به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
مختار گرشاسبی روز سه شنبه اظهار داشت: این نخستین شناور در مقیاس تُناژ سنگین برای بارگیری محموله صادراتی در قشم است.
وی ادامه داد: از فروردین ماه سال جاری تا به امروز چندین کشتی برای بارگیری کالاهای تولیدی صادراتی وارد اسکلههای حَرّا و کاوه منطقه آزاد قشم شدهاند و عملیات بارگیری و صادرات را انجام دادهاند.
مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم افزود: با توجه به آبخور مناسب (بین ۱۹ تا ۲۳ متر) در اسکلههای حَرّا و کاوه، امکان پهلوگیری کشتیهای سنگین و با تُناژ بالا تا ۱۰۰ هزار تُن در این اسکله ها وجود دارد.
گرشاسبی با اشاره به پهلوگیری کشتی ۴۵ هزار تُنی در اسکله نفتی حَرّا با هدف انجام صادرات قیر، تصریح کرد: این نخستین کشتی سنگین است که در اسکلههای منطقه آزاد قشم با هدف انجام صادرات پهلوگیری کرده و با برنامهریزی صورت گرفته این روند ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای خوب صورت گرفته جهت تسهیل و توسعه صادرات، برای افزایش میزان صادرات منطقه آزاد قشم از محل تولید این منطقه آزاد برنامه صادرات ۵۰۰ میلیون دلار تا پایان سال برای این منطقه هدفگذاری شده است.
سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۰۲ میلیون دلار از محل تولید منطقه آزاد قشم به خارج از کشور صادرات انجام شده و همچنین از ابتدای سال جاری تا ۲۰ خردادماه حدود ۸۵ میلیون دلار صادرات انجام گرفته است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.