اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه انرژی های نو
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=41703

یک گام عملیاتی دیگر برای بهبود تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان؛
توانمندی صدور ضمانت‌نامه صندوق‌های پژوهش و فناوری ۹ هزار میلیارد افزایش یافت

13 مهر 1402 ساعت 10:29
یک گام عملیاتی دیگر برای بهبود تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان؛توانمندی صدور ضمانت‌نامه صندوق‌های پژوهش و فناوری ۹ هزار میلیارد افزایش یافت

با امضای توافقنامه همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت امور اقتصادی و دارایی، با افزایش ۳ هزار میلیارد ریالی سرمایه ۲۵ صندوق پژوهش و فناوری منتخب، توانمندی صدور ضمانت‌نامه این صندوق‌ها بیش از ۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در مراسم امضای این توافقنامه که عصر امروز در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با اشاره به این که بسیاری از محصولات دانش‌بنیانی که در بازار و اقتصاد کشور وجود دارند و تامین کننده نیاز صنایع هستند، ماحصل نقش آفرینی صندوق‌های پژوهش و فناوری است، ادامه داد: با حمایت معاونت علمی و مساعدت خوبی که از سوی وزارت اقتصاد انجام شد، تامین مالی برای افزایش سهم دولتی سهام صندوق های پژوهش و فناوری صورت گرفت و با امضای این موافقت‌نامه قریب به ۹ هزار میلیارد تومان بر توان صدور ضمانت‌نامه توسط ۲۵ صندوق‌ پژوهش و فناوری منتخب توانمند و فعال افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به نقش فعال وزارت اقتصاد در حمایت از جریان تامین مالی، ارزش گذاری و اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، افزود: اگر سه یا چهار دستگاه را بتوان نام برد که در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان مجدانه تلاش می کنند قطعا وزارت اقتصاد جزو پیشروترین آن ها است و معاونت علمی، به طور مستمر و جدی با این وزارتخانه در راستای کمک به تسهیل و تحقق راهکارهای نوآورانه ارزش‌گذاری دارایی‌ها، تامین مالی و حمایت‌های تسهیلاتی از شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری و تعامل دارد.

توانمندی صدور ضمانت‌نامه صندوق‌های پژوهش و فناوری ۹ هزار میلیارد افزایش یافت

رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: جریان ایجاد شرکت های دانش بنیان و تبدیل دانش و فناوری به ثروت، تقریبا دو دهه است که در کشور آغاز شده است. تامین کننده، تضمین‌گر، محرک و کمک کار این جریان را می‌توان همین صندوق های «پژوهش فناوری» دانست که بعضا و به اشتباه، تحت عنوان صندوق «پژوهش و فناوری» از آن‌ها یاد می‌شد.

دهقانی ادامه داد: در این دو دهه، شرکت ها به یک بلوغ و تکامل رسیدند به طوری که صنعت دانش‌بنیان شدند. به تناسب این بلوغ، نیاز آن ها نیز بزرگ تر شد و اکنون در زیست بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور، سه نوع شرکت شامل شرکت دانش بنیان نوپا، شرکت دانش‌بنیان فناور و شرکت دانش‌بنیان نوآور نقش‌آفرین هستند که هریک به تناسب ماهیت، ماموریت و اندازه شان، نیازمند راهکارها و انواع خاصی از حمایت‌ها یا روش های تامین مالی هستند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر این که تنها حوزه ای که می توانیم در آن شاهد کارهای کوچک اما ارزش افزوده‌ای بزرگ باشیم، حوزه دانش بنیان است، ادامه داد: تنها حوزه‌ای که می‌تواند چند گرم فولاد را به محصولی با ارزش افزوده چندصد دلاری برساند همین حوزه است.

وی ادامه داد:بر همین اساس، صنایعی که دانش بنیان شدند توانستند به ارزش افزوده خوبی خوبی دست پیدا کنند و در واقع، صنعت دانش‌بنیان را شکل بدهند. اکنون شرکت های بزرگ که به صنعت دانش بنیان تبدیل شده اند، نیازمند انواع خاصی از حمایت‌ها و تسهیلات متناسب با ویژگی‌ها و نیازهایشان هستند.

دهقانی با تاکید بر این‌که می بایست حمایت ها متناسب با نیاز و اندازه هرکدام از سه نوع یادشده شرکت های دانش‌بنیان باشد، عنوان کرد: در این زیست بوم، استارتاپ ها و شرکت های دانش‌بنیان نوپا نیازمند حمایت‌های گلخانه ای و توانمندساز هستند تا بتوانند بلوغ پیدا کنند. جنس حمایت‌های صندوق‌های پژوهش فناوری متناسب و مختص این نوع از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی با بیان این که نیاز داریم تا بخش قابل توجهی از هزینه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌ها به کمک صندوق‌های پژوهش و فناوری تامین و خون تازه‌ای در رگ‌های شرکت‌های دانش‌بنیان جاری‌ شود، اظهار کرد: نیاز داریم که دست‌کم ۲۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع مورد نیاز برای تحقیق و توسعه از محل صندوق های پژوهش و فناوری باشد. این موضوع نیازمند حمایت ویژه و عمل کردن دستگاه‌ها به تعهداتشان است.

دهقانی با اشاره به این که شرکت‌های بزرگ‌تر به حمایت‌هایی از جنس اعتبار مالیاتی و حمایت های ترجیحی نیاز دارند، افزود: برای تامین مالی شرکت های متوسط و بزرگ، منابعی را از جنس حمایت‌های پیش بینی شده در تبصره ۱۸ اختصاص می‌دهیم و معاونت علمی جزو دستگاه های پیشرو در تخصیص این منابع بوده است.

