به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از مدار اقتصاد
علی نقوی اظهار کرد: تا پایان خرداد امسال ۶۴ میلیون و ۹۰۰ کیلوواتساعت برق سبز در بورس انرژی معامله شده است.
او با اشاره به اینکه معاملات برق سبز از ابتدای خردادماه سال جاری در تالار برق سبز بورس انرژی ایران آغاز شد، گفت: البته زیرساختهای برق سبز به لحاظ فنی از اسفند سال گذشته فراهم بود اما با توجه به لزوم پذیرش شرکتها، تدوین و ابلاغ دستورالعمل مربوطه توسط وزارت نیرو، از ابتدای خردادماه سال جاری معاملات برق سبز در بورس انرژی کلید خورد.
نقوی با بیان اینکه تمامی صنایع و مشترکان بالای یک مگاوات طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان امکان خرید برق سبز را دارند، افزود: صنایع مختلفی از بخشهای دولتی و خصوصی از جمله فولاد و سنگ آهن نسبت به خرید برق سبز اقدام کردهاند اما طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از دانشبنیانها مشترکان بالای یک مگاوات باید یک درصد از برقشان را از طریق برق سبز تامین کنند.
او درباره مزیتهای برق سبز برای صنایع نیز توضیح داد: مهمترین مزیت برق سبز این است که صنایعی که خریدار برق سبز و پاک هستند طبق مصوبه وزارت نیرو مشمول مدیریت بار به میزانی که خریداری کردهاند، نخواهند بود و خاموشی به میزانی که در بورس خریداری میکنند به این صنایع تعلق نمیگیرد بنابراین، این موضوع به نوبه خود جذابیت و انگیزهای را ایجاد میکند تا صنایع بزرگی که در فصل تابستان مشکل ناترازی دارند از طریق تامین برق سبز مشکلاتشان را حل کنند.
نقوی استفاده از برق سبز در نیروگاههای تجدیدپذیر را مزیت دیگر آن ذکر کرد و گفت: با توجه به سازوکار بورس، نیروگاه جریان نقدینگی مستمرو منظمی خواهند داشت که خود میتواند زمینههای سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران این صنعت فراهم کند.
مدیرعامل شرکت بورس انرژی، جذابیتهای سرمایهگذاری در حوزه صادرات را مزیت دیگر برق سبز برشمرد و تاکید کرد: البته این موضوع در دست پیگیری بوده و قرار است در دوران غیر پیک از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر عملیاتی شود. در واقع با سرمایهگذاری دراین حوزه، بخش ناترازیهای حوزه برق کشور نیز کاهش مییابد.
او در پایان این را هم یادآوری کرد: از آنجا که برق سبز، برق پاک است، سبب کاهش آلودگی هوا، انتشار کربن و مواردی از این دست میشود.