به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
آرش آریانژاد : با پیگیریهای مستمر استاندار کردستان و طی بازدیدهای مکرر وزیر نیرو، شرایط ذخیرهسازی آب در سد سیازاخ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب مهیا شده است که این مهم به رونق اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه کمک بزرگی خواهد کرد.
وی افزود: هدف از احداث سد مخزنی سیازاخ کنترل و تنظیم جریان نابهنگام رودخانه قزل اوزن و ذخیرهسازی حجم آب سالانه معادل ۲۳۰ میلیون مترمعکب به منظور تأمین آب مورد نیاز شرب درازمدت شهر دیواندره، مجتمع روستایی اوباتو، شهر بیجار و حسنآباد یاسوکند و روستاهای تابعه بیجار به میزان ۱۳.۹ میلیون مترمکعب در سال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: تامین آب کشاورزی پایاب سد، تامین بخشی از نیاز آبی صنایع عمده و توسعه گردشگری، پرورش آبزیان، افزایش اشتغال و بهبود دامداری در منطقه از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
آریانژاد اضافه کرد: با توجه به آبگیری سد سیازاخ و وجود بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب آب در مخزن این سد، برای اولین بار آب پایدار ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه شهر دیواندره از محل سد سیازاخ تامین شده و اکنون تصفیهخانه این شهرستان در حال بهرهبرداری است.
سد مخزنی سیازاخ در استان کردستان و در فاصله حدود هفت کیلومتری غرب دیواندره و ۵۳ کیلومتری شهرستان بیجار قرار دارد.
این سد از نوع سنگریزهای با هستهرسی با عرض تاج هشت متر، طول تاج ۲۸۵ متر ارتفاع از پی ۷۶ متر، حجم مخزن ۲۳۰ میلیون متر مکعب، حوضه آبریز سد ۱۰۵۸ کیلومتر مربع است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.