به گزارش اقتصادانرژی و به نقل از پایگاه خبری الآن، نشست فرصتهای سرمایهگذاری در شرکت ملی گاز ایران در زنجیره ارزش با تمرکز بر هوشمندسازی، بهینهسازی و ذخیرهسازی برگزار شد. در این نشست حسینعلی محمدحسینی مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران، با ابراز امیدواری از رویکردهای تبیین شده در صنعت گاز کشور گفت: سال گذشته شرکت ملی گاز رتبه سوم گاز دنیا را کسب کرد.
در سال گذشته ۲۹۱ میلیارد متر مکعب گاز خام تولید شده که حدود ۲۷ میلیارد متر مکعب گاز شیرین به شبکه ۴۰ هزار کیلومتری گازرسانی از طریق لوله های انتقال گاز فشار قوی تزریق شده است. وی در بیان میزان و طریقه مصرف گاز تولید شده در سال گذشته که اغلب به مصرف داخلی اختصاص دارد، شرح داد: در سال گذشته۲۴۰ میلیارد متر مکعب گاز مصرف شده که ۷۲ میلیارد متر مکعب آن در نیروگاهها، ۱۰۴ میلیارد متر مکعب در بخش خانگی و تجاری، ۲۵ میلیارد متر مکعب در صنایع عمده همچون سیمان و فولاد و امثالهم، ۲۳ میلیارد متر مکعب به عنوان خوراک و سوخت پتروشیمی مصرف و ۸ میلیارد متر مکعب هم صرف ناوگان حمل و نقل کشور شد.
سال گذشته ۴۰ میلیارد دلار از درآمد حاصل از فروش گاز که عمدتا اتان و ال پی جی بود به بخش های زیرساختیِ مرتبط با رشد اقتصاد کشور اختصاص یافت و امسال این رقم با حدود ۳۰ درصد رشد به ۵۵ میلیارد می رسد. وی با اشاره به اصلاحیههای مصوبات پیشین شورای اقتصاد و شیوه نامهای که طبق اظهار وی بهتازگی از سوی جواد اوجی ابلاغ شده گفت: این اصلاحیه شورای اقتصاد و ابلاغیه وزیر با هدف پیک سایی و رفع محدودیت در صنایع پرمصرف گاز صورت گرفته است. گفتنی است در این نشست از شیوه نامه ذخیرهسازی روزمینی گاز و واردات ال ان جی رونمایی شد. به گفته مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز، طی ایام اخیر فراخوان گسترده و اطلاع رسانی وسیعی در ارتباط با این رونمایی انجام شده است. محمدحسینی درخصوص پروژه بزرگ نصب بخاری های کم مصرف با بازدهی در گرید A و B و برنامههای جنبی در سمت و سوی بهینه سازی مصرف گاز در بخش گرمایش محیط به ویژه طی فصل زمستان و ماههای سرد سال، ضمن یاداوری اینکه مفاد طرح مذکور، تامین و نصب ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار بخاری بهینه سوز است، اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۳۰ هزار بخاری گرید A و B خریداری کردیم.
اکنون تولید کننده تماس گرفته که اگر شما متولی اصلی هستید متناسب با موانع درخواست دهید که تولید کنیم. به اعتقاد محمدحسینی گفت: موانعی پیش رو است که باید برداشته و گواهی اعمال شود تا به بهینه سازی انرژی و صرفه جویی برسیم. وی در ادامه طرح های بهینه سازی به طرح هوشمندسازی نقبی زده و به لزوم خرید ۲۷ میلیون دستگاه کنتور هوشمند به همراه مدیای انتقال اطلاعات و پلتفرم دریافت آن اشاره کرد و گفت در این بار مشاور توانمندی داریم که مدل های مختلف و برنامه های متنوعی ارائه می دهد.
وی سرمایهگذاری اولیه در اجرای طرح هوشمندسازی را ۴ میلیارد دلار برآورد کرد. وی در ادامه بیان اقدامات و طرح های بهینه سازی و افزایش راندمان و بازدهی، به طرح تاسیس ایستگاههای تقویت فشار توربین های گاز اشاره کرد که دمای بالایی دارند و از این عامل میتوان برای تولید برق و به دنبال آن احتمال کاهش مصرف گاز یا دیگر سوختها استفاده کرد.