به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از رویترز، مجتمع پالایشگاهی پاراگوانای ونزوئلا به زودی مرحله تعمیر 100 روزه خود را آغاز میکند که فعالیتی مشترک بین شرکت نفت دولتی ونزوئلا و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برای بازپسگیری ظرفیت عملیاتی این پالایشگاه است.
کمک ایران به مرکز پالایشگاهی پاراگونای ونزوئلا که بزرگترین مجتمع پالایشگاهی این کشور است، می تواند وابستگی این کشور به فناوری پالایشگاهی آمریکا را کاهش دهد.
صنعت نفت ونزوئلا طی یک دهه گذشته آسیب شدیدی از سوء مدیریت، فساد و نبود سرمایهگذاری در بخش نگهداری و تعمیرات و همچنین تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت آن دیده است. این تحریمها که در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا اجرایی شده بود، صنعت نفت ونزوئلا را فلج کرده و اپراتورهای خارجی را از کار در این کشور منع کرده است.
واحد پالایشی آموای در مجتمع پالایشگاهی پاراگوانا با ظرفیت 954 هزار بشکه در روز در اکتبر سال گذشته میلادی پس از یک خاموشی و آتشسوزی متوقف شد و این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در تاریخ صنعت نفت ونزوئلا می افتد. این پالایشگاه در ماه دسامبر هم خاموش شده بود.
چند هفته پس از آن پالایشگاه کاردون ونزوئلا هم بخشی از مجتمع پالایشگاهی پاراگوانا با ظرفیت 310 هزار بشکه در روز است تعطیل شد. کارکنان این تاسیسات که مسئول تولید بنزین است، هفته گذشته اعلام کردند این پالایشگاه 25 روز تعطیل خواهد بود.
مشکلات ونزوئلا در بخش پالایشگاهی باعث کمبود عرضه بنزین در این کشور و تشکیل صفهای طولانی در پمپ بنزینهای آن شده است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرد به احیای یکی دیگر از پالایشگاههای ونزوئلا یعنی پالایشگاه الپالیتو هم کمک خواهد کرد. فعالیت این پالایشگاه در اواخر 2021 متوقف شده بود. ایران در ماه اکتبر اعلام کرد فعالیت خود در اولین پالایشگاه نفت را که خارج از ایران ساخته آغاز کرده است.
تهران طی سالهای اخیر روابط خود با ونزوئلا را تقویت کرده و نفت خام و میعانات گازی بهعلاوه تجهیزات و مواد اولیه برای شبکه پالایشگاهی این کشور ارسال کرده است. ظرفیت پالایشی ونزوئلا به 1.3 میلیون بشکه در روز می رسد.