اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

جمعه 2 خرداد 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه بورس انرژی
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=54376

معاون وزیر نیرو: پساب به‌زودی در بورس انرژی عرضه می‌شود

16 بهمن 1402 ساعت 14:34
تصویری از استخرهای آبی

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: در بخش برق در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه، معاملات بورس انرژی رونق خواهد گرفت و در ادامه با ایجاد بازار آب، شاهد عرضه پساب در بورس انرژی خواهیم بود.

به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از ایرنا

یزدان رضایی امروز، دوشنبه (۱۶ بهمن) در نشست سراسری مدیران ارشد وزارت نیرو به مناسبت ایام‌الله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: خانواده بزرگ وزارت نیرو مجموعه‌ای با ۱۸۰ شرکت و سازمان و ۱۹۰ هزار نفر نیروی انسانی است که به ۴۰ میلیون مشترک خدمات موردنیاز بخش آب و برق را ارائه می‌دهد.

وی افزود: این خدمات در همه سطوح اعم از روستایی تا سطح وزارت نیرو به‌منظور ارائه باکیفیت‌تر برنامه‌ریزی می‌شوند؛ براین‌اساس در وزارت نیرو «پیاده‌سازی و استقرار حاکمیت شرکتی» را در نظر گرفته‌ایم.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در این سازوکار ضمن حفظ استقلال و مسئولیت هیات مدیره شرکت‌ها، نظارت کافی بر پیاده‌سازی قوانین، سیاست‌ها و مقررات صورت می‌گیرد و با شفافیت کامل و استقرار سامانه حاکمیت شرکتی به‌صورت برخط، این اطلاعات در دسترس همه خواهد بود.

رضایی با بیان اینکه همه شرکت‌های صنعت آب و برق فرایند ثبت اطلاعات خود را در این سامانه آغاز کرده‌اند، گفت: بر اساس بخش‌نامه حاکمیت شرکتی همه تصمیم‌های هیات مدیره شرکت‌ها در سامانه ثبت می‌شود و پس از بررسی و تأیید در شرکت مادرتخصصی و حوزه ستادی وزارت نیرو، به‌عنوان مصوبه تلقی خواهد شد.

وی ادامه داد: امسال در بررسی صورت‌های مالی و عملکرد جاری شرکت‌ها و طرح‌های تملک برای نخستین‌بار حدود ۷۸ شرکت زیرمجموعه در چارچوب استانداردهای سخت‌گیرانه سازمان حسابرسی، مورد حسابرسی قرار گرفتند و یک وحدت رویه اعمال شد.

معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزیر نیرو افزود: برای نخستین‌بار شرکت توانیر از تاریخ تأسیس و شرکت آب و فاضلاب کشور برای هفدهمین سال متوالی موفق به دریافت صورت‌های مقبول عملکرد شدند همچنین شرکت تولید برق حرارتی نیز برای نخستین‌بار صورت‌های مقبول طرح‌های تملک را دریافت کرد.

رضایی گفت: امید است در سال آینده همه شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو صورت‌های مالی عملکرد و طرح‌های تملک را با رعایت ضوابط ابلاغی در موعد مقرر و به‌صورت مقبول و بدون بند شرط و تأکید دریافت کنند.

وی به استقرار و پیاده‌سازی موفق «نظام تعرفه‌ای IPT بر مبنای قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» باهدف سوق‌دادن مشترکان به سمت رعایت الگوی مصرف بهینه در دولت مردمی سیزدهم اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳ گام جدیدی برای ارتقای «نظام تعرفه‌ای پلکانی در صنعت آب» پیگیری خواهد شد.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در بخش تجدیدپذیر در ایجاد تقاضا با مصوبات شورای‌عالی انرژی و قانون دانش‌بنیان توانستیم الزام بخش صنایع و دستگاه‌های دولتی را به‌منظور استفاده از ظرفیت تجدیدپذیرها داشته باشیم. حیدری افزود: در همین باره می‎توان به مصوبه اخیر که مجوز صادرات برق تجدیدپذیر را برای دوره هشت ماه غیر گرم سال می‌دهد و نیز استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ که به‌خوبی در ساتبا پیش رفته است اشاره کرد.

به گفته رضایی، امروز مجوز ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر و ۴۵۰۰ مگاوات ظرفیت بخش بخار نیروگاه‌های گازی از ماده ۱۲ ابلاغ شده که در حال پیشبرد امور است.

وی خاطرنشان کرد: به‌واسطه پیاده‌سازی تابلوی برق سبز بورس انرژی موفق شدیم یک ظرفیت جدیدی را در راستای تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین مالی در بخش تجدیدپذیرها تجربه کنیم که براین‌اساس این صنعت توسعه خواهد یافت.

رضایی به موضوع ایجاد رقابت در بازارهای آب و برق پرداخت و خاطرنشان کرد: در بخش برق در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه، معاملات بورس انرژی به‌شدت رونق خواهد یافت و در ادامه بازار آب و پساب را خواهیم داشت و عرضه پساب در بورس انرژی را شاهد خواهیم بود.

معاون وزیر نیرو گفت: برای استفاده از ظرفیت مولدهای مقیاس کوچک در نقاط اولویت‌دار، مشوق‌های خوبی تنظیم و سازوکار آن توسط وزیر نیرو ابلاغ شده است و انتظار می‌رود از این بخش مؤثر نیز به‌خوبی بتوانیم در رفع ناترازی برق نیز استفاده کنیم.

وی بازتخصیص منابع آب‌های غیرمتعارف برای مصرف صنعت و فضای سبز را دیگر اقدام مؤثر وزارت نیرو برشمرد و گفت: در نظام‌مند کردن تعرفه‌های حق انشعاب دو اقدام مؤثر صورت‌گرفته است در خصوص ماده ۱۱ تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب سازوکار جدید تنظیم و نهایی شد.

رضایی ادامه داد: مشکلاتی در بخش تعرفه حق انشعاب نیرورسانی برق وجود داشت که سازوکار این امر نیز تدوین و با همکاری توانیر به‌زودی ابلاغ خواهد شد.

وی عملکرد مطلوب صنعت برق در دولت سیزدهم را مورد اشاره قرارداد و گفت: در صورت تداوم شرایط پیش از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، انتظار می‌رفت در چهارماهه گرم سال جاری ۵۸ میلیارد کیلووات‌ساعت برق در بخش خانگی مصرف شود که باوجود گرمای بی‌سابقه سال ۱۴۰۲ و اضافه‌شدن ۲ میلیون مشترک جدید با مدیریت کارآمد و پیاده‌سازی سیاست‌های اقتصادی، ۱۲ میلیارد کیلووات‌ساعت در این بخش صرفه‌جویی و این میزان صرفه‌جویی انرژی در بخش خانگی تقدیم بخش صنعت کشور شد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم انرژی تحویلی در ماه‌های گرم سال به بخش صنعت از بخش خانگی برای نخستین‌بار پیشی گرفت.

رضایی در ادامه به گزارش بانک مرکزی در خصوص رشد تولید صنایع کشور اشاره کرد و گفت: براین‌اساس، بیشترین رشد تولید صنعت مربوط به دو ماه تیر و مردادماه بود که بیانگر این است که صنعت برق به رسالت خود در راستای تأمین برق مولد به‌خوبی عمل کرده است.

وی گفت: در بخش منابع عمومی آنچه که از محل ردیف‌ها در قانون بودجه سالانه در صنعت آب و برق قرار گرفته است، تقریباً بیش از ۵ برابر عملکرد آخرین سال دولت دوازدهم است.

رضایی ادامه داد: در بخش فاینانس موفق شدیم در دو سال اخیر هفت طرح بزرگ صنعت آب و برق، نیروگاه‌های حرارتی، برق – آبی و طرح‌های انتقال را از محل باقیمانده خط اول فاینانس به ارزش بیش از ۲ میلیارد یورو تأمین مالی کنیم. این طرح‌ها گشایش‌یافته و ادامه خواهند داشت.

وی ادامه داد: در تهاتر بدهی‌ها در دو سال گذشته بیش از ۵۰ همت عملکرد مؤثر ثبت شد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو افزود: ۲۳ همت تهاتر بدهی‌های بانکی صنعت آب و برق، هفت همت بدهی‌های موضوع مالیاتی و ۶ همت بدهی‌های ماده ۳۲ در دو سال گذشته از این محل تهاتر شد. رضایی ادامه داد: همچنین از مجوز اصلاحیه بودجه سال گذشته ۱۵ همت بدهی پیمانکاران تهاتر شد و با مجوزی که به‌زودی ابلاغ خواهد شد ۳۰ همت دیگر در بخش برق استفاده خواهیم کرد.

وی گفت: در استفاده از تسهیلات فاینانس داخلی در ماده ۵۶، مجوز ۱۴ همت در اختیار طرح‌های مختلف صنعت آب و فاضلاب قرار گرفته است و چارچوب استفاده از ظرفیت مولدسازی ابلاغ شده است.

برچسب: انرژیبورس انرژینیرووزارت نیرو

مطالب مرتبط

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است
نفت و گاز

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین رفتار ما این است که انرژی را زیاد مصرف می کنیم و تنها کشوری هستیم...

مصرف برق کشور از ۶۳ هزار مگاوات فراتر رفت
آب و برق

مصرف برق کشور از ۶۳ هزار مگاوات فراتر رفت

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین مصرف برق کشور روز گذشته در ساعت ۱۲ و ۲۱ دقیقه به ۶۳ هزار و...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

سبحانی‌فر: هرچه سریع‌تر رفع فیلترینگ باید به سرانجام برسد/ خیلی از مشکلات ما در برخی از شبکه‌های داخلی به علت آی‌پی فیلترشکن ها است

اولین واکنش سیدورف به حضور در استقلال

در راستای ارتقای خدمات پس از فروش و مقابله با قطعات تقلبی انجام می‌شود؛
حرکت سایپایدک در مسیر تحقق فروش ۲۷ همت خدمات و قطعات در سال جاری

اولین گام بانک‌ها به سوی مسئولیت اجتماعی در حوزه سلامت

تقسیم سود ۲۰ هزار و ۴۰۰ ریالی در مجمع جم‌پیلن/ رکورد تولید فروش در سال ۱۴۰۳ شکسته شد

عملیات اجرایی واحد خالص سازی جم‌پیلن آغاز شد/ افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز

مصرف برق کشور از ۶۳ هزار مگاوات فراتر رفت

در روز ۲۹ اردیبهشت ماه در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۳۱ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

هشدار به پرمصرف‌ها؛ قبض‌ برق تا ۴۰ درصد گران‌تر می‌شود

در بیست‌وهشتمین روز اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۲۱.۷ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

نرخ سهمیه گازوئیل تغییر نمی‌کند

رمزارزهای غیرقانونی عامل تشدید ناترازی برق

تعرفه‌های تازه؛ خط قرمز دولت برای پرمصرف‌ها

صدور مجوز توزیع بنزین سوپر از هفته آینده در درگاه ملی مجوزها

گازوئیل سه نرخی می‌شود

آغاز نخستین تور رصد و پایش CSR با حضور متخصصان برجسته در شرکت آریا کوپلینگ

در هفته منتهی به ۲۴ اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ارزش معاملات بورس انرژی به ۷۰ هزار میلیارد رسید

قطعی برق صنایع وضعیت تولید را نگران‌کننده کرد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است