به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
محمد رضوانی فر، در خصوص تعامل گمرک با شرکتهای دانش بنیان برای خرید دستگاههای ایکس ری، اظهار داشت: با توجه به اینکه تعداد شرکتهای دانش بنیان مدعی در خصوص تولید و عرضه دستگاههای ایکس ری در کشور زیاد است و امکان بررسی همه این شرکتها وجود ندارد، گمرک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامهای امضا کرده تا کار ظرفیتسنجی، کیفیتسنجی و ارزیابی این شرکتها در حوزه تولید دستگاههای ایکس ری توسط این معاونت انجام شود.
وی با بیان اینکه دستگاه ایکس ری، دستگاه مسافری، ریلی و کامیونی به معنای عام است، ادامه داد: مساله بعدی چالشهای موجود در خصوص اشعه و کیفیت تصویر این دستگاهها است که در این مورد هم فرآیند آزمون و روش تست آنها بر اساس استانداردهای موجود توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام و تایید میشود.
معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: قرار شد تا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از محل منابع داخلی خود مجدداً از شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده دستگاههای آشکارساز یا ایکس ری حمایت کند که این روند اکنون آغاز شده است.
رضوانی فر درباره کیفیت دستگاههای داخلی نیز تصریح کرد: در حال حاضر این دستگاهها با کیفیت مناسب در اختیار گمرک قرار گرفته و جایگزین دستگاههای خارجی شده و قرار است ۱۷ عدد از این دستگاهها امسال و ۳۳ عدد نیز سال آینده با استانداردهای موجود تحویل داده شود.
وی تاکید کرد: ما کارگروه مشترکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل دادیم تا در این مسیر به طور کامل گمرک کشور با دستگاههای داخلی تجهیز شوند.
رییس کل گمرک گفت: مدتی قبل دو دستگاه رونمایی شد و قرار است در آبان و آذر ماه نیز باز هم رونمایی داشته باشیم تا طی دو سال ۵۰ دستگاهی که تعهد داده شده، تکمیل شود.
رضوانی فر همچنین متذکر شد: گمرک با کمک این شرکتها هم قیمت ارائه خدمات را بازنگری کرد و هم در خصوص قطعات و لوازم یدکی نیز با این شرکتها به توافق رسیدیم و ما حتی در خصوص تامین قطعات سایر دستگاههایی که از قبل خریداری شده، با این شرکتها توافق کردیم.
به گفته وی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زبان گفتمان فنی گمرک با شرکتهای دانش بنیان است از این جهت همکاری با این معاونت بهترین فرصت برای هر دو طرف محسوب میشود.