به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
قرارداد ساخت و نصب سکوی میدان گازی بلال صبح امروز (یکشنبه، ۱۸ تیرماه) با حضور فرخ علیخانی، مدیرعامل پتروپارس، و محمدرضا زهیری، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، تنفیذ شد.
با این اقدام، قرارداد مهندسی، خرید، ساخت عرشه و متعلقات سکوی میدان گازی مشترک بلال که پیش از این و در جریان بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران امضا شده بود، رسماً تنفیذ و وارد مرحله اجرایی شد.
بر اساس این قرارداد، عرشه و متعلقات سکوی میدان گازی مشترک بلال با وزن تقریبی ۲۳۰۰ تن، در چهار طبقه و در ۳۲ ماه از سوی شرکت شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران ساخته و نصب خواهد شد.
طرح توسعه بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی (بِلال) که در قالب قرارداد پیمانکاری عمومی (GC) از طرف شرکت نفت و گاز پارس به پتروپارس واگذار شده است، شامل بستههای کاری متفاوت در قالب قراردادهای EPCI و EPD از جمله ساخت و نصب جکت چهارپایه، ساخت و نصب یک سکوی سرچاهی (عرشه و متعلقات سکو)، ساخت و نصب خط لوله و فیبر نوری، همچنین حفاری هشت حلقه چاه برای تولید ۵۰۰ میلیون فوتمکعب گاز در روز است که بر اساس قرارداد، مهندسی، خرید، ساخت و نصب عرشه و متعلقات سکوی آن ازسوی شرکت شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران (IOEC) اجرایی خواهد شد.
فرخ علیخانی، مدیرعامل پتروپارس، در آیین تنفیذ قرارداد ساخت عرشه و متعلقات سکوی میدان مشترک بلال، با بیان اینکه این سکو برای میدان گازی مشترک بلال و ازسوی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ساخته خواهد شد، افزود: جکت (پایه) این میدان مشترک را هم شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) میسازد و برای ساخت خط لوله نیز مذاکراتی با شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی نهایی شده است.
وی با تأکید بر توان شرکتهای ایرانی برای فعالیتهای نفتی در دریا ادامه داد: در کشور چهار یارد خوب با دانش لازم در بخش ساخت تأسیسات دریا داریم که انجام مناقصه و رقابت را آسان میکند.
مدیرعامل پتروپارس تأکید کرد: برای این سکو هشت حلقه چاه قرار است حفاری شود، هماکنون چاه توصیفی حفاری و برای مطالعات ارسال شده است تا بر اساس آن طراحی چاههای دیگر مشخص میشود.
علیخانی با اشاره به اینکه در این فاصله مناقصه جکت و سکو را نهایی کردیم، افزود: ساخت جکت تا پایان سال انجام و پس از آن عملیات حفاری آغاز میشود.
وی گفت: بر اساس برنامهریزی ها، ساخت و نصب سکو در مجموع ظرف دو سال انجام خواهد شد.
مدیرعامل پتروپارس با تأکید بر اینکه پس از تکمیل ساخت و نصب سکو، تولید گاز از میدان مشترک بلال آغاز میشود، ادامه داد: مقدار تولید گاز سرانجام ۵۰۰ میلیون فوتمکعب خواهد بود.
علیخانی با بیان اینکه این شرکت ۹ پروژه در حال اجرا دارد، گفت: یکی از این پروژهها مربوط به بازسازی اسکله نفتی خوزه در کشور ونزوئلاست و هشت مورد دیگر در داخل کشور در حال انجام است.
به گفته مدیرعامل پتروپارس، از هشت پروژه داخلی، ۶ مورد مربوط به توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز است که نشان میدهد همه توان خود را برای برداشت حداکثری از این میدانها بهکار گرفتهایم.