اقتصاد انرژی و به نقل از ایرنا – «جعفر محمدنژاد سیگارودی» افزود: انتظار میرود وزارت نفت هر جا که نیروگاه تجدیدپذیری احداث و به بهرهبرداری رسید به ازای سوختی که برای تولید برق مصرف نمیشود و به میزان صرفهجویی صورت گرفته به سرمایهگذاران این بخش پرداخت داشته باشد.
وی ادامه داد: همکاری وزارت نفت در اختصاص سوخت صرفهجویی شده بسیار کمککننده به توسعه این نوع انرژی پاک در کشور است و سرمایه گذران بیشتری را جذب خواهد کرد.
سخنگوی ساتبا خاطرنشان کرد: پیش از این نگرانی ما این بود که وزارت نفت به دلیل آنکه هیچ بودجهای از این محل اختصاص نیافته بود همکاری لازم را نداشته باشد اما برای نخستین بار از مسیر سوخت صرفه جویی شده موفق شدیم 2 هزار و 500 میلیارد تومان از بابت بدهی که به سرمایهگذاران پرداخت داشته باشیم و همین امر نگرانیها از این مسیر را کم کرد.
محمد نژاد سیگارودی گفت: امید است این مسیر تداوم یابد، زیرا یک مصوبه قانونی این مسیر دارد که همان قانون اصلاح الگوی مصرف که یک قانون مترقی است و مسیر را مشخص کرده است.
وی ادامه داد: تداوم اختصاص سوخت صرفهجویی شده علاوه بر آنکه برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کمککننده خواهد بود از د و جهت برای وزارت نفت هم مثبت خواهد بود.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری برق ایران، استفاده از این سوخت برای تولید فرآوردههای دیگر و نیز صادر کردن همین میزان سوخت را دو مزیت اجرای طرح سوخت صرفهجویی شده برای وزارت نفت برشمرد و گفت: وزارت نفت میتواند این سوختی که به نیروگاههای تجدیدپذیر برای تولید برق نمیدهد را با قیمتهای بهتری در بازار جهانی عرضه کرده و سود حاصل را برای طرحهای خود استفاده کند.
محمد نژاد سیگارودی ادامه داد: انتظار داریم بر اساس قانون رفع موانع تولید و هم از منظر تکلیف دولتی وزارت نفت در این زمینه بیشتر کمک کند.
تازهترین گزارش دفتر فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و آمار وزارت نیرو نشان میدهد ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک تا پایان دی ۱۴۰۱ نسبت به ماه گذشته با رشد ۱.۲۹ درصدی روبرو شده است.
بر این اساس ظرفیت نیروگاههای بادی تا پایان دی ماه امسال به رقم ۳۴۲.۳۹ مگاوات رسیده است.
همچنین ظرفیت نیروگاههای خورشیدی هم تا پایان دی ماه امسال به رقم ۴۲۹.۵۵ مگاوات رسید.