توانمندی صدور ضمانت‌نامه صندوق‌های پژوهش و فناوری ۹ هزار میلیارد افزایش یافت

وی افزود: خوشبختانه حدود دو ماه پیش، نظام ارزیابی دارایی های نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان در تعامل معاونت علمی و وزارت اقتصاد اجرایی شد که گامی ارزشمند در افزایش سرمایه این شرکت‌ها به شمار می‌رود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به شکل گیری بازار ویژه شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه گفت: عرضه اولیه و صدور اوراق بدهی شرکت های دانش بنیان اتفاقات دیگری است که می‌تواند یک گام رو به جلو در تامین سرمایه این شرکت ها باشد.

در قالب این موافقت‌نامه، افزایش سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری با پیگیری و مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری صورت گرفت. بر همین اساس مجموعا ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه برای ۲۵ صندوق پژوهش و فناوری منتخب صورت گرفت تا ظرفیت صدور ضمانتنامه‌های اعتباری آن ها رشدی بیش از ۹ هزار میلیارد تومانی داشته باشد.

عبدالمجید مرشدی مدیرکل دفتر تأمین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نیز در این مراسم ضمن تشریح برنامه های مرتبط با افزایش سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری اظهارکرد: این افزایش سرمایه، از محل منابع جزء ۱۱ بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ صورت گرفته است.

وی، یکی از چالش ها را کمبود منابع مالی صندوق ها عنوان کرد و افزود: با حمایت معاونت علمی و وزارت اقتصاد ذیل این توافق نامه تحولی جدی در این حوزه اتفاق افتاد. اولویت معاونت علمی تسهیل استفاده از بازار پول و سرمایه کشور است و در رتبه بندی صندوق ها رویکرد معاونت علمی این بود که هر صندوق متناسب با بضاعت و عملکرد خودش ارزیابی شود.

مرشدی اضافه کرد: در همین راستا به کمک سامانه سپاص که اطلاعات تمامی صندوق ها را ثبت می کند، صندوق هایی که کمتر از ۴۵ درصد ظرفیت بلااستفاده داشتند شناسایی شدند. همچنین صندوق های مستقر در مناطق کم برخوردار نیز برای تخصیص این مبلغ در قالب این برنامه شناسایی شدند. با تخصیص مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان برای افزایش سرمایه ۲۵ صندوق منتخب، سرمایه صندوق ها به بیش از ۸۳۲ میلیارد تومان افزایش پیدا می کند.

به گفته مدیرکل دفتر تأمین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در حال حاضر بیش از ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری در کشور با سرمایه بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در کشور فعالیت دارند. ضمانت نامه های صندوق های پژوهش و فناوری تاکنون از ۱۳هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته است. این افزایش سرمایه، ظرفیت صدور ضمانت نامه های اعتباری صندوق‌ها را ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌دهد.

مطالب مرتبط

واکنش وزیر نفت به ادعای زنجانی: حکم دستگاه قضایی فصل‌الخطاب است
نفت و گاز

واکنش وزیر نفت به ادعای زنجانی: حکم دستگاه قضایی فصل‌الخطاب است

توسط زهرا رجایی
24 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین محسن پاک نژاد، وزیر نفت، روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هفتگی هیات دولت در جمع...

آمریکا شبکه فروش نفت ایران به چین را تحریم کرد
نفت و گاز

تحریم آمریکا علیه شبکه نفتی ایران و چین و تبعات آن

توسط زهرا رجایی
24 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین در روز سه‌شنبه، تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری ادعا کرد...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

عراق: گاز ترکمنستان نیمی از نیازهای نیروگاه‌ها را تامین می‌کند

نیروگاه‌ها پیشتاز مصرف گاز؛ بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب در ۷ روز

واکنش وزیر نفت به ادعای زنجانی: حکم دستگاه قضایی فصل‌الخطاب است

تحریم آمریکا علیه شبکه نفتی ایران و چین و تبعات آن

در بیست و سومین روز اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۱۸ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه

هم‌افزایی نخبگان ملی حوزه مسئولیت اجتماعی؛ تجربه‌ای ماندگار از پیوند علم، اجرا و مسئولیت اجتماعی در صنعت آتش نشانی

افزایش سهم اوپک پلاس در تأمین نفت جهان پس از سال ۲۰۳۰

بخشی از نیروگاه‌های برق‌آبی به مدار تولید بازگشت

خاموشی سامانه‌های سرمایشی ادارات از ساعت ۱۳

استمرار روند بازرسی تجهیزات مطابق استانداردهای روز جهانی

در روز ۲۱ اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
معاملات بورس انرژی به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید

طرح جدید مجلس برای جذب سرمایه‌گذاری خصوصی در صنایع بالادستی نفت و گاز

پروژه همت؛ راهی به سوی توسعه پایدار و بهبود اقتصادی در منطقه عسلویه

فصلی جدید در فعالیت پتروفرهنگ آغاز شد

امضای دو تفاهمنامه همکاری توسط شرکت نفت پاسارگاد

«سراینو» رونمایی شد؛ گام بلند نفت سپاهان در مسیر تحول دیجیتال

گام جدید پالایشگاه تهران برای بهبود کیفیت گازوییل

نقش ارتباطات در دیپلماسی انرژی؛ نگاهی از منظر روابط عمومی در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران

پیشنهاد تفویض اختیار به استانداران برای مدیریت مصرف برق

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان‌کرد:
جذب سرمایه‌های مردم در صنعت پتروشیمی

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است