اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

دوشنبه 16 تیر 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه پتروشیمی
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=49993

هماهنگی کامل مافیای ABS با وزارت صمت!

30 آذر 1402 ساعت 10:40
هماهنگی کامل مافیای ABS با وزارت صمت!

به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از نفت ما ،

اخیراً در اقدامی قابل تامل وزارت صمت، طی دو نوبت تعرفه واردات آکریلونیتریل بوتادین استایرن ABS از 15 درصد به 5 درصد در سال 1401 و از 5 درصد به 4 درصد در سال جاری کاهش داده که در راستای حمایت از تولید ملی نبوده و باعث متضرر شدن شرکتهای تولیدکننده داخلی این محصول شده است، چرا که انبارهای این شرکتها همچون پتروشیمی تبریز و پتروشیمی قائد بصیر به دلیل واردات جهشی بزرگ و بی رویه پرشده و با توجه به مصوبه دولت در بازگشت نرخ اعلامی ارز حاصل از صادرات در سامانه بانک مرکزی، صرفه و سودی برایشان ندارد. در پشت این اقدامات، قطعا مافیایی وجود دارد که به تولید داخل صدمه می زند و بر خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری در حمایت از تولید داخلی است. از سوی دیگر با توجه به تغییر نرخ تسعیر ارز در قیمت گذاری محصولات پتروشیمی از شهریورماه سال جاری و بالا رفتن قیمتهای داخلی و به استناد آمار فروش بورسی این محصول در هفته های اخیر و معامله کمتر از 60 درصدی میزان عرضه، به نظر می رسد قیمتهای فعلی برای مصرف کنندگان محصول مذکور در قیاس با قیمتهای وارداتی آن دارای جذابیت نبوده و چه بسا نسبت به تامین نیاز خود از طریق واردات اقدام می نمایند که این امر طبیعتا در راستای سیاستهای حمایتی دولت از صنایع تولید کشور نیست و سبب بروز ضرر و زیان هنگفت به شرکتهای پتروشیمی می شود. عدم همخوانی قیمتهای اعلامی صادراتی با شرکت گمرک ایران جهت صادرات محصول و همچنین وضع عوارض صادراتی از عوامل بازدارنده صادرات است که باعث ایجاد تعهدات کاذب بازگشت ارز شده و به نوعی امکان صادرات را نیز از شرکتهای پتروشیمی سلب نموده است.
مضافاً نباید فراموش کرد که تولیدکنندگان داخلی ABS هر زمان که شرایط بازار داخلی ایجاب می کرده صادراتشان را محدودکرده و اولویت شان تامین نیاز صنایع داخل بوده است، لذا هم اکنون شایسته نیست که با کاهش تعرفه واردات، محصولات تولیدی شرکت های داخلی دپو شود و بازار داخلی قطعه سازان صنایع پلاستیک در صنایع خودروسازی و لوازم خانگی و غیره را تقدیم برندهای خارجی کنیم. شایان توجه است که در هفته گذشته قیمت ABS در بازار آسیا باقیمت 1250 دلار در CFR چین و با 1265 دلار در هر تن درCFR  جنوب شرقی آسیا  به دلیل حجم معاملات محدود، تقریباثابت بود.  تقاضای پایین ABS عمدتا به دلیل عدم اطمینان ازشرایط اقتصاد کلان و قیمت نفت بوده و باعث سیاست انتظار واحتیاط از طرف خریداران این محصول شده است. سوال اینست چرا در چنین شرایطی باید واردات بی رویه ABS داشته باشیم.
با این مقدمه بازار جهانی  و داخلی مورد بررسی و ارزیابی قرارمی گیرد
آکریلونیتریل بوتادین استایر  Acrylonitrile butadiene styrene یا به اختصار ABS کاربردهایی در صنایع راهبردیهمچون لوازم خانگی (40 درصد)، الکترونیک (26 درصد)،خودرو(20 درصد)،  تجهیزات اداری، لوازم پزشکی، اسباب بازیو ماشین آلات دارد.
در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید ABS درجهان، 12.6 میلیونتن در سال است. منطقه جنوب شرق آسیا به جز چین، با ظرفیت ۵ میلیون و 670 هزار تن، بالاترین ظرفیت را دارد. چین با ظرفیت ۴ میلیون و 662 تنی، اروپا یک میلیون و 8 هزار تن، آمریکای شمالی756 هزار تن و خاورمیانه 252 هزار تن در رتبه‌های بعدی قراردارند.
چین و منطقه جنوب شرق آسیا جمعا 8.5 میلون تن تولید ABSدارند که 85 درصد تولید جهانی را به خود اختصاص داده اند وبنچمارک قیمتگذاری این محصول هستند.
تقاضای جهانی ABS حدود 10 میلیون تن در سال است که چین۳۷ درصد از تولید جهانی ABS را به خود اختصاص داده اماتقاضا در این کشور بیشتر بوده و ۵۷ درصد تقاضای جهانی رادر اختیار که تقاضای مازاد خود را از واردات تأمین می‌کند و رقماین واردات در سال 2022 بالغ بر 2.5 میلیارد دلار بوده است. منطقه جنوب شرق آسیا به ‌جز چین، ۲۳ درصد از تقاضای جهانیABS را دارد.
کره جنوبی با 3.1  میلیارد دلار صاردات بزرگترین صادرکنندهABS و چین با 2.5 میلیارد دلار واردات بزرگترین واردکنندهABS در جهان هستند. در واقع با توجه به اینکه کره جنوبی وچین، بزرگترین بازیگران بازار جهانی ABS هستند، وضعیتتولید و تقاضای این دو کشور تأثیر بسزایی در تعیین قیمت،عرضه و تقاضای محصول دارد. در سال 2022 قیمت محصولاتآکریلونیتریل، بوتادین و استایرن مونومر CFR چین به ترتیب به1،921 ، 1،280 و 1،283 دلار بود. همچنین قیمت ABS چین نیز2،000 دلار بود.  بزرگترین شرکت تولیدکننده ABS جهان شرکتتایوانی Chi Meiاست.
پیش‌ بینی شده است که تقاضای ABS تا سال ۲۰۲۴، به 11.2 میلیون تن وتا سال 2027 به 12 میلیون تن به ارزش 47 میلیارد دلار برسد. همچنین، بیشترین سهم مصرف ABS خاورمیانه راترکیه با سهم ۴۸ درصدی و بعد از آن ایران با سهم ۴۴ درصدی به خود اختصاص داده اند.
برخلاف بسیاری از محصولات پتروشیمی که قیمت آنها هم بستگی قابل توجهی با مواد اولیه مورد استفاده برای تولیدشان دارد،ABS بدین‌صورت نیست و تقاضای محصولات پایین‌دستی،بیشترین تأثیر بر قیمت این محصول را دارد. به عبارتی، رشدجمعیت جهانی و در کنار آن توسعه صنایع خودروسازی، رشدتقاضا برای لوازم خانگی و الکترونیک و غیره باعث رشد بازارABS می شود.
در ایران، هم اکنون دو شرکت پتروشیمی قائد بصیر وپتروشیمی تبریز، هر یک جداگانه با ظرفیت ۳۵ هزار تنی ABS، مشغول تولیدهستند. پتروشیمی قائد بصیر با نماد «شبصیر» در بازارفرابورس ایران قابل معامله بوده و پتروشیمی تبریز اززیرمجموعه‌های پالایش نفت تبریز، بورسی نیست. در پتروشیمی قاید بصیر، بخش عمده ماده اولیه خریداری شده اما درپتروشیمی تبریز، ماده اولیه توسط شرکت تولید می ‌شود. البته  پتروشیمی قائد بصیر، تولیدکننده گریدهای خاص رنگیABS بوده و مشتریان خاص خود را دارد و پتروشیمی تبریز، گریدنچرال و بی رنگ ABS تولید می ‌کند و این دو شرکت رقیب یکدیگرنیستند.
ظرفیت اسمی داخلی کشور برای محصول ABS، بالغ بر 70 هزار تن در سال است که به صورت عملی این ظرفیت برابر با 56 هزار تن است و تقاضای داخلی ABS در داخل کشور هم حدود۷۰ تا ۸۰ هزار تن بوده که کسری عرضه از طریق واردات تأمین می شود که متاسفانه با کاهش تعرفه وارادات، بازار داخلی ازدست تولیدکنندگان داخلی خارج شده است.
با توجه به اینکه شرکت توسعه پلیمر پاد جم با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن گرید بی ‌رنگ ABS با هدف صادراتی در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید، وضع مصوبات خلق الساعه و غیر کارشناسی، پورتفوی این شرکتها را تهدید می کند به گونه ای که بین نرخ فروش ABS شرکتهای داخلی و نرخ CFR چین افزایش پیدا می کند.
برچسب: ای بی اس رابرپتروشیمی تبریزپتروشیمی قائد بصیرشبصیر

مطالب مرتبط

حذف کارت سوخت تکذیب شد
پتروشیمی

حذف کارت سوخت تکذیب شد

توسط 0013 ک
6 خرداد 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین به نقل از تسنیم مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: فعلا هیچ برنامه‌ای برای حذف کارت سوخت...

بنزین روی کارت بانکی؛ گام اول برای اصلاح بزرگ
پتروشیمی

بنزین روی کارت بانکی؛ گام اول برای اصلاح بزرگ

توسط 0013 ک
6 خرداد 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین به نقل از خراسان طرح آزمایشی انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

طلای 18 عیار زیر ذره‌بین/بازگشت قیمت طلا به کانال 6.400.000 میلیون تومان

وزارت راه در حال بررسی پیشنهاد افزایش قیمت بلیت قطار

زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد

بزرگترین قرارداد زندگی عارف آقاسی!

حذف کارت سوخت تکذیب شد

قالیباف همچنان رئیس مجلس ماند

پست جنجالی رونالدو اینترنت را منفجر کرد!

صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان در انتظار مصوبه مجلس

بنزین روی کارت بانکی؛ گام اول برای اصلاح بزرگ

ثبت روزانه ۱۶ هزار قرارداد رایگان در سامانه خودنویس

ایران در رده هفتم فوتبال باشگاهی بانوان آسیا

وزیر صمت: دولت سهام خودروسازان را واگذار می‌کند

جزئیات تازه از مرگ خواهران بلاگر

ابطال تصمیم وزارت اقتصاد درباره سقف کارت به کارت

همۀ مادران روستاییِ دارای ۳ فرزند و بیشتر امسال رایگان بیمه می‌شوند

مشکل نرم‌افزاری «برق من» رفع شد

وزیر نیرو: ماینرها را جریمه می‌کنیم اما پول جریمه را با ماینینگ در می‌آورند/سرعت رشد مصرف بسیار بیشتر از رشد تولید شده

اظهارنظر دبیر کانون صرافان ارز درباره قیمت دلار

تذکر دیوان عدالت اداری درباره وام مسکن مجردها

سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع کرد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است