به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از نفت ما ،
فارغ از نقدها و ایرادات جدی که به نحوه مدیریت وی وجود دارد در آستانه برگزاری مجمع عمومی سالانه در روز شنبه ۳تیرماه عملکرد ۱۴ماهه این مدیر جوان بررسی می شود.
اهم دستاورد ها
۱- بیشترین اخبار یک ساله مارون حول امضا قراردادهای متعدد در زمینه آغاز طرح های توسعه ای درون مجتمعی و سرمایه گذاری بیرون مجتمعی از جمله خرید ۵۱ درصد سهام پتروشیمی ابن سینا همدان و سرمایه گذاری در دیگر پتروشیمی ها از جمله پتروشیمی آبادان بوده است.
مدل اقتصادی و نحوه تقبل و بازپرداخت این تعهدات سنگین در آتی در حالیکه هنوز سرمایه گذاری های قبلی پتروشیمی مارون در پتروشیمی های بوشهر و سلمان فارسی به اتمام نرسیده اند جای سوال دارد.
آیا قرار است پتروشیمی مارون به جای پرداختن سود به سهامداران آنها را با دیون آتی مواجه کند؟
۲-توقف تولید به مدت ۶۶ روز در پتروشیمی مارون، از دست رفتن سود، تحمیل هزینه های سنگین کالا، خدمات و نیروی انسانی برای تجهیزات سوخته شده و محاسبه و انگاشت آن به عنوان هزینه های اورهال!
۳-توقف کامل تولید در پتروشیمی لاله به مدت ۶۶ روز تاکنون.
۴-کاهش تولید اجباری در چاه های اهواز ۱ و ۲ و زیلایی مناطق نفت خیز جنوب به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز جهت جلوگیری از گاز فلر
۵-تحمیل هزینه های سنگین به فولاد خوزستان به جهت استفاده از سوخت با متان ۸۴ درصد به جای ۹۸ درصد که از انتهای اردیبهشت ماه فولاد خوزستان مجبور به کاهش تولید آهن اسفنجی شده است!
۶-تهدید جدی تولید پایدار در صنایع وابسته از جمله پتروشیمی تندگویان که می تواند در آستانه تابستان و فصل گرم بحران جدی در تامین PET و آب بسته بندی ایجاد کند.
۷-تغییر ساختار قبلی شرکت و خارج نمودن آن از شیوه نامه ها و دستورالعمل های قبلی
به مانند به کارگیری گسترده از مشاوران و محول کردن تصمیم گیری ها به آنان، از بین بردن فرایند مناقصات و مزایدات و سلیقه ای شدن آنها که مستندات بسیاری از این دست در اختیار است.
۸- وآخر اینکه با بررسی صورت های مالی سال ۱۴۰۱ پتروشیمی مارون نشان از افت ۲۹ درصدی سود خالص حکایت دارد که نشان دهنده عمق مشکلات در این شرکت استراتژیک کشور است.
با توجه به وجود مشکلات متعدد در این شرکت، انتظار می رود در مجمع فردا پتروشیمی مارون به سوالات مطرح شده پاسخ مناسب داده شود.