به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
تابستان امسال با گرمای کم سابقه آغاز شد و رشد مصرف برق بارها در کشور رکورد های قبلی خود را جابه جا کرد، اما آمادگی و پیش بینی های متولیان بخش برق در سطح ملی و استانی در همکاری بخش های صنایع و کشاورزی سبب شد که مشترکان خانگی و تجاری کمترین قطعی برق را حتی در اوج بار مصرف داشته باشند؛ گرچه باوجود گرمای بیش از حد و ناترازی مصرف و تولید، قطع برق برای شهروندان طبق برنامه صحیح پذیرفته است و همراهی نیز می کنند.
حال که با خنک تر شدن هوا و کاهش مصرف وسائل سرمایشی اوج بار مصرف در مقایسه با چندماه قبل به پایان خود رسیده یا به پایان نزدیک می شود انتظار می رفت قطعی های موردی برق هم ادامه پیدا نکند یا گسترده نباشد ولی طی هفته های گذشته برق مناطقی از استان کرمان به ویژه در شهر کرمان در ساعاتی از روز قطع می شود و این در شرایطی است که پاسخ مسئولان شرکت توزیع اقناع کننده نیست.
چندی پیش نیز خبرگزاری جمهوری اسلامی با شروع قطعی های بدون اعلام قبلی برق در مقاطع زمانی متفاوت در شهر کرمان گزارشی تهیه کرد که مسئولان شرکت توزیع در پاسخ خود مدعی شدند مشکل موردی چند پست بوده و درحال حل شدن است.
این درحالی بود که این قطعی تداوم یافت به طوری که برخی رسانه های محلی در کرمان حتی از شهروندان خواستند قطعی ها را در محدوده خود اعلام کنند و شهروندان نیز در پیام هایی به صورت مصداقی با ذکر منطقه قطعی ها را در آن مقطع زمانی اعلام کردند. از جمله ویژگی های پاسخ شهروندان به این فراخوان اینکه گستره قطعی بالا و به صورت پراکنده در بیشتر نقاط شهر کرمان بود و نکته مهمتر نیز اینکه مدت زمانی قطعی از نظر شهروندان، گاه تا ۲ یا بیش از سه ساعت هم در مواردی رخ داده است.
وضعیت شهر کرمان به گونه ای است که با قطع برق، دسترسی به آب هم برای بیشتر شهروندان در منازل آپارتمانی قطع و مشکلات مردم دوچندان می شود.
حال نکته قابل تامل اینکه اما این قطعی برق ادامه دارد و باز مسئولان شرکت توزیع برق شمال استان کرمان همان پاسخ را می دهند که مشکل فنی و غیرقابل پیش بینی است؛ جالب اینکه به این پرسش پاسخی داده نمی شود که اگر مشکل فنی است، علت این حجم قطعی با پراکندگی بالا چیست؟
البته این درحالی است که بر اساس اظهارات مسئولان برق استان کرمان، تولید برق در استان نسبت به مصرف بالاتر است و در حقیقت تراز انرژی برق در کرمان مثبت بوده اما به دلیل ناترازی کلی برق در کشور، بخشی از تولید برق استان کرمان وارد شبکه سراسری می شود که یکی از دلایل کمبود برق همین مساله است.
هرچند صرفنظر از این ناترازی نحوه مدیریت مصرف، اعلام جدول خاموشی و پاسخ اقناع کننده مدیران شرکت توزیع به افکارعمومی مدنظر و مورد مطالبه است.
آنطور که مسئولان متولی می گویند فرسودگی شبکه و اتفاقات غیر قابل پیش بینی نیز از جمله مواردی محسوب می شود که در قطعی برق و افت ولتاژ تاثیر زیادی دارد که نیاز به پایش مستمر شبکه دارد اما اگر صحبت مسئولان درست باشد نباید با این حجم از قطعی به صورت مستمر مواجه باشیم، مگر اینکه شرکت توزیع طی چندسال نوسازی وسایل خود را به خوبی انجام نداده باشد که آن نیز توجیهپذیر نیست.
در این زمینه و برای گرفتن پاسخ مسئولان متولی به سراغ مدیرعامل شبکه توزیع برق شمال استان کرمان رفتیم که در زمینه با افزایش قطعی در شبکه به این سخنان اکتفا کرد: با تلاش همه متولیان حوزه برق در اوج گرمای تابستان هیچ گونه قطعی برق برنامه ریزی شده نداشتیم و در حال حاضر هم که از اوج بار مصرفی تابستان عبور کردیم قطعی با برنامه در شبکه وجود ندارد.
محمد سلیمانی ساردو تصریح کرد: قطعی برق اگر در شبکه رخ دهد، تنها به دلیل اتفاقات و خرابی های پیش بینی نشده است که برای تعمیر و تعویض قطعات مجبور به خاموشی شبکه می شویم.
وی تاکید کرد: خاموشی ها اگر با برنامه قبلی باشد حتما از طریق سایت شرکت توزیع برق به اطلاع شهروندان می رسد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان در ادامه با اشاره به افزایش خرابی و تلفات شبکه اظهار داشت: گاهی اوقات اتصال و خرابی ها مربوط به مراکز تجاری بزرگ یا فعالیت دستگاه ها و سازمان های دیگر است که باعث اختلال در شبکه می شود.
وی ادامه داد: البته حوادثی نظیر سرقت سیم و کابل و تجهیزات شبکه نیز از مواردی به شمار می رود که آسیب زیادی به شبکه برق می زند و تعمیر و ترمیم شبکه برای وصل مجدد زمانبر است.
به گفته سلیمانی ساردو همکاران شرکت توزیع برق شبانه روزی جریان برق را در شبکه پایش می کنند و شهروندان هر گونه قطعی و شکایت را می توانند به این اداره منعکس و تا حصول نتیجه پیگیری کنند.
باتوجه به استمرار این مشکل و از آنجا که پاسخ مسئولان ذیل وزارت نیرو اقناع کننده نیست ضرورت دارد نهادهای متولی ناظر ورود کنند و حداقل پاسخ مدنظر به افکارعمومی داده شود.