به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
مهدی دوستی عصر چهارشنبه در پایان افتتاح و کلنگزنی پروژههای شهرستان قشم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز توفیقی بود در خدمت مردم شهرستان قشم بودیم و پروژههای خوبی که در همین دولت شروع شده بود را افتتاح و بخشی نیز کلنگ زنی کردیم.
وی بیان کرد: مهمترین مساله در جزیره قشم بحث آبرسانی است، بر همین مبنا هم بیشترین سرمایه گذاری در این حوزه بوده و با راهاندازی باسعیدو بخش مهمی از آب تامین میشود.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اظهار کرد: بخشی از مشکل در حوزه تامین و تولید آب و بخشی در خصوص شبکه انتقال، مخزن و زیرساختهای لازم است که برای این موارد نیز گامهایی برداشته شده و امیدواریم در ماه آینده بخشی از فشار کم آبی غرب جزیره قشم کاهش یابد.
وی با اشاره به کلنگ زنی یک پروژه آبرسانی در قشم تصریح کرد: در مجموع پروژههای آبی قشم چهار هزار میلیارد ریال اعتبار دارند که یا به بهرهبرداری رسیده و یا کلنگ زنی شدهاند.
دوستی ادامه داد: امروز چند پروژه شهری از جمله پارک ساحلی و سایت ورزشی فرهنگی نیز افتتاح شد، همچنین استودیو رادیویی قشم که میتواند پایه مهمی برای جذب سرمایهگذاری و معرفی ظرفیتهای این جزیره باشد، آغاز به کار کرد.
استاندار هرمزگان با اشاره به افتتاح محور گیاهدان به رمکان قشم گفت: در حوزه اسکله نیز امروز اصلاحات اسکله رمچاه انجام شد و در مراحل بعدی نیز به دنبال لایروبی اسکله برای پهلوگیری شناورهای بزرگتر هستیم.
در سفر نیم روزه استاندار هرمزگان به قشم افزون بر یکهزار و ۷۶۰ میلیارد ریال طرح در حوزه شهرستانی و منطقه آزاد قشم بهرهبرداری و یا عملیات اجرایی آن آغاز شد.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.