به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از بازار
صنعت برق به عنوان یکی از صنایع زیربنایی، تاثیر چشمگیری بر سایر بخشهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی دارد به طوریکه رشد اقتصادی کشورها به شدت به صنعت برق وابسته است و به عنوان یکی از اصلیترین زیربناهای اقتصادی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه جامعه دارد.
با توجه به اهمیت این مقوله در تداوم فرآیند تولید کالا و محصولات و تاثیر انکارناپذیر آن در تولید ناخالص داخلی، میتوان گفت که برق نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورهای در حال توسعه داشته و ارتباط مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و جهش بخش صنعت و تولید درجوامع مختلف دارد.
با این توضیح و با درنظر گرفتن برنامهریزی منسجم و اثربخش وزارت نیرو در جهت تامین برق مورد نیاز صنایع کشور در تابستان امسال که با همکاری وزارت صمت عملیاتی شد و نیز با توجه به عوامل تاثیرگذار دیگر بر رشد مصرف برق کشور از جمله گرمای بیسابقه دمای هوا در سطح جهان و ایران و انتظار افزایش مصرف برق در بخش خانگی به دلیل استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی؛ خبرنگار پاون به منظور تشریح جزئیات تامین برق صنایع در تابستان و نیز برنامه وزارت نیرو برای تامین انرژی مورد نیاز بخش صنعت در ۶ ماه دوم سال با “مصطفی رجبی مشهدی” سخنگوی صنعت برق کشور گفتوگو کرد.
رجبی مشهدی در این باره با اشاره به اثربخشی برنامه مدیریت مصرف برق صنایع در تابستان امسال، گفت: همانگونه که گفته شده است از ۶۲۰ هزار واحد صنعتی در کشور، ۵۸۰ هزار واحد صنعتی کوچک و کارگاههای صنعتی بدون هیچگونه محدودیتی به فرآیند تولید پرداختند.
وی افزود: در این میان واحدهای صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی نیز با برنامهریزی، تعطیلات هفتگی خود را در طول ایام هفته تقسیم کردند تا از بار شبکه در یک زمان واحد، کاسته شود و شرایط برای تداوم روند تولید در ۶ روز هفته برای این گروه فراهم شود. با این تفاسیر برای واحدهای صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی کمتر از ۲۴ ساعت در هفته مدیریت مصرف برق اعمال شد.
سخنگوی صنعت برق کشور یادآور شد: این در حالی است که به برکت مدیریت مصرف برق در بخش صنایع کشور ۳۰۰ واحد صنعتی بزرگ و انرژیبر، نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۹.۶ درصد رشد مصرف برق را تجربه کردند که تاثیر مستقیمی در رشد تولید دارد.
وی اظهار کرد: سهم بخشهای مختلف صنعت در میزان رشد تامین برق متفاوت بوده است به طوریکه این آمار در صنایع فلزی از جمله آلومینیوم ۹ درصد، صنایع سیمانی ۳.۶ رصد و صنایع فولادی ۱ درصد را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
رجبی مشهدی در ادامه صحبتهای خود از رکوردشکنی تامین برق صنعت در برابر بخش خانگی در تابستان امسال سخن به میان آورد و گفت: به واسطه برنامهریزیهای صورت گرفته از جمله اجرای طرح سراسری پاداش صرفهجویی برای مشترکان خانگی و نیز اجرای طرح مدیریت مصرف بخش صنعت، امسال برای نخستین بار در ۳ دهه اخیر، میزان برق مصرفی بخش صنعت نسبت به بخش خانگی پیشی گرفت.
وی با اشاره به رشد تولید صنایع در تابستان سالجاری، تصریح کرد: در این زمینه میتوان به عرضه صنایع در بورس اشاره کرد که مشاهد میشود عرضه بیشتر از تقاضا بوده و این امر با ثبات قیمتها همراه شده است. برای مثال در سال ۱۴۰۰ در برخی صنایع ۴۳۳ درصد رشد قیمت را شاهد بودیم اما امسال به دلیل ثبات بازار، قیمتها حتی روند کاهشی را تجربه کرد است.
سخنگوی صنعت برق کشور در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر تشریح جزئیات تامین برق صنایع با گذر از فصل گرم سال و ورود به ۶ ماهه نیمه دوم سال خاطرنشان کرد: از طریق برنامهریزی صورت گرفته با وزارت نفت، هماهنگیهای لازم به منظور تامین انرژی مورد نیاز مخازن نیروگاهی کشور صورت گرفته و بر این اساس پیشبینی میشود در زمستان به منظور تامین برق مورد نیاز صنایع با محدودیت و مشکلی مواجه نباشیم.