یک کارشناس حوزه انرژی گفت: یکی از مهمترین دلایلی که عربستان سعودی توانسته این کاهش تولید یکجانبه را ایجاد کند این است که سایر تولیدکنندگان از بازار خارجشدهاند. نفت ایران و ونزوئلا به دلیل فشار تحریمهای بینالمللی از بازار حذف شده و از سوی دیگر لیبی و عراق نیز از درگیریهای داخلی و اختلافات سیاسی رنج میبرند.
به گزارش اقتصاد انرژی غلامحسین حسنتاش کارشناس حوزه انرژی نوشت:
بازارهای بینالمللی نفت مذاکرات جاری وین را با اضطراب دنبال میکنند، چرا که احتمال پیوستن دوباره واشنگتن به توافق با ایران وجود دارد و به نظر میرسد که دولت بایدن این اقدام را بررسی میکند. ایران اعلام کرده است که تنها در صورت لغو تحریمهای ایالاتمتحده در بخشهای اصلی اقتصادی خود، یعنی نفت و گاز، به برجام بازمیگردد.
تحلیلگران نگران پیامدهای احتمالی منفی برای حجم عرضه جهانی نفت و قیمت آن هستند. بازار فعلی جهانی نفت در حال دستیابی به ثبات است، اما بهبود کامل آن هنوز قطعی نیست. فقط به دلیل اقدامات عربستان سعودی و کمک سایر کشورهای عضو اوپک پلاس است که بازارها اندکی به ثبات رسیدهاند.
یکی از مهمترین دلایلی که عربستان سعودی توانسته این کاهش تولید یکجانبه را ایجاد کند این است که سایر تولیدکنندگان از بازار خارجشدهاند. نفت ایران و ونزوئلا به دلیل فشار تحریمهای بینالمللی از بازار حذف شده و از سوی دیگر لیبی و عراق نیز از درگیریهای داخلی و اختلافات سیاسی رنج میبرند.
بدون این بازیگران در بازار، عربستان سعودی، امارات و روسیه توانستند با موفقیت بازارهای نفت را کنترل کنند. لغو تحریمهای ایران، تولیدکنندگان نفتی سعودی، روسی و نفت شیل ایالاتمتحده را نگران کرده است.
اکثر تحلیلگران بازار نفت معتقدند که موفقیت مذاکرات وین و ورود دوباره ایران میتواند بازارهای نفت و گاز را بیثبات و قیمت را افزایش دهد و حتی بازار شاهد اشباع در سطح قبل از شیوع ویروس کرونا باشد.