به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از خبرنگار ایرنا، علیمحمد بساق زاده امروز در مراسم نهمین جشنواره جایزه تعالی اظهار کرد: امروزه اکثر کشورهای توسعه یافته دنیا با تکیه بر مدلهای علمی، جوایزی را در سطح ملی و منطقهای ایجاد کردهاند که محرک سازمانها و کسب و کارها در تعالی، رشد و ارزش آفرینی است.
وی افزود: برگزاری این جوایز و استفاده از مدلهای علمی روز دنیا، خطوط راهنمایی برای سازمانها ایجاد میکنند تا پیشرفتها و عملکرد خود را در زمینه کیفیت و سرآمدی سازمانی اندازهگیری کرده و با تکیه بر نقاط قوت خود ضمن شناسایی و رفع فرصت قابل بهبود، در مسیر سرآمدی گام بردارند.
بساق زاده ادامه داد: صنعت بزرگ و ارزش آفرین پتروشیمی ایران (در صنایع زیرمجموعه صنعت نفت) از نظر سطح تکنولوژی، پیچیدگی فرایندها، خلق ارزش افزوده و اشتغال آفرینی، جایگاه ویژهای دارد و توسعه پایدار آن، نیازمند توجه همه مدیران این صنعت به استفاده از سیستمهای نوین مدیریتی مانند مدل جایزه تعالی دارد تا از طریق ارزیابیهای کاملاً علمی، به نقاط قوت و همچنین فرصتهای قابل بهبود سازمان خود پی ببرند.
وی تصریح کرد: مدیران محترم باید توجه داشته باشند با صِرف حضور در جایزه تعالی صنعت پتروشیمی و استقبال از ارزیابان جایزه تعالی در سازمان خود و دریافت لوح تقدیر یا تندیس از دبیرخانه، هدف اصلی مدل تعالی سازمانی محقق نخواهد شد. باید به این مدل و پتانسیلهای آن مانند یک فرصت و آیینهای که روبروی ما قرار دارد نگاه کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه تعالی افزود: خوشبختانه در پایان هر ارزیابی گزارش بسیار خوب و ارزشمندی از سوی تیم ارزیابان در اختیار سازمان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در اینجا ضمن اینکه از مدیران درخواست دارم که به صورت ویژه پروژههای بهبود تعریف شده بر اساس گزارشهای بازخورد را پایش کنند، از دبیرخانه جایزه تعالی انتظار دارم پس از اتمام این دوره از جایزه به صورت فعال در بازدیدها و مکاتباتی که با شرکتها دارند وضعیت مسیر تعالی شرکتها و خصوصاً پروژههای بهبود آنها را مورد پایش قرار دهند.
بساق زاده اظهار کرد: دبیر جایزه و همکاران ایشان باید در خودارزیابی شرکتها نقش فعال داشته باشند و ضمن اینکه مسیر تعالی شرکتها را مورد پایش قرار میدهند، از نظر آموزشی و مشاورهای به مدیران تعالی شرکتها کمک کنند.
وی افزود: بر اساس گزارشی که دبیر جایزه ارائه کردند امسال پس از وقفه ایجاد شده تلاشهای زیادی جهت آمادهسازی شرکتهای متقاضی و ارزیابان نهمین دوره جایزه صورت گرفت و با تاکید معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص توانمند سازی داخلی و ایجاد بانک اطلاعاتی شاخصهای صنعت پتروشیمی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان و ساخت داخل، سرلوحه نهمین دوره جایزه تعالی قرار گرفت.
بساق زاده ادامه داد: یکی دیگر از انتظاراتی که از دبیرخانه داریم این است که به صورت فعال خط مشیهای رئیس جایزه را دنبال کرده و با توانمندسازی ارزیابان پتروشیمی، زمینه حضور ایشان را در سایر جوایز فراهم کنیم تا تجارب سایر صنایع نیز وارد صنعت پتروشیمی شود.
وی بیان کرد: بقای جایزه بر اعتماد شرکتها و ارائه گزارشهای مفید و موثر بستگی دارد. مدیران سازمانها هدفشان از حضور در این جایزه فقط گرفتن تندیس و تقدیرنامه نیست، آنها به دنبال یافتن نقاط قابل بهبود خود و نقاط قوت خود هستند تا بتوانند نقش پایداری در صنعت ایفا کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه تعالی با تشکر از همه مدیرانی که در این فرایند حاضر بودند گفت: اعلام میکنیم که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با همکاری هلدینگها و شرکتهای بزرگ پتروشیمی به صورت کامل و برنامه جدیدی که برای جایزه تعالی سازمانی خواهد داشت تلاش خواهد کرد که مدل تعالی سازمانی در سطح زنجیره ارزش پتروشیمی گسترش یافته و به عنوان ابزاری کارآمد جهت توسعه پایدار و روبهرشد صنعت پتروشیمی تبدیل شود و در دوره بعد با ایجاد یک ساختار منسجم برای دبیرخانه جایزه تعالی به فعالیتهای این حوزه انسجام بهتری خواهیم داد.
وی افزود: همراهی و مشارکت همه شما مدیران میتواند آیندهای سرآمدی برای صنعت پتروشیمی کشور رقم بزند.