به گزارش اقتصادانرژی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مریم صالحی مدیر عامل یک شرکت دانشبنیان به ضمن اشاره به فعالیتهای این شرکت در حوزه فناوری پلاسما گفت: پلاسما فناوری بسیار منحصر به فردی است و امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و از این فناوری استفادههای خاص و جالبی میشود. بنابراین فناوری پلاسما توجه ما را جلب کرد و به مطالعه آن پرداخته و با کاربردهای فراوان آن آشنا شدیم.
این فعال حوزه پژوهش از تولید مشعلهای پلاسمایی به عنوان اولین محصول این مجموعه یاد کرد و گفت: فرآوردهای که در آن شروع به فعالیت کردیم گازیسازی پلاسما در حوزه امحا زبالههای خطرناک یا بیمارستانی به شیوه پلاسما بوده است و در ادامه، زمینههای استفاده از این فناوری را گسترش دادیم و در کاربردهای دیگر هم از آن استفاده کردیم.
وی با اشاره به گستردگی دامنه کاربردهای فناوری پلاسما ادامه داد: پلاسما به دوگروه پلاسمای سرد و گرم تقسیم بندی میشود که پلاسمای سرد در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. این شرکت دانش بنیان در حال حاضر در حوزه پرشکی فعالیت ندارد بلکه فعالیت های این مجموعه عمدتاً در حوزه صنعتی است.
صالحی بیمارستانها و صنایعی را که زباله خطرناک تولید میکنند از جمله مخاطبین و مشتریهای این مجموعه دانست و عنوان کرد: این محصول را به کشور هند و فیلیپین صادر کردیم و دو نمونه از این سیستم را در این دو کشور راه اندازی کردیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، با اشاره به نیروی کار ارزانتر در ایران و همچنین تولید قطعات توسط خودشان، مزیت رقابتی این محصول را قیمتی بسیار پایین تر آن نسبت به محصولات خارجی با کیفیت مشابه دانست و گفت: از آنجایی که این شرکت دانش بنیان این فناوری را بومی سازی کرده است، از مرحله آغاز تا تولید مبتنی بر خواست مشتری را پشتیبانی میکند سفارشی سازی دیگر مزیت رقابتی این شرکت به شمار میرود.
این فعال حوزه فناوری در خصوص اشتغال ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: علاوه بر پرسنلی که در شرکت مشغول به کار هستند نه تنها به صورت غیرمستقیم خصوصا در حوزه معدن و فرآوری محصولات معدنی اشتغال ایجاد کردهایم بلکه از خام فروشی جلوگیری کردهایم که منجر میشود ماده اولیه ای که از معادن استخراج میشود در همین کشور خودمان فرآوری شود.
صالحی ضمن تشکر از حمایتهای انجام شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این محصول علیرغم تلاشهای بسیار در کشور مورد استقبال قرار نگرفت و دستگاههای اجرایی، شهرداری، بیمارستانها و ارگانهای دولتی آنقدری که انتظار میرفت از آن حمایت نکردند ولی با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به صادرات آن شدیم.
این فعال حوزه فناوری در انتها بیان کرد: امیدوار است و از این موضوع استقبال میکند که از مافیای صادرات مواد اولیه در حوزه معدن و مافیایی که منجر به شکست پروژه امحا زباله بیمارستانی شد جلوگیری شود و آن معاونت محترم در این زمینه قوانینی وضع کند که محصولات دانش بنیان در کشور جایگاه ویژه ای داشته باشند.