به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
تارنمای شبکه خبری اسکای نیوز به نقل از موسسه ملی تحقیقات اقتصادی و اجتماعی (نیسر) اعلام کرد که انگلیس در پنج سال آینده رشد اقتصادی نخواهد داشت.
این اندیشکده بریتانیایی دلیل این امر را ناشی از شوکهای سهگانه برگزیت، همه گیری کووید-۱۹ و جنگ اوکراین دانست و تاکید کرد: تا سال ۲۰۲۴ نابرابری در میزان درآمد، بیکاری و سطح بدهی افزایش خواهد یافت.
محققان این اندیشکده براساس ارزیابی های به عمل آمده می گویند: افزایش هزینه های مسکن، انرژی و غذا تا سال آینده ادامه خواهد داشت و این در حالی است که تولید ناخالص داخلی (GDP) بدون افزایش باقی می ماند.
براساس برآوردهای موسسه نیسر، تولید ناخالص داخلی انگلیس در حال حاضر ۰.۵ درصد کمتر از آغاز همه گیری کرونا است و تا یک سال دیگر هم در همین سطح باقی می ماند.
اندیشکده مزبور در بیانیه خود خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط اقتصادی موجود، وضعیت همچنان نامشخص است و ممکن است آینده ای بدتر از شرایط کنونی در انتظار باشد.
نیسر هشدار داد: احتمال می رود که تا پایان سال جاری میلادی شاهد کاهش رشد تولید ناخالص داخلی باشیم؛ ضمن آنکه تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی، ۶۰ درصد احتمال خطر رکود اقتصادی وجود دارد.
بر اساس پیشبینیها، دستمزدها نیز در بسیاری از مناطق بریتانیا تا پایان سال ۲۰۲۴ کمتر از میزان پیش از وقوع همه گیری کووید-۱۹ خواهد بود.
محققان پیش بینی کرده اند که فقیرترین خانوارها در سال آینده میلادی در مقایسه با پنج سال قبل، ۱۷ درصد کسری درآمد خواهند داشت؛ در حالی که ثروتمندان تنها شاهد کاهش پنج درصدی درآمد خواهند بود.
معاون اندیشکده نیسر در بخش مدلسازی و پیشبینی اقتصاد کلان، تشریح کرد که شوک سهگانه برگزیت، همهگیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین از جمله عوامل تاثیرگذار در وضعیت اقتصادی کنونی انگلیس هستند.
پروفسور استفان میلارد تاکید کرد: برنامه انقباض پولی برای مهار تورم نیز در این امر اثرگذار بوده است.
این عضو ارشد نیسر با اشاره به نزدیک شدن به زمان انتخابات، رسیدگی به وضعیت حاکم بر اقتصاد انگلیس را چالشی کلیدی پیش روی سیاستگذاران دانست.