز شده است، ادامه حرکت شاخص در مسیر صعودی مستلزم مخابره خبرهای خوب از سوی دولت به بازار است.
شاخص کل و شاخص کل هموزن در محدوده حمایتی خود قرار داشته و همین مساله نیز سبب شده است تا روندهای منفی بورس شکل جدی به خود نگیرند.
بازار سهام نیازمند اخبار مثبت میباشد
در اینباره وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، میگوید: عرضه خودرو در بورس کالا و بودجه 1402 دو موضوعی هستند که در میان مدت بر روند بازار اثرگذار خواهند بود.
وی ادامه داد: پس از اتفاقاتی که طی روزهای اخیر درخصوص عرضه خودرو در بورس کالا و اعلام نظرات شورای رقابت در رسانه ها منتشر شد و موجی از نگرانی در میان سهامداران بازار سرمایه به وجود آمد، باید دید بالاخره تصمیم درست در این زمینه چه زمانی اتخاذ خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازار تشنه اخبار مثبت در کلیت بازار است؛ در صورتی که این اخبار به بورس وارد شود، شاخص حتما روندی صعودی خواهد داشت و به قله تاریخی خود نزدیک می شود.
رشد شاخص های بورس
در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، شاخص کل با افزایش 16 هزار و 871 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و 556 هزار و 551 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 1.1 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با رشد 6 هزار و 402 واحدی در رقم 486 هزار و 40 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 1.33 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با افزایش 173 واحدی در سطح 20 هزار و 235 واحد قرار گرفت.
افت ارزش معاملات خرد بازار سهام
در تاریخ 1401/11/11 ارزش معاملات کل بازار سهام به 21 هزار و 11 میلیارد تومان رسید، ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 7 هزار و 928 میلیارد تومان بود که 37 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 8 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 6 هزار و 432 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس 30 درصد بوده است.
تداوم خروج سرمایه حقیقی از بورس
در روز سه شنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای نهمین روز متوالی منفی بود و 118 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وسالت (بانک رسالت)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و خساپا (سایپا) اختصاص داشت. در سوی دیگر، نمادهای غدانه (پنبه و دانه های روغنی خراسان)، حآفرین (ریل پرداز نو آفرین) و وآذر (سرمایهگذاریتوسعهآذربایجان) بیشترین ورود پول را تجربه کردند.
رشد ارزش صف های خرید بورس
در پایان معاملات روز سهشنبه، 470 نماد رشد قیمت داشتند و 186 نماد کاهش قیمت داشت. به عبارت دیگر، 72 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 28 درصد بازار افت قیمت داشت.
در جریان معاملات روز سه شنبه، 125 نماد صف خرید داشتند و 57 نماد با صف فروش مواجه بود. ارزش صفهای خرید با رشد 5 درصدی به 459 میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش نیز 54 درصد کاهش یافت و 318 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد اردستان (شرکت سیمان اردستان)،غدیس (شرکت پاکدیس) و غدانه (شرکت پنبه و دانههای روغنی خراسان) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات بیشترین صف فروش به نماد وساخت (سرمایه گذاری ساختمانایران)، غاذر (کشت و صنعت پیاذر) و کتوکا (تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا) اختصاص داشت.