معاون مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران از هدفگذاری ساخت ۶۰ قطعه مهم کاربردی در صنعت حفاری در سال ۱۴۰۰ در این شرکت خبر داد.
به گزارش اقتصاد انرژی؛ بهنود منصورنژاد امروز (۲۲ اردیبهشتماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده و در راستای تحقق شعار مقام معظم رهبری با عنوان تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها، ساخت ۶۰ قطعه مهم کاربردی در صنعت حفاری در سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: این قطعات بر اساس اعلام نیاز مدیریتهای عملیات حفاری، خدمات فنی، خدمات ویژه، نگهداری و تعمیرات، ابزار در گردش و مدیریت تدارکات و امور کالا در تعامل با مراکز علمی و پژوهشی و سازندگان و صنعتگران داخلی برای اولین بار ساخت داخل خواهند شد.
معاون مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه ساخت قطعات در دو بخش اجرایی و پشتیبانی پیگیری و دنبال میشود، افزود: اداره مهندسی و فناوری ساخت از جمله بخشهای اجرایی است که در ارتباط مستمر با مدیریتهای مختلف، نیازهای ضروری را دریافت و مراحل تهیه دانش فنی و واگذاری به شرکتهای توانمند واجد شرایط را تا مرحله ساخت پیگیری و نظارت مستمر میکند.
منصورنژاد گفت: تاکنون در نتیجه تعامل سازنده و موثر میان صنعت و دانشگاه و مشارکت و همافزایی فنی با مجموعههای مرتبط با ساخت، بیش از هفت هزار قطعه پرمصرف و کاربردی در صنعت حفاری بومیسازی شده است که با توجه به تفکیک و تنوع سازندگان و با احتساب تکثیر، بیش از ۲۲ هزار قطعه ساخته شده است.
وی افزود: در سال ۹۹ دستاورد تعاملات انجامشده با بخشهای مختلف، ساخت داخل ۸۰ قطعه و تجهیز برای اولین بار در کشور بود که این تعداد، ۲۰ قطعه بیش از تعداد هدفگذاری شده در سال ۱۴۰۰ است.
منصورنژاد گفت: از جمله اقلام مهم و پرکاربرد، فیلترهای دیزل ژنراتور است که با همکاری جهاد دانشگاهی خوزستان دانش فنی آن تهیه و در همافزایی با سازندگان بزرگ فیلتر در کشور، تولید داخل و پس از گذر از مراحل تست آزمایشگاهی، هماکنون در مراحل نهایی تست میدانی قرار دارد.
معاون مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی ایران تصریح کرد: ساخت شفت اصلی مربوط به تاپ درایو “وارکو” و “ام اچ” که از قطعات بسیار مهم و حساس گرداننده فوقانی است، در نتیجه رایزنی و اخذ مجوز در قالب تولید بار اول از معاونت علمی فناوری نهاد ریاست جمهوری، از سوی دانشگاهها و سازندگان توانمند داخلی نسبت به تهیه دانش فنی آنها اقدام شد و پیشبینی میشود تا پایان امسال، شاهد ساخت نمونه و تست میدانی دو شفت تاپ درایو وارکو و ام اچ باشیم.
معاون مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی ایران افزود: ساخت بونت سیل (Bonnet Seal) یا درزگیر فلنج میانی و کمربند ایمنی دکلبان که از تجهیزات ایمنی بسیار مهم در عملیات حفاری است به سرانجام رسیده و قرار است در چرخه عملیات به کار گرفته شود. تجهیزات دورانی تجهیز UBD نیز از دیگر تجهیزاتی است که در حال ساخت و گذراندن مراحل تعریفشده طبق دستورالعملهای مربوطه هستند.
/ایسنا