به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
محرومیتزدایی از چهره مناطق محروم و روستایی یکی از اولویتهای اصلی در دولت سیزدهم است که بر این مبنا رفع تنگناهای آبی این مناطق بهعنوان شاخص اصلی مورد توجه این دولت و بهخصوص وزارت نیرو قرار گرفت.
طرحهای آبرسانی به مناطق محروم و روستایی تا پیش از دولت سیزدهم یا به فراموشی سپرده شده بود یا چندان جدی گرفته نشده بود.
بر hین اساس دولت سیزدهم و وزارت نیرو با درک اهمیت موضوع آبرسانی روستایی اولویت خود را این کار قرارداد و «علیاکبر محرابیان» تلاشها را آغاز کرد.
وزیر نیرو در نخستین جلسه رسمی وزارت نیرو (سال ۱۴۰۰) پس از انتخاب بهعنوان وزیر نیرو از تلاش برای ایجاد مرکزی برای سرعت دادن به امر آبرسانی روستایی خبر داد و گفت که بهزودی مرکز جهاد آبرسانی روستایی در ستاد وزارت نیرو را شکل خواهد داد.
مرکزی که باتوجهبه اهمیت آن تبدیل به شورای جهاد آبرسانی روستایی شده است.
ویژگی خاص این شورا آن است که علاوه بر دستاندرکاران بخش دولت، از توان نیروهای جهادی و خیران آبرسان هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم هم بهره برده شد.
دبیر شورای جهاد آبرسانی وزارت نیرو همان زمان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره این شورا گفت: هدف ایجاد این شورا تحولی نو در امر آبرسانی به روستاها با همافزایی است.
«میثم جعفرزاده» خاطرنشان کرد: برنامه شورای جهاد آبرسانی وزارت نیرو آن است که با ایجاد یک همافزایی مؤثر بین همه متولیان و فعالان عرصه آبرسانی تحولی نو در این بخش به وجود آورد.
جعفرزاده ادامه داد: این شورا در بخش آبرسانی فعالیت خواهد کرد و به دنبال محرومیتزدایی آبی در مناطق کمبرخوردار است.
انعقاد تفاهمنامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای آبرسانی به ۱۰ هزار روستای دارای تنش آبی و مبادله قرارداد عملیات اجرایی برای آبرسانی به ۷ هزار و ۱۳۸ روستا در فاز اول از جمله اقدامهای این شورا است.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی خاطرنشان کرد: روستاها و مناطق مختلف باتوجهبه گستردگی جغرافیایی کشور و پراکندگی بهمنظور آبرسانی، اولویتبندی و روستاها بر اساس مشکل تأمین آب شرب، مشکل کیفی آب شرب و نیز محدودیت در شبکه توزیع طبقهبندی شدند.
جعفرزاده اجرای طرح جهاد آبرسانی را گامی در مسیر محرومیتزدایی عنوان کرد و گفت: ظرفیتهای اجرای این طرح در روستاها شناسایی شد باتوجهبه اینکه موضوع خیرین مدرسهساز طی سالهای سال در کشور بهعنوان یک ظرفیت بالقوه وجود داشته و با الگوگیری از این امر مجمع خیرین آبرسان کشور نیز شکل گرفت.
وی ادامه داد: باتوجهبه اینکه آب در ایران علاوه بر اینکه امری حیاتی است، مقدس و ارزشمند نیز شمرده میشود، بر همین اساس خیرین در این زمینه ورود چشمگیری یافتند و با مشارکت آنان پروژهها و طرحهای خوبی بهمنظور آبرسانی به مناطق مختلف کشور رقم خورد.
چندی پیش رئیس مرکز جهاد آبرسانی میزان پیشرفت این طرح را ۳۰ درصد عنوان کرده و گفته بود: پیشبینی میشود تا پایان دولت سیزدهم شاخص برخورداری از آب شرب روستایی در سراسر کشور به بیش از ۸۰ درصد ارتقا یابد.
تازهترین گزارش منتشره بیانگر آن است که تاکنون آبرسانی به تعداد ۳۲۶۰ روستا با جمعیت ۱۶۰۰۰۰۰ نفر محقق شده است.