به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
آرش آریانژاد : برای انتقال آب از سد عباس آباد به تصفیه خانه بانه ۷۰ میلیارد تومان و احداث ایستگاه پمپاژ اضطراری بوئین یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شد.
وی با بیان اینکه برای احداث ایستگاه پمپاژ دائمی بوئین بانه ۱۰۵ میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: این طرح با ظرفیت ۵۵۰ لیتر در ثانیه هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: تامین، انتقال و تصفیه آب شرب شهر بانه و مراکز تحت پوشش از جمله شهرهای کانیسور، آرمرده، بوئین و نیز تامین نیاز آبی صنایع و کارگاههای اطراف تا افق سال ۱۴۱۵ از سد عباسآباد و با در نظر گرفتن همه مقادیر طراحی و منطبق با استانداردهای صنعت آب کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
آریانژاد اضافه کرد: با توجه به تنش آبی سال ۱۴۰۰، با پیگیری استاندار و طی بازدید وزیر نیرو از سد و سامانه انتقال عباس آباد، در کوتاهترین زمان ممکن اعتباری معادل هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ برای اتمام خطوط انتقال و احداث ایستگاه پمپاژ اضطراری و ایستگاه پمپاژ دائم بوئین تخصیص داده شد.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی احداث تصفیه خانه شماره ۲ آب شرب شهر بانه نیز از تابستان سال ۱۴۰۱ آغاز شد و برای به بهره برداری رساندن آن ۶۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.