به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
از جمله ویژگی های این پروژه با یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار الگوی اجرای آن با مشارکت صنایع است که در نتیجه همکاری وزارت نیرو، صنایع مستقر در سیرجان آن را اجرا کردند تا بعد از بهره برداری هم صنایع آب موردنیاز خود را تامین کرده باشند و منابع آبی دیگر نیاز نداشته باشند و هم مشکل دفع فاضلاب شهروندان در شهر بزرگ سیرجان به سرانجام برسد.
دولت سیزدهم که از ابتدای فعالیت پیگیر رفع مشکلات کم آبی استان کرمان بوده، با هدف رفع نیاز آبی استان کویری کرمان، استفاده از تمامی ظرفیت ها را در دستور کار قرار داده است و طرح هایی در این استان کلید زده شد تا دولت با سرعت بخشیدن به روند اجرایی کار، طرح های نیمه تمام را تکمیل کرد یا در تکمیل سریع تر آنها نقش داشت.
یکی از آن پروژه ها خطوط جمع آوری، انتقال و تصفیه خانه سیرجان است؛ پروژه ای که می تواند بخشی از دغدغه های تامین آب صنایع و شهرستان سیرجان را رفع کند.
در واقع این پروژه قادر است ۲۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب پساب را در شبانهروز تصفیه و به چرخه مصارف صنعت، صنایع معدنی و فضای سبز سیرجان برساند.
خطوط جمع آوری انتقال و تصفیه خانه سیرجان در شرایطی در دولت سیزدهم آماده بهره برداری شده که کارشناسان بسیاری از آب به عنوان یکی از نیازهای اساسی توسعه پایدار، اشتغالزایی و همچنین به عنوان ابر چالش دیار کریمان یاد می کنند.
از دیگر مزایای اجرای پروژه فاضلاب سیرجان می توان به جلوگیری از ورود پساب به سفره های آب زیرزمینی، ارتقای شاخص های بهداشتی و زیست محیطی در شهر، کمک به تامین آب صنعت، توسعه پایدار منطقه و ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد.
جزییات پروژه فاضلاب سیرجان
مدیر طرح فاضلاب سیرجان در آیین بهرهبرداری از شبکه جمعآوری و تصفیه خانه این شهرستان گفت: در این طرح ۳۸۸ کیلومتر شبکه جمعآوری و هفت کیلومتر خط انتقال آب با سرمایهگذاری ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریالی شرکت گل گهر ایجاد شد و قادر است در هر ثانیه ۳۰۰ لیتر ودر شبانهروز ۲۶ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب را تصفیه کند و به چرخه مصرف در بخشهای صنایع و معادن برساند.
محسن امانی افزود: این طرح که از خردادسال ۹۷ آغاز شده علاوه بر جلوگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی، از نفوذ آلودگی منابع آب مصرفی شهر نیز ممانعت و به حفظ محیط زیست کمک کرده است.
وی اظهارداشت: به طور مستقیم زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر در طول ساخت شبکه جمعآوری و تصفیه خانه سیرجان و ۱۵۰ نفر در طول دوره بهرهبرداری از این طرح فراهم شده است.
طرحهای عمرانی نیاز امروز سیرجان
امام جمعه سیرجان نیز در این آیین با قدردانی از مجریان این طرح و با اشاره به اینکه طرحهای عمرانی امروز نیاز منطقه است، گفت: این طرحها ابزار پیشرفت و رفاه مردم استو امروز مدیران و مسئولان این بخش نتیجه تلاششان را میبینند.
حجت الاسلام والمسلمین عباس مسلمی زاده افزود: در نظام اسلامی خدمت بی منت به مردم به پایان نمیرسد و باید مسئولان از این فرصت استفاده کنند زیرا آنچه باقی میماند همین خدمت به مردم و جامعه هست.
اجرای طرحهای مستمر عمرانی در سیرجان
فرماندار سیرجان نیز در این آیین گفت: مدیران لایق، عامل پیشرفت هستند و امروز هم فرصتهای به وجود آمده باید زمینه پیشرفت و توسعه را در شهرستان ما به وجود آورد که در حال تحقق هست و باید قدردان این مدیران باشیم.
علی یعقوبی با اشاره به اینکه طرح فاضلاب سیرجان از طرحهای بزرگ عمرانی است که سرآغاز اجرای طرحهای عمرانی در شهرستان خواهد بود، گفت: امروز این فرصت برای شهرستان به وجود آمده که طرحهای مستمر عمرانی را داشته باشیم.
آیتالله سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور صبح امروز (جمعه) نهم تیر به منظور انجام سفری یک روزه از طریق فرودگاه بم وارد استان کرمان شد.
سیرجان در ۱۷۵ کیلومتری جنوب غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.