به گزارش اقتصادانرژی، سازمان جهانی مالکیت فکری روز جهانی مالکیت فکری سال 2023 را “زنان و مالکیت فکری؛ شتابدهی خلاقیت و نوآوری” نامگذاری کرده است.
صندوق نوآوری به همین مناسبت دومین رویداد “شکوفا” را با محوریت زنان کارآفرین حوزه دانشبنیان با حضور دکتر دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر خزعلی؛ معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور؛ دکتر خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و دکتر نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در محل صندوق برگزار کرد.
بابک نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: بین صنعتگران و کارآفرینان اشتراک نظری وجود دارد که فناوری و نوآوری پیشران جوامع در آینده هستند. مقام معظم رهبری در ابتدای سال موضوع “تحول” را مطالبه کردند و تاکید داشتند که در نظام حکمرانی، طراحیهای لازم برای تحول صورت بگیرد.
نگاهداری گفت: دو رکن اصلی تحول از نگاه مقام معظم رهبری “پیشرفت و عدالت” است. پیشرفت از کارآمدی حاصل می شود و حضور بانوان در مدیریت کشور میتواند یک رویکرد نوآورانه برای تحول باشد از طرفی رهبری تاکید کردند سهم مدیریتی زنان باید تقویت شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: بایستی تمامی حقوق زنان که در اصل 21 قانون اساسی آمده احقاق شود که خود این یک حق است و ادای حق نیز عین عدالت است.
وی گفت: تحولات فناوری و نوآوری پیشران همه تحولات جامعه در عرصههای مختلف خواهد بود. از طرفی فناوریهای نوظهور مرزها را جابهجا کرده است، رابطه مردم با حاکمیت عوض شده و قدرتهای سیاسی جابهجا شده است و حتی ترکیبهای جنسیتی نیز در حال تغییر است.
نگاهداری گفت: جامعه زنان ایرانی از نظر تحصیلات پیشتاز هستند و نیمی از دانشجویان کشور بانوان هستند. با نگاهی به آمارها در حوزه زنان در کشور متوجه می شویم در سال 2021 سهم زنان در ثبت اختراع 17 درصد است و سهم کارآفرینان 10 تا 15 درصد است درحالی که 50 درصد جمعیت کره زمین زنان هستند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با ارائه آماری گفت: در سالهای گذشته با زحمات بانوان ایرانی در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور 700 مدیرعامل زن در شرکتهای دانشبنیان داریم و نزدیک به 10 هزار نفر نیز عضو هیئت مدیره شرکتهای دانشبنیان هستند.
نگاهداری گفت: زیست بوم نوآوری و فناوری کشور یکسری موانع ساختاری دارد و در زمینه هرگونه سیاستگذاری آمادگی داریم تا قوانین مورد نیاز این حوزه را تغییر دهیم.
وی تاکید کرد: سیاستگذاری در دنیای امروز پیچیده است و سیاستگذاری ساده پاسخگو نیست. دنیای امروز دنیای تعارض منافعها در سطوح ملی، جغرافیایی، قومی، بخشی، سازمانی و .. است که آفت سیاستگذاریها است. این تعارضها در حوزه زنان مضاعف است و این تعارضها پیچیدگیهای سیاستگذاری را در حوزه زنان افزایش داده است.