به گزارش اقتصاد انرژی از سازمان بورس، «محسن عباسلو» ضمن تاکید بر پتانسیلهای بازار سرمایه برای تحقق شعار امسال، بیان کرد: سال ١٤٠٢ توسط مقام معظم رهبری، سال “مهار تورم، رونق تولید” نامگذاری شده است و بدون شک هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه یکی از بهترین راهکارها برای کنترل نقدینگی و کاهش تورم خواهد بود.
وی اضافه کرد: ضمن اینکه تقویت بازار سرمایه به تامین مالی شرکتها هم کمک کرده و تسهیل تأمین مالی بنگاههای تولیدی، خود سبب رونق تولید خواهد شد زیرا بازار سرمایه تنها بازاری است که با ورود نقدینگی به آن، تورم ایجاد نخواهد شد؛ حالآنکه ورود نقدینگی به بازارهای کالایی، ارز، خودرو و مسکن منجر به تشدید تورم می شود.
عباسلو در عین حال گفت: البته هدایت نقدینگی به بازار سرمایه و کنترل این نقدینگی، در گرو تقویت اعتماد سرمایهگذاران به این بازار و ثبات در قوانین و مقررات و تصمیم گیریها خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه، بازار شفافی بوده و میتوان از ظرفیتهای این بازار برای افزایش شفافیت در سایر حوزهها نیز استفاده کرد. مناسبترین ابزار برای حذف رانت و فساد، حذف دلالی و افزایش شفافیت در بازارها، استفاده از ظرفیتهای بورس کالاست.
به اعتقاد وی، معتقدم نه فقط میتوان از ظرفیتهای بورس کالا در عرضه محصولات مختلف از جمله خودرو که دچار چند نرخ بوده و بخش قابل توجهی از سود تولید، نصیب دلالان میشود، استفاده کرد؛ بلکه برای واگذاری املاک مازاد بانکها و همینطور اجرای طرح مولدسازی داراییهای دولت هم میتوان از ظرفیتهای بازار سرمایه و بورس کالا بهره برد.
وی تصریح کرد: تجربه نشان داده استفاده از روشهایی همچون مزایده و… برای واگذاری اموال دولتی و بانکها میتواند مشکلاتی به همراه دأشته باشد، ولی شفافیت بالای بازار سرمایه، فرصت رانت و فساد را از بین برده و قطعا نسبت به عرضه با روشهای سنتی، مزیت خواهد داشت.