به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
ساکنان نواحی شمالی و کوهستانی استان البرز سال های متمادی بود که داشتن شبکه گاز طبیعی به آرزویی دست نیافتنی برای آنان تبدیل شد و به همین دلیل اگرچه رنج و سختی ساکنان این ناحیه به لحاظ تامین سوخت و گرمایش به اندازه نیاکانش نبود اما تامین سوخت نفتی یا گاز مایع هم دردسرهای خود را داشت.
گاهی به سبب بارش برف سنگین یا ترافیک سنگین جاده ای ، امکان خدمات رسانی در راه های روستایی نواحی کوهستانی استان البرز سلب می شد و روستائیان برای دریافت خدمات مانند سوخت نفتی و گاز مایع با مشکلات عدیده ای روبرو می شدند.
شهرستان طالقان با ۸۵ روستای تابعه یکی از مناطق کوهستانی استان البرز است که اگرچه شبکه گاز تا اواخر دهه ۹۰ به این شهرستان رسید اما روستاهای تابعه آن با کمبود سوخت دست و پنجه نرم می کردند.
همچنین بخش آسارا در حاشیه جاده کرج – چالوس با بیش از ۵۵ روستا، منطقه کوهستانی دیگری است که در کنار بارش ها و یخبندان زمستانی ، ترافیک سنگین جاده ای نیز مانع از خدمات رسانی به روستائیان شده است.
در این میان تعدادی از روستاهای شهرستان ساوجبلاغ کوهستانی هستند ضمن آنکه بخشی از روستاهای دشت نشین البرز هم تا قبل از سال ۱۴۰۰ امکان دسترسی به شبکه گاز طبیعی را نداشتند.
گازرسانی به سبک جهادی
محرومیت از شبکه گاز طبیعی در مناطق کوهستانی استان البرز در سال های متمادی سبب شد که بسیاری از ساکنان این روستاها در مناطق شهری زمستان گذرانی کنند؛ همچنین بسیاری از ساکنان روستاهای زیبای ارتفاعات البرز به ناچار برای همیشه مسیر شهر نشینی را در پیش گرفتند و به جای کار و تولید به دستفروشی یا کارهایی از این دست روی آوردند.
نیمه دوم سال ۱۴۰۰ سرآغازی برای یک تحول در گسترش عدالت اجتماعی در محرومیت زدایی از استان البرز به شمار می رود، اجرای پروژه های متعدد که گازرسانی در صدر اولویت ها قرار گرفت.
تصور اینکه بتوان شبکه گاز طبیعی را از طالقان به جاده کرج – چالوس از میان صخره های تند و ارتفاعات سر به فلک کشیده البرز در مدت زمان یک سال انتقال داد به ذهن هیچ فردی خطور نمی کرد و اگر چه پروژه ای در این مسیر تعریف شده بود اما چشم انداز تکمیل آن طولانی به نظر می رسید.
سرانجام عزم و اراده جهادی کاری کرد کارستان؛ ماشین های سبک و سنگین به خط شدند و جاده ای از دل کوه های طالقان تا جاده کرج – چالوس عبور داده شد و به موازات آن شبکه گازرسانی پیش رفت و خود را به اهالی آن سوی کوه رساند.
شادی در چشمان ساکنان کوهستان برق زد و در کمال ناباوری علمک ها بر در خانه های آنان تکیه زد.
آمار چه می گوید؟
سال ۱۴۰۰ شمار روستاهای برخوردار از شبکه گاز طبیعی البرز حدود ۱۳۰ روستا بود که در این میان ۱۷۰ روستا و یک شهر دسترسی به این شبکه ها را نداشتند.
توسعه شبکه گازی در ارتفاعات طالقان و بخش آسارا در جاده کرج – چالوس و سایر روستاهای کوهستانی البرز روز به روز توسعه یافت و اکنون می رود تا آخرین روستاهای استان را به صف گرمایش در فصل زمستان متصل کند.
هفته دولت ۱۴۰۲ وپیوستن ۱۶ روستای طالقان به شبکه گاز
پنجمین روز از هفته دولت با گشایش طرح گازرسانی به ۱۶ روستای کوهستانی طالقان همراه شد که به گفته مسوولان شرکت گاز استان البرز، این طرح با اقدام جهادی به سرانجام رسید.
طول شبکه اصلی و خط توزیع گاز این روستاها ۸۳ کیلومتراست که با هزینه ای افزون بر ۲ هزار و ۲۰۵ میلیارد ریال احداث شده است. سال گذشته نیز برای گاز رسانی به شهر و روستاهای شهرستان طالقان ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبارصرف شد.
آخرین وضعیت گازرسانی البرز
به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان البرز ، شبکه گاز به تنها شهر باقیمانده استان یعنی آسارا و تمام روستاهای اطراف آن رسیده و اکنون در مجموع عملیات نصب علمک ۵۸ روستای استان در دست اقدام است.
“سیدرضا غفاریان” بیان کرد: در مجموع ۲۹۱ روستای استان البرز واجد شرایط گاز رسانی بودند که اکنون شبکه گاز به این روستاها متصل شده و بیشتر خانواده های روستایی استان البرز از نعمت گاز بهره مند هستند.
وی بیان کرد: امسال با تکمیل شبکه های توزیع گاز در روستاهای باقیمانده ، استان البرز سبزینگی را جشن خواهد گرفت.
شرکت گاز استان البرز بیش از یک میلیون مشترک گاز دارد